Living : Лица03 НОЕМВРИ 2019

Леонардо ДиКаприо: Историята ще ни съди за това, което правим в момента

Актьорът застана рамо до рамо с Грета Тунберг, за да отправи отново апел за опазване на Земята

Леонардо ДиКаприо подкрепи 16-годишната активистка Грета Тунберг, като се срещна с нея лично и я нарече “лидер на нашето поколение”.

Лео публикува две снимки с шведската тийнейджърка, която се прочу по цял свят благодарение на протеста си срещу унищожаването на природата. Двамата заедно обединиха гласовете си, призовавайки да се вземат спешни мерки.

“Историята ще ни съди за това, което правим в момента, за да оставим за бъдещите поколения една годна за живеене планета. Същата, която самите ние приехме за даденост”, написа актьорът.

Прочетете още: В случай, че Грета Тунбер не ти харесва

“Надявам се, че посланието на Грета ще събуди световните лидери и че времето на бездействието свърши”.

“За мен беше чест да прекарам време с Грета. Двамата си обещахме да се подкрепяме един друг, с надеждата да можем да осигурим по-добро бъдеще на планетата ни”, завърши поста си Леонардо ДиКаприо.

Много години преди Грета да стане известна, Леонардо е активист за опазване на околната среда от унищожителната човешка дейност. Той е продуцент на филма “Лед върху огън” – една съвместна продукция HBO, която детайлно обяснява процесите, предизвиквани от прекомерните въглеродни емисии в атмосферата.

“С екипа ми и HBO в този документален филм даваме глас на учените и изследователите, които работят неуморно ден след ден на първа линия в борбата с климатичните промени. Искахме да създадем филм, който подчертава красотата и уникалността на живота на Земята и в същото време показва възможните решения, свързани с възобновяемата енергия и намаляването на въглеродните емисии. За разлика от други филми по темата, този има за цел не да покаже последиците, ако не променим поведението си, а да покаже как с помощта на учените можем да подобрим ситуацията. Надявам се, всеки, който го гледа, да се вдъхнови и да предприеме дори малко действие, за да защити нашата красива планета”, споделя ДиКаприо за проекта.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛИЦА

Лица27 ЯНУАРИ 2020

Те са една от най-красивите двойки в света, но знаете ли имената им?

Запознайте се с испанката Алехандра Ривиере и нейния приятел Кристиан Зибер

Лица23 ЯНУАРИ 2020

Невена Басарова: Промяната е във вените й

Тя е изключителен учител по етикет и емоционална интелигентност за деца. Не бихме могли да не се запитаме - а кой учи самата Невена?

Лица10 ЯНУАРИ 2020

Том Брадби: "Кралското семейство водeше война срещу Меган и Хари"

Британският журналист прави сензационни разкрития за раздора, който е настъпил в двореца

Лица08 ЯНУАРИ 2020

Рики Джървейс показа среден пръст на Холивуд. Какво му показа Холивуд в отговор?

Вижте реакциите на звездите по време на речта на британския комик, който водеше Златните глобуси