Книгите, които Miss Bloom чете през юни

Нашият екип избра няколко заглавия, перфектни за първите дни на лятото

Младата Ейлиш Лейси заминава от родната Ирландия, за да търси нов живот и необятни възможности. Вместо това, Бруклин я посреща със самота и куп трудности. Съдбата обаче и поднася още една изненада, когато трябва да се върне в родината си, и я поставя пред трудна дилема. Сирша Ронан получава втората си номинация за "Оскар", превъплъщавайки се в Ейлиш Лейси в едноменния филм.

Историята на "Аз преди теб", развълнувала милиони читатели по целия свят, получава своето продължение. След Уил Трейнър животът на Луиза Кларк никога няма да е същият. Необичайната им любовна история вече е част от миналото й, но Луиза сякаш не може да продължи напред, макар в себе си да знае, че по този начин нарушава обещанието, дадено на човека, когото обича.

Авторът на "Наръчник на оптимиста" отново ни поднася една ексцентрична, забавна и трогваща човешка история. Бартолъмю трябва да продължи с живота си, след като майка му умира, но не знае как. Търсейки пътя към себе си, той търси и помощ от алкохолизиран свещеник, библиотекарка, нейният брат и... Ричърд Гиър.

Франсис Мейс отново ни връща в красивата и вдъхновяваща Тоскана, където ни повежда по по малко познати пътища, за да ни покаже чудни гледки, да ни запознае с най-хубавите италиански вина и местни специалитети, както и с по-бавния, по-чувствен ритъм на живот. Carpe diem (Улови мига), това е мотото на Франсис, която ни поднася една броеница от незабравими мигове, всеки от които по-пъстър, ярък и сладостен.

"Обречена на теб" е дългоочакваният финал на изпепеляващата романтична сага "Кросфайър". Книгата отново ни среща с Гидиън Крос и неговата половинка Ева, чиято любовна и много еротична история заплени сърцата на читателките по целия свят.

Смразяващ трилър, който брилянтно съчетава семейна драма и психологически съспенс, подсилен с модерна, но също толкова въздействаща интерпретация на жанра на ужаса. Книгата е носител на наградата "Брам Стокър" и обещава да ви остави без дъх.

Романът разказва трагичната и завладяваща историята на Клариса Белхевън и по-малката й сестра Олив, чийто безгрижен живот в чаената плантация "Белгури" е застрашен от дълговете и пиянството на стария им баща. Единственият начин двете момичета да спасят дома и семейния си бизнес е да продадат плантацията. Решението е трудно и болезнено, защото това е не просто техният дом, а целият им живот.

Втората книга от криминалната поредица на шведската писателка Кристина Улсон разкрива ужасяващата нишка на злото, която свързва три привидно нямащи нищо общо случая. Това е роман, в който жертвите на една трагедия злоупотребяват с жертвите на друга, а нежното полско цвете е превърнато в кървав и зловещ символ.

Катрин Пар, овдовявала два пъти след два брака без любов, най-сетне обича. Но мечтите ѝ за живот редом с любим човек са попарени, когато крал Хенри VIII, достатъчно възрастен да ѝ бъде баща, ѝ заповядва да се омъжи за него. Катрин е напълно наясно с опасността, пред която се изправя: предишната кралица оцелява само шестнайсет месеца, а тази преди нея – едва половин година. Но Хенри обожава новата си жена и вярата на Катрин в него се задълбочава, докато тя обединява кралската фамилия, създава си обкръжение от духовници и учени, посветили се на радикалните църковни реформи, и управлява кралството като регент.

Почитателите на Ю Несбьо не бива да пропускат новите издания на две от най-обичаните му книги за инспектор Хали Хуле. Вече с нови корици, те са задължителна част от колекцията на всеки любител на криминалната литература.

Ако вече сте във ваканционно настроение и планирате морско бягство още в началото на лятото, какво ще бъде четивото, което ще сложите в куфара си?

Предложенията в нашата традиционна селекция с най-обещаващите заглавия на пазара със сигурност ще възбудят интереса ви, в случай, че все още не сте открили книгата, която ще ви прави компания на плажа. Избрахме няколко романтични заглавия, тъй като, нека бъдем честни, няма по-добро време и място да им се насладим.

Към тях прибавихме един дългоочакван еротичен роман, няколко трилъра и една история за голяма любов, вдъхновила филм, номиниран за три награди “Оскар”. 

Вижте какво чете Miss Bloom през юни в нашата галерия! 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГИ & ТЕХНОЛОГИИ

Сбогуваме се с Петър Караангов с някои от най-добрите му творби
Книги & технологии17 НОЕМВРИ 2020

Сбогуваме се с Петър Караангов с някои от най-добрите му творби

Авторът на текста по песните "Топъл дъжд" и "Любовта е море" и някои от най-добрите му творби

"Рана на сърцето е рана на мисълта" и още от най-красивите цитати на Луиз Глюк
Книги & технологии09 ОКТОМВРИ 2020

"Рана на сърцето е рана на мисълта" и още от най-красивите цитати на Луиз Глюк

77-годишната поетеса стана новата носителка на Нобеловата награда за литература

Новолуние в Скорпион носи животопроменящи събития
Книги & технологии19 АВГУСТ 2020

"Почти невъзможно е да гледаш залеза, без да мечтаеш"

10 от най-запомнящите се цитати на Бърн Уилямс

15 любими цитати от български писатели
Книги & технологии24 МАЙ 2020

15 любими цитати от български писатели

Събрахме мислите от някои български автори, които оставиха част от себе си в историята