Living : Книги & технологии07 ФЕВРУАРИ 2017

Февруарски четива: Нашият избор от нови заглавия

Ето какво се крие в традиционния ни списък с книги на месеца

Авторът на книгата Марк Фрост е един от създателите на хитовия сериал, който остави белег в съзнанието на цяло едно поколение. Драмата се завръща на екран тази година, но докато чакаме ще си припомним малко повече за убийството на Лора Палмър.

Това е третата и последна книга в поредицата на Рансъм Ригс. В нея отново ще се срещнем с децата, които притежават чудати способности, за да спасят света от още по-чудата заплаха.

Ани има живот, за който останалите могат само да й завиждат. Но тя крие и тайна, която й е оставила тежък белег. Ани е поканена да участва в заснемането на документален филм за трагедия, при която са загинали ученици от гимназията й. По щастлива случайност тя е останала невредима... поне външно. Миналото обаче е напът да я застигне.

В началото на XX век малката Аделин остава сираче и е отледана в имението на чичо си, граф Ашфорд. Макар красивата й братовчедка Беа да е нейна противоположност, двете стават по-близки от сестри. Но Първата световна война поставя на изпитание привързаността на двете млади жени, докато един ден болезнен скандал ги запраща на различни континенти…

Новата книга на Дженифър Нивън разказва колко е важно да виждаш и да бъдеш видян. И също като „Всички наши места“ това е една много лична и съкровена история. Героите в романа са Либи Страут, „най-дебелата тийнейджърка в Америка“ и Джак Маслин – напереният самохвалко, който страда от рядка болест, но пази това в тайна. Един ден Джак и Либи се срещат...

Звучи като перфектната първа среща – плаване с кану през няколко свързани езера. Седемнайсетгодишните Амелия и Джеймс обаче откриват нещо под повърхността на водата, което променя живота им завинаги. Къща на езерното дъно. С два етажа и хубава градина. Предната врата е гостоприемно отворена. И ги очаква. Само дето това, че къщата е празна, не означава, че няма никой вкъщи.

Ани е на 15 години. Майка й е медицинска сестра и закоравяла серийна убийца, която отвлича, изтезава и убива децата на своите пациентки. Успоредно с това тормози и дъщеря си. Единственият свидетел на нейните жестокости е самата Ани, която може да сложи край на целия този ужас, стига да посмее да предаде майка си в полицията. И тя го прави.

Стефани Майър. Името ви е добре познато - авторката на "Здрач" се завръща с нова книга, но този път за възрастни. В този завладяващ трилър бивш агент трябва да поеме един последен случай, за да изчисти името си... и да спаси живота си.

След дълго обикаляне по света мистериозният ирландец Камерън пристига по море в Китай в търсене на смисъла на своето съществуване. В огромната страна времената са бурни. Силно желаещ да избяга от миналото си, той неволно е въвлечен в контрабанда на оръжие и опиум от непроницаемия спекулант Хсю, който използва трагедията на мизерстващия народ за собствена облага.

Актьорът взе първия си "Оскар" едва миналата година, но първата си номинация получава още за "Защо тъгува Гилбърт Грейп". Днес Лео е творец и екозащитник, със завидна кариера, за която научаваме в подробности от новото биографично заглавие на София Бенуа.

25 години след убийството на Лора Палмър отново се завръщаме в Туин Пийкс! 

За премиерата на новия сезон на култовия сериал се подготвяме с книгата на Марк Фрост “Тайната история на Туин Пийкс”, съдържаща един подробен поглед към случая с убийството на Лора, разследвано от специален агент Дейл Купър. Изнанието има колекционерска стойност за всеки заклет почитател на драматичната поредица, която съвсем скоро отново ще ни развълнува.

Освен за Туин Пийкс, този месец четем още за “чудатите деца на Мис Перигрин”, чието приключение приключва с последната книга от порeдицата на Рансъм Ригс “Библиотеката на душите”. Препоръчваме още бестселъра “Най-щастливото момиче”, който най-накрая прави своята премиера и у нас, както и “Вселената на раменете ми” на любимата ни Дженифър Нивън.

Вижте още от книгите на февруари!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГИ & ТЕХНОЛОГИИ

Сбогуваме се с Петър Караангов с някои от най-добрите му творби
Книги & технологии17 НОЕМВРИ 2020

Сбогуваме се с Петър Караангов с някои от най-добрите му творби

Авторът на текста по песните "Топъл дъжд" и "Любовта е море" и някои от най-добрите му творби

"Рана на сърцето е рана на мисълта" и още от най-красивите цитати на Луиз Глюк
Книги & технологии09 ОКТОМВРИ 2020

"Рана на сърцето е рана на мисълта" и още от най-красивите цитати на Луиз Глюк

77-годишната поетеса стана новата носителка на Нобеловата награда за литература

Новолуние в Скорпион носи животопроменящи събития
Книги & технологии19 АВГУСТ 2020

"Почти невъзможно е да гледаш залеза, без да мечтаеш"

10 от най-запомнящите се цитати на Бърн Уилямс

15 любими цитати от български писатели
Книги & технологии24 МАЙ 2020

15 любими цитати от български писатели

Събрахме мислите от някои български автори, които оставиха част от себе си в историята