Living : Лица30 СЕПТЕМВРИ 2016

Една красива жена на 52: Моника!

Нейните правила за красива кожа и перфектно тяло

На първо място за красива визия Моника поставя начина на хранене. „Не бива да започвате деня, дори когато нямате апетит, само с чаша кафе, по-добре изяжте филия хляб и плодове. Това ще ви даде енергия и ще ви ободри“.

Актрисата задължително пие по много вода и не прекалява с похапването. „Ако огладнеете между обяда и вечерята, пийте минерална вода или сок. Тогава организмът ви постоянно ще се очиства от шлаките и мръсотията”, обяснява тя.

Моника признава, че е късметлийка, защото още на младини е осъзнала, че ежедневната грижа за кожата е много важна. Именно на това се дължи и младежкия й вид. Италианката съветва жените да започнат със специалната грижа още на 25 години.

„Ако днес се грижите за кожата, вие работите за бъдещето си, тъй като жената, която притежава хубава кожа, изглежда добре по всяко време“, казва звездата.

„Жените с мазна кожа имат късмет, защото на нея по-късно се появяват бръчки. Но дори да имате нормална кожа, хидратиращите кремове са задължителни. Не е важна цената, а да са на билкова основа с полезни съставки”, обяснява Белучи.

Италианската красавица се доверява на маслата за премахването на грима. Тя използва растително масло – орехово, сусамово, но може и слънчогледово, защото кожата около очите е суха и нежна.

Моника никога не мие лицето си с много гореща или пък със студена вода. През лятото пък никога не го излага на пряка слънчева светлина.

Актрисата съветва да почиствате кожата два пъти на ден – сутрин с хидратиращ лек крем, а вечер кремът трябва да е по-хранителен.

Красивите си тъмни коси Белучи поддържа като ги мие два пъти седмично и никога повече. Тайната се крие в това, че разрежда шампоана си с вода, а в допълнение тя избягва сешоара и предпочита косата й да изсъхне естествено.

Запазена марка в макиажа на Моника Белучи е лекият, опушен грим на очите в тъмно кафяво и задължителната спирала. Актрисата признава, че любимият й разкрасяващ продукт е червилото.

Моника Белучи е от онези жени, които оставят дълга диря в съзнанието и при всяка своя поява няма мъж (а и жена!), който да не се обърне след нея.

Макар и вече на 52 години, тя продължава да е еталон за женственост и красота. Италианската грация признава, че полага големи грижи за визията си и категорично отказва да се доверява на намесата на пластичната хирургия.

Моника споделя, че перфектната визия се нуждае от постоянно поддържане и грижи, за да се радвате дълги години на млада и свежа визия. “Красотата се корени в това какво мислиш за себе си. Ако се чувстваш красива, то си личи”, категорична е Белучи. “Чувствам се добре в кожата си, не защото хората смятат, че съм хубава, а защото имам живота, за който съм мечтала. Обичам живота… това е най-голямата ми тайна за красотата“, казва още тя. И ето какво още споделя:

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛИЦА

Лица01 АПРИЛ 2020

Клаудия Шифър няма проблем да не я наричат красива повече

"Не е нужно цял живот да ти правят коплименти"

Лица18 МАРТ 2020

Майли Сайръс за критиката и ниското самочувствие

Певицата разказва за времето, когато не е понасяла тялото си

Лица11 МАРТ 2020

Жени Калканджиева ни призовава да бъдем себе си в стила си

Разговор за мода, красота, кино и семейството

Лица08 МАРТ 2020

Смятаха я за твърде "дебела" да има толкова секси съпруг. Ето нейният отговор...

Джена Кътчър дава урок на хейтърите за това какво представлява любовта между един мъж и една жена!