Какво чете екипът на MissBloom през май?

Този месец може да откриете всичко – трилъри, автобиографии и фантастика

Пълният текст на една от най-цензурираните книги в света излиза за пръв път на български в луксозно издание! Към новото издание са добавени непубликувани досега разкази, които допълват идеята на Маркиз дьо Сад за раждането на човека, равен на боговете в своята свобода. Дьо Сад ни превежда по стъпките на трима аристократи в задачата им да обучат петнадесетгодишната Йожени дьо Мистивал в принципите на най-голямата сексуална упадъчност, за да преследва желанията на тялото си, далеч от оковите на обществото.

„Отмъщение“ на Лекси Блейк разказва за „едно неразкрито убийство, заплетени интриги и страстна любовна история – увлекателна смес, която ще ви държи в напрежение до последната страница. Историята се развива около братята Дрю, Райли, Бран и сестра им Мия, които са единствените оцелели членове на семейство Лолес след жестокото убийство на родителите им пред 20 г. Днес, вече порасналите деца са подготвили всяка стъпка от плана си за възмездие.

„Тайният дневник на Хитлер” се основава на точни исторически и биографични факти: започва от деня на арестуването на Хитлер след неуспешния Бирен пуч в Мюнхен през ноември 1923 г. и приключва през декември следващата година, когато той е освободен след амнистия. Както самият автор определя творбата си, това е измислен,

В началото на годината издателство „Апостроф“ постави началото на амбициозна поредица, посветена на биографиите на значими исторически личности като Кралица Виктория и Бенджамин Франклин. Последната книга, която се присъединява към колекцията, разгръща истинската история за управлението на един от най-митичните владетели в световната история – Кралица Елизабет.

„Тринайсет“ на Стив Кавана разказва за живота на доскорошната най-гореща звездна двойка – на Боби Соломон и Ариела Блум, новите Брад и Анджелина. А сега Боби е на подсъдимата скамейка. Всички улики сочат, че той е убил съпругата си в пристъп на ревност. Това ще е процесът на века, след като дори Холивуд се отказва от своето лошо момче.

„Короната на демона“ на Джеймс Ролинс е част от поредицата "Кралете на трилъра" на издателство "Бард". Тази книга ще ви държи на нокти до последната си страница и ще ви развълнува до мозъка на костите. Историята се развива недалеч от брега на Бразилия, където изследователски екип открива невиждан ужас - остров, на който целият живот е бил заличен от невъобразим непознат вид.

„Котаракът Франт и загадъчният остров“ разказва за един благороден неблагодарник и възпитан калпазанин, един невероятен котарак, който е ненадминат в хитрините, а и си служи достойно и с шпагата. Той е познат още като шампиона на карти, пропилял графската си титла заради една обещаваща ръка на бридж… златния медалист по танцова фехтовка… разточителния кавалер и ненадминат мечтател: Котаракът Франт!

Миналия месец феновете на Пиърс Браун имаха честта да се срещнат със своя любим автор. Той бе в страната ни, за да представи „Червен изгрев“. Изданието ни запознава с Дароу, млад миньор, чието основно занимание е добивът на хелий-3. Хелият е нужен за тераформирането на негостоприемната повърхност на Марс, а причината Дароу и семейството му да не са виждали слънчева светлина е низшият им Цвят. Обществото в трилогията е разслоено именно на цветове и подобно на Игрите на глада, Дивергенти и т.н., всеки Цвят има някаква строго определена роля в него.

Поредната книга на Стив Бери – „Офицер и пешка“ ни въвлича в света на бившият агент Котън Малоун, който разследва провеждането на „черни“ операции, което отново е на дневен ред. На страниците се разглежда и жестоката вражда между Джей Едгар Хувър и Мартин Лутър Кинг пред пет десетилетия, включваща години незаконно следене и събиране всякаква компрометираща информация в тайно досие, приключва на 4 април 1968 г., когато Кинг е убит.

Дългите уикенди и малките бягства извън града винаги вървят ръка за ръка с една добра компания като книгата.

Ето защо този месец се заехме със задачата да ви разкрием които са най-актуалните заглавия на пазара в момента. През май се потапяме в поредния трилър на Джеймс Ролинс, който ще ни държи на нокти до последната си страница с мистериозните случки, които се разследват на далечен остров в Бразилия.

Любителите на биографиите пък ще имат възможността да се запознаят с някои от най-митичните личности в света – Хитлер и Кралица Елизабет. Докато феновете на фантастиката ще бъдат приятно изненадани с “Червен изгрев” на Пиърс Браун, който бе специално в страната ни, за да представи поредната част от трилогията.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГИ & ТЕХНОЛОГИИ

Книги & технологии20 ЮЛИ 2019

Историята, която кара децата да мечтаят

Мартин Вопенка е следващият Джон Уиндъм след новия си роман

Книги & технологии14 ЮЛИ 2019

"Любовта - това е егоизъм на двама"

Вдъхновение от творчеството на Ана Стал

Книги & технологии24 МАЙ 2019

Любими цитати от български писатели

Събрахме мислите от някои български автори, които оставиха част от себе си в историята

Книги & технологии17 МАЙ 2019

Нова българска книга за деца: "Шантавия до шия"

Авторката й Радостина Николова три пъти е печелила наградата за детска литература "Бисерче вълшебно"