Книгите на месец март

9 четива, в които екипът ни избра да се потопи в първите дни на пролетта

Нийл Геймън е добре познат на всички почитатели на фентъзи жанра. Британецът има редица награди за литература, а съвсем скоро на екран трябва да се появи сериала по култовия му роман "Американски богове". Докато чакаме се потапяме в увлекателния свят на Скандинавската митология с истории за богове и великани, разкани от Геймън.

Ако все още не сте чували за хюга, бързаме да ви обясним - това е датската философия на уюта, близостта с любимите хора и щастието от живота. Тази книга пък е красиво илюстровано издание, което ни разкрива тайната на датчаните за щастието, тъй като има причина тази нация да заема челно място във всички класации за най-щастливи хора в света.

Създателките на популярния блог "Майко мила!" дебютират и като автори с тази откровена книга за това какво наистина значи да бъдеш родител. Поднесени със солидна доза хумор, тук ви очакват цял куп лични истории, които не само ще ви усмихнат, но и ще ви накарат да познаете себе си в тях.

Почитателите на трилогията на Сюзън Ий с нетърпение очакват нейната развръзка. Пенрин и Рафи преминаха през много опасности, и вероятно ги очакват още толкова, преди тази вълнуваща история за ангели, демони и апокалипсис да приключи.

След "Червен изгрев" и "Златен син", които печелят наградата на Goodreads "Най-добър фантастичен роман на годината" в две поредни години, трилогията на Пиърс Браун завършва. Животът на Марс вече изглежда възможен. Но цената за него е твърде висока. Остава вярата, че от пепелта на революцията ще покълне нещо, което ще промени обществото завинаги!

Участниците в риалити шоуто "В мрака" са изпратени в изолиран планински район и изправени пред предизвикателства, които надхвърлят представите им за приемливо. Докато участниците се състезават, светът извън предаването е разтърсен от гибелна катастрофа и неусетно реалност и риалити се размиват…

В една съдбовна нощ виртуозната цигуларка Ета Спенсър губи всичко, което познава и обича. Попаднала в непознат свят, благодарение на странник с опасни намерения, младото момиче е сигурно в едно-единствено нещо – озовала се е не просто на километри, но и на години далеч от къщи. И е наследила нещо, за което не е подозирала, че съществува.

Вторият случай на инспектор Хари Хуле от световната звезда на криминалния роман Ю Несбьо, чиито книги са продадени в 30 милиона екземпляра и преведени на повече от 50 езика. Норвежкият посланик е намерен мъртъв в публичен дом в Банкок и инспектор Хари Хуле е пратен от Осло, за да се включи в разследването. А и да помогне да се потуши скандалът...

Символът на Париж - Айфеловата кула, носи името на инженера Густав Айфел, но проектът за нея всъщност е създаден от неговите сътрудници Морис Кеклан и Емил Нугие. Новостроящата се Айфелова кула прилича на ледено цвете. По план тя ще се извисява над града едва двайсет години – един-единствен миг от вечността, едно ледено цвете. Но за инженера Емил Нугие кулата е делото на живота му. Тя е плетеница от студено желязо и меки извивки, от въздух и светлина. И пак тя го свързва с любовта.

Едно от най-приятните неща на студените месеци са вечерите, прекарани у дома, сгушени под одеяло и в компанията на хубава книга. 

Но това не значи, че с наближаването на пролетта и приятните активности, които ни примамват на открито, ще четем по-малко. Вече си представяме как се наслаждаваме на приятно четиво, докато пием кафето си на слънчевата тераса или пък прекарваме уикенда си в планината.

Докато правим планове за пролетно бягство успяхме и да подберем най-добрите заглавия, които дебютират на нашия пазар през месец март. Сред тях ще откриете един кратък наръчник за щастлив живот, няколко завладяващи фантастични истории за богове, ангели и живот на друга планета, а също и поредния криминален случай от норвежеца Ю Несбьо.

Очакват ви в галерията, а ние се надяваме сред тях да откриете своята нова любима книга!

Йоанна Илиева

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГИ & ТЕХНОЛОГИИ

Сбогуваме се с Петър Караангов с някои от най-добрите му творби
Книги & технологии17 НОЕМВРИ 2020

Сбогуваме се с Петър Караангов с някои от най-добрите му творби

Авторът на текста по песните "Топъл дъжд" и "Любовта е море" и някои от най-добрите му творби

"Рана на сърцето е рана на мисълта" и още от най-красивите цитати на Луиз Глюк
Книги & технологии09 ОКТОМВРИ 2020

"Рана на сърцето е рана на мисълта" и още от най-красивите цитати на Луиз Глюк

77-годишната поетеса стана новата носителка на Нобеловата награда за литература

Новолуние в Скорпион носи животопроменящи събития
Книги & технологии19 АВГУСТ 2020

"Почти невъзможно е да гледаш залеза, без да мечтаеш"

10 от най-запомнящите се цитати на Бърн Уилямс

15 любими цитати от български писатели
Книги & технологии24 МАЙ 2020

15 любими цитати от български писатели

Събрахме мислите от някои български автори, които оставиха част от себе си в историята