Living : Лица15 ОКТОМВРИ 2020

Мат Ле Невез: “Сериалът “Забравена” е опасен, страстен и наелектризиращ”

Интервю със звездата по повод новия сезон на известния сериал

Мат Ле Невез: "Сериалът "Забравена" е опасен, страстен и наелектризиращ"

Мат ле Невез, който участва в трилъра “Забравена”, разказва за процеса на снимки и какво да очакваме от следващия сезон.

Още един, трети пореден, сезон на сериала е заснет изцяло в България и съвсем скоро ще зарадва феновете си с премиера по канала, собственост на Sony Pictures Television – AXN.

От 16 октомври, всяка петък вечер в 22:50 ще можем да седнем с по чаша вино и да гледаме “Забравена”.

За да отбележи повода Матю, един от главните герои в сериала, отговаря на въпроси, свързани с новия сезон и бъдещето на героя му Кал Айзък.

Преди да споделим какво ни разкри той, припомняме, че сериалът, продукция на Bizu Productions, в партньорство с Amazon Studios и студията на Sony Pictures Television – Gemstone, е създаден по идея на Гая Виоло и Мат Кирюлник.

Мат Ле Невез: "Сериалът "Забравена" е опасен, страстен и наелектризиращ"

Сюжетът му проследява историята на Емили Бърн, в чиято роля влиза актрисата Стана Катич, известна с участието си в “Касъл”.

Новият сезон започва три месеца след финала на драматичните събития от сезон 2 с Емили, чието отстраняване от служба във ФБР приближава своя край, както и огромните усилия, които полага, за да бъде възможно най-добрата майка на сина си.

Патрик Хюсингер се завръща и в този сезон в ролята си на бившия съпруг на Катич – специален агент Ник Дюран. Ще видим отново и Нийл Джаксън, Матю Ле Невез, Наташа Литъл, Пол Фрийман и Патрик Макали.

Мат Ле Невез: "Сериалът "Забравена" е опасен, страстен и наелектризиращ"

Ето и какво сподели Мат Ле Невез: 

Как беше да се върнете като Кал Айзък в трети соезон на “Забравена“?

Да се върна към Кал беше много забавно. Едно от нещата, които можете да правите, когато снимате сезон след сезон, е да се потопите по-дълбоко в сюжетите и предисториите на героите. Много от нещата успяхме да установим в първия ми сезон – сезон две, но в трети успяхме да достигнем още по-дълбоко и да разберем повече за това, какво мотивира Кал, какво го движи, а също и някои подробности от миналото му, така че завръщането ми беше наистина вълнуващо.

Мат Ле Невез: "Сериалът "Забравена" е опасен, страстен и наелектризиращ"

Къде намираме Кал в началото на този сезон?

Намираме Кал, както и повечето от героите, три месеца след края на събитията от втори сезон, т.е. всички са на работа във ФБР. Вижте, този сезон е като препускащ влак, от самото начало се случва нещо, което разтърсва целия свят на героите, подобно на това от миналия сезон, но този път е много по-лично за всички. Има и няколко въпроса без отговор в живота на Кал, които бяха оставени отворени в края на миналия сезон. Няколко неща се случват в началото на този, които със сигурност променят хода на живота му и да, той тръгва на лов.

Можем ли да му имаме доверие?

Може ли публиката да му има доверие? Бих попитал публиката – имате ли му доверие? Едно от най-хубавите неща в актьорската професия е да можете да изиграете онази фина граница между лош човек, който прави добро, и добър човек, който върши лошо, а Кал със сигурност живее на този ръб. Аз съм много щастлив, че авторите на “Забравена“ създадоха моя герой с дълбоко и богато, но наистина тъмно минало. Възможността да се заиграем с това негово минало през трети сезон беше наистина вълнуваща, но и със сигурност повдигна много от въпросите за доверието. И мисля, че не само някои от другите герои започват да поставят под съмнение доверието си към него, но и самият Кал има някои съмнения към себе си, така че е доста интересен герой.

Мат Ле Невез: "Сериалът "Забравена" е опасен, страстен и наелектризиращ"

 

Нещо, което знае само Кал?

Една от любимите ми сцени, които успях да заснема миналата година, беше сцената през нощта в колата, където Емили стреля по бутилката, а Кал не. Една от причините Кал да заведе Емили там е, защото това е мястото, на което отива, след като губи брат си. Така че, въпреки че това не е част от историята, която публиката знае, със сигурност е част от историята, която Кал и Емили знаят.

Какъв би бил перфектният край за Кал Айзък?

Кал има неспокоен дух, в него гори вътрешен огън. Бих се радвал, ако успее да се разкрие, за да се освободи и да намери покой.

Опишете Емили Бърн с една дума.

С една дума? Как да я опиша с една дума? Това е невъзможно. Добре, ето – огън.

 

“Забравена“ в три думи?

Опасен, страстен, наелектризиращ.

Как се развиват отношенията в екипа?

Аз се присъединих миналата година и като всеки нов член на актьорския състав, винаги се опитваш да се сприятеляваш, но сега след като прекарахме толкова много време заедно, всички се обичаме като едно голямо, щастливо семейство. Всички бяха щедри и мили с мен, имаме прекрасен екип и актьорски състав и това се вижда най-добре, когато изникне някаква трудност на терена, проблем, който трябва да се реши.

Най-великото нещо, което имаме в тази работа, е, че имаме актьорски състав и екип, които винаги се интересуват да разкажат историята по възможно най-добрия начин. Така че, когато имате това – когато имате актьорски състав, който се опитва да бъде възможно най-самоотвержен и да разказва историята възможно най-креативно и обективно, преживяването е направо невероятно!

Мат Ле Невез: "Сериалът "Забравена" е опасен, страстен и наелектризиращ"

Как се чувствате като част от шоу, което има вече три сезона?

Основната причина, поради която смятам, че това шоу е успешно е истинността на разказа. Тази истина те грабва по начин, по който много други истории не успяват да го направят. В тази история има толкова много сърце и душа, че не можете да направите нищо друго, освен да се влюбите в тези хора! Погледнете само, как Емили тръгна на това лудо пътешествие, на този лов за истина! Участието в шоу като това е неповторимо, защото непрекъснато се опитвате да се потопите все по-дълбоко и по-дълбоко, да търсите кое е това, което кара тези хора да се движат и да преследват целите си. Този сезон ни води по-далеч и по-дълбоко в историята на Кал, особено в миналото му. Един доста вдъхновяващ сезон за мен така или иначе, наистина ми хареса.

И нещо за финал?

Всеки ден на снимачната площадка е различен, забавен и вълнуващ. Но този сезон беше наистина невероятно преживяване, нямам търпение да го гледате. Движи се с такова темпо. Бяхме много щастливи да снимаме с тези страхотни режисьори, създатели на филми не само от България, но и от цяла Европа. Нямам търпение всички да видят какво се случва, защото е кърваво вълнуващо!

“Забравена“ е поръчан за международните мрежи на Sony Pictures Television и ще бъде излъчен както в AXN, така и в други мрежи и платформи на Sony в избрани територии в Европа и Латинска Америка.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛИЦА

8 интересни факта за Джон Ленън за 80-годишнината от раждането му
Лица09 ОКТОМВРИ 2020

8 интересни факта за Джон Ленън за 80-годишнината от раждането му

Цял свят днес почита паметта на музикалния гений

Еволюцията в стила на Виктория Бекъм
Лица02 ОКТОМВРИ 2020

Историята на Пош Спайс

Виктория Бекъм разказва как е получила името си

Как Джаки Кенеди е поддържала красотата си
Лица03 СЕПТЕМВРИ 2020

Как Джаки Кенеди е поддържала красотата си

Първата дама започвала всеки свой ден, измивайки лицето си с вода с различни температури

Клаудия Шифър: 50 години красота в снимки
Лица25 АВГУСТ 2020

Клаудия Шифър: 50 години красота в снимки

Изкусителката днес започва голямото 50