Living : Книги & технологии20 ДЕКЕМВРИ 2018

Снимки, които оживяват и разказват истории

Социалните мрежи обичат синемаграфиите – а с Motorola магията се случва по-лесно отвсякога

Създаването на интересно съдържание за Facebook и Instagram изисква все по-голяма креативност. Социалните мрежи диктуват актуалните тенденции за представяне на информация, особено рекламна.

Най-любопитната в момента, която бързо печели популярност, е синемаграфията – ефектно изображение, при което един обект оживява, а останалите остават статични.

Доскоро тази техника бе достъпна предимно посредством платени приложения, а сега Motorola я предоставя на своите клиенти под формата на фабрично вграден режим на камерата на смартфона. Това им гарантира, че ще могат да изразяват себе си по креативен и атрактивен начин в социалните медии.

Именно Motorola е и първият бранд, който ги използва в маркетингова кампания – за индийския пазар. През 2015 г. смарт часовникът Moto 360 2nd generation е представен с впечатляваща серия от синемаграфии, които въплъщават основните предимства на продукта – да показва на потребителите най-важните новости, без да им се налага да държат телефона си в ръка непрекъснато, и, разбира се, да отчита времето. Такава е и идеята на синемаграфиите – да уловят и вдъхнат живот само на най-важното в кадъра и да запазят по-незначителното в дадения момент статично.

Сега компанията поставя създаването на синемаграфии на върха на пръстите на своите клиенти с два от смартфоните си, излезли на пазара тази година – moto z3 play и motorola one.

Открийте най-добрия ъгъл за снимките си в Инстаграм

Синемаграфиите представляват статични кадри, в които има леко, повтарящо се движение – падаща снежинка, бягащи по стъклата капки дъжд, кичури, развявани от вятъра

Анимацията е деликатна, едва забележима, а останалите обекти остават замръзнали. Контрастът между статика и движение обаче е ясно изразен и създава визуална илюзия за жива картина или че снимката е част от видеоклип.

Пресечна точка между фотография, изкуство и кино, синемаграфиите се появяват за първи път през 2011 г. благодарение на американските фотографи Джейми Бек и Кевин Бърг, които създават техниката, за да придадат елемент на различност на модните си снимки.

Красива снимка или провокативно видео със закачлив текст са ключът към трупането на почитатели и последователи в социалните мрежи – това вече не е тайна за никого.

Снимането на поредица от кадри, специалният софтуер, техниката за обработка… Всичко това остава в миналото. С любимото Motorola устройство синемаграфиите са готови за миг.

Единственото, което трябва да направите, е да изберете специалния режим за синемаграфия на камерата и да натиснете и задържите бутона за снимане. След това камерата сама предлага подходящ елемент от кадъра, който да анимирате. Ако не ви допада, можете да изберете друг. Ще останете доволни от резултата и ще впечатлите последователите си в социалните мрежи.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГИ & ТЕХНОЛОГИИ

Книги & технологии09 НОЕМВРИ 2019

Книгата, която всеки родител трябва да купи на детето си

Хелен Фресвейк разкрива опасностите, които се крият в интернет, и от какво трябва да предпазим децата си

Книги & технологии20 ЮЛИ 2019

Историята, която кара децата да мечтаят

Мартин Вопенка е следващият Джон Уиндъм след новия си роман

Книги & технологии14 ЮЛИ 2019

"Любовта - това е егоизъм на двама"

Вдъхновение от творчеството на Ана Стал

Книги & технологии24 МАЙ 2019

Любими цитати от български писатели

Събрахме мислите от някои български автори, които оставиха част от себе си в историята