Living : Лица01 НОЕМВРИ 2013

Ана Уинтур: Баща ми ме научи на решителност

Легендарният редактор на Vogue даде интервю по повод повишението си

Откакто Ана Уинтур беше избрана за арт директор на цялата медийна група Conde Nast, интересът към това назначение не стихва. 

На пресконференция в Манхатън тази седмица Уинтур даде повече яснота около това повишение. Оказва се, че в основата на всичко стои Карл Лагерфелд. 
Президентът на Conde Nast Чарлз Таунсенд бил вдъхновен от Лагерфелд и неговия авторитет в модния свят, изграден върху факта, че дизайнерът е арт директор на няколко модни къщи освен Chanel. От там му хрумнала идеята, че давайки този нов пост на Уинтур ще разшири влиянието на VOGUE в по-голям мащаб. 

Новата Желязна лейди в Conde Nast

Всъщност позицията “арт директор на Conde Nast” не е изцяло изяснена, но откакто Уинтур е на този пост в много от списанията на медийната група настъпиха редица промени. Ана уволни редакторите на Lucky и Traveler, а на тяхно място постави други хора. Отделно от това тя има думата при избора на корици за повечето от изданията и запазва позицията си като главен редактор на VOGUE и редакционен директор на Teen VOGUE. 

Въпреки това, тя заяви, че за нея свободата на редакторите да творят е много важно нещо за едно списание. “Нищо не ме радва така, както страхотна сесия или страхотна статия, които в крайна сметка нямат нищо общо с това, което първоначално сме говорили, но са много по-добри. В новата ми роля най-важната ми задача е да защитавам редакторите и да обсъждам с тях идеи непрекъснато. Това, което прави едно списание добро, е виждането на редакторите.” 

“Хората мразят да работят за нерешителни главни редактори”

А относно успеха си в момента, тя е благодарна на баща си, бивш главен редактор на London Evening Standard. “Израснах гледайки баща ми да ръководи екип от журналисти в ролята на безстрашен главен редактор. От този пример разбрах, че хората най-мразят да работят за нерешителни редактори. Дори да не съм сигурна в нещо, говоря така сякаш знам точно какво искам и вземам решения по същия начин.” 

Снимка: Profimedia

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛИЦА

Лица13 СЕПТЕМВРИ 2019

Деми Мур: "Нямам никакво намерение да бъда жертва"

Актрисата ще представи мемоарите си, в които разказва своята изпълнена с пропадания история. Накрая обаче, тя умее винаги да е изправя отново

Лица05 СЕПТЕМВРИ 2019

Шерил Кроу след рака: "Загубих вярата си във всичко"

Певицата се завърна след борбата с рака и публичния развод

Лица03 СЕПТЕМВРИ 2019

Кая Гербер днес навършва 18 години и вече няма време за любов

"Живея живота на 70-годишна старица"