Living : Книги & технологии07 СЕПТЕМВРИ 2017

Книгите на месец септември

Романи, вдъхновили култови екранизации и опустошителни любовни истории намират място в списъка ни този път

Един от най-известните романи на Стивън Кинг получава своята нова екранизация (вече в кината), а от издателство Бард радват феновете на майстора на хоръра с ново издание. "То" идва в две части, за да разкаже историята на злото създание на Дери, щата Мейн.

В любовния триъгълник, развиващ се на фона на Амстердам през 17-ти век, на екран ще си партнират носителката на "Оскар" Алисия Викандер и младата надежда Дейн Дехан. Книгата, вдъхновила екранизацията, е едновременно исторически роман, любовна история и комедия от грешки, която моментално ще ви заплени.

През 1925 г. легендарният британски изследовател Пърси Фосет изчезва в джунглите на Амазонка, докато търси следи от мистична цивилизация. Безброй авантюристи тръгват след него, но намират смъртта си или се завръщат с празни ръце. В екранизацията по книгата вече гледахме Чарли Хънъм, Робърт Патинсън и Сиена Милър.

"Плажът" впечатлява с безмилостно точния портрет на съвременните пътешественици. Отраснали в ера на консуматорство и ниски ценности, те търсят нещо, което да бъде истинско и запомнящо се. Това, което откриват не е рай, а ад. Култовата екранизация от 2000-та година е с Лео ДиКаприо в главната роля.

Бионсе – представяне с една дума е достатъчно. Известна по целия свят, тя е повече от суперзвезда: тя е икона, чиято история е толкова вдъхновяваща, колкото придружаващите я статистики. Илюстрованата биография на Крис Робъртс е издание, задължително за всеки фен.

Кейт Джеймисън е обсебена от женен мъж, с когото тъкмо се е запознала. За много кратко време увлечението на Кейт по Питър Аш приема чудовищни измерения – то се превръща в неконтролируема мания, която води до бурни страсти. Кратката авантюра не пречи на Кейт да продължи живота със съпруга и децата си постарому. Няколко месеца по-късно обаче тялото на Питър е намерено на брега.

Лийз Линди е агент от ФБР, отдадена предано на работата си. След развален годеж тя се премества от Чикаго в офиса в Сан Диего със силно желание за повишение. Специален агент Томас Мадокс е арогантен, безскрупулен и не прощава никому. Между разследванията, игрите с мафията и семейните отношения, Томас и Лийз неочаквано се сближават.

Нико е автор на една успешна детска книжка, но от години не е написал нищо добро. Един ден Нико забелязва тъжно момиче да рисува в метрото. Преди да се качи на влака, тя смачква листа и го пуска на перона. Нико взема захвърлената рисунка и от нея му хрумва сюжет за нова приказка. Така мистериозното момиче от метрото го предизвиква да се посвети на най-важната си задача: да намери собственото си щастие.

Том живее в бъдещето, в което всички фантастични блянове са реалност. Но между летящите коли, подвижните тротоари и всеобщото изобилие той се чувства някак гладен и ненужен. Участието му в експеримент с пътуване във времето го вади от апатията и го захвърля в нашата 2016 г., която за Том изглежда като стара пожълтяла картичка.

Любителите на фентъзито ще се насладят на поредната история за Ловците на сенки на Касандра Клеър. Втората книга от поредицата "Тъмни съзаклятия" продължава да разказва историята на Ема и Джулиян, но и на цялото им общество на ръба на опустошителна война.

В месецът, в който “То” на Стивън Кинг оживява на екран в нова дългоочаквана екранизация, списъкът ни с препоръчани заглавия се оказа доста холивудски. 

Освен новото издание, което радва почитателите на краля на ужаса, в селекцията ни влизат още няколко книги, чиито истории гледаме и на големия екран. До новите “Треска за лалета” и “Изгубеният град Z” се нарежда “Плажът”, чиято екранизация с Леонардо ДиКаприо е обичана от всичките му фенове.

Отново ви предлагаме биографична история – този път на поп иконата Бионсе. Два нови трилъра и две романтични истории пък се допълват и от задължителното предложения за почитателите на фентъзито – новият роман на Касандра Клеър.

Вижте какво чете екипът на Miss Bloom през септември! 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГИ & ТЕХНОЛОГИИ

Сбогуваме се с Петър Караангов с някои от най-добрите му творби
Книги & технологии17 НОЕМВРИ 2020

Сбогуваме се с Петър Караангов с някои от най-добрите му творби

Авторът на текста по песните "Топъл дъжд" и "Любовта е море" и някои от най-добрите му творби

"Рана на сърцето е рана на мисълта" и още от най-красивите цитати на Луиз Глюк
Книги & технологии09 ОКТОМВРИ 2020

"Рана на сърцето е рана на мисълта" и още от най-красивите цитати на Луиз Глюк

77-годишната поетеса стана новата носителка на Нобеловата награда за литература

Новолуние в Скорпион носи животопроменящи събития
Книги & технологии19 АВГУСТ 2020

"Почти невъзможно е да гледаш залеза, без да мечтаеш"

10 от най-запомнящите се цитати на Бърн Уилямс

15 любими цитати от български писатели
Книги & технологии24 МАЙ 2020

15 любими цитати от български писатели

Събрахме мислите от някои български автори, които оставиха част от себе си в историята