Living : Книги & технологии30 ОКТОМВРИ 2012

Езикът на цветята

Жълт нарцис за ново начало и надежда, индийски лотос за душевна чистота,червена роза за любов, вероника за вярност и всеотдайност.

Жълт нарцис за ново начало и надежда, индийски лотос за душевна чистота, червена роза за любов, вероника за вярност и всеотдайност.

Това ни говорят цветята в новата книга “Езикът на цветята” на Ванеса Дифенбо.

Да кажем и нещо любопитно за книгата – тя е първата в България, която излиза с 4 корици. “Езикът на цветята” разказва историята на младо момиче, отраснало в социални домове и приемни семейства. На 18 години излиза от системата и открива своя талант – тя разбира езика на цветята, избирайки цветя за хората, тя връща в живота им емоциите, от които се нуждаят. Докато един ден загадъчен продавач от борсата за цветя не я предизвиква да открие какво липсва на самата нея.

Джейми Форд, автор на “Хотелът на сладко-горчивите спомени”:
 “Езикът на цветята” от Ванеса Дифенбо е хипнотизиращ, вълнуващ и елегантно написан дебютен роман, който красиво вплита миналото и настоящето, създавайки ярък портрет на незабравима млада жена. Това е история за намирането на пътя към дома, дори след като си изгорил всеки мост зад себе си.”

Washington Post: “Бихме искали да поднесем на Ванеса Дифенбо букет от бувардия (ентусиазъм), гладиоли (ти трогна сърцата ни) и лизиантус (възхищение). В този оригинален и превъзходен първи роман Дифенбо обединява своята страст към езика на цветята – забравения и мистериозен начин за общуване – с опита си в системата на приемната грижа. Този роман е едновременно очарователен и жесток, изпълнен с красота и гняв. Дифенбо е талантлив писател и омагьосващ разказвач. Ето още едно цвете, което ще сложим в букета за нея – едничък розов карамфил (никога не ще те забравим).”

Любопитното за книгата не приключва само с кориците. В благодарностите, които авторката отправя в края на романа, ще забележиш и българско име. Лъчезар Николов приключва дисертацията си в департамента по организмова и еволюционна биология в Харвард. С авторката Ванеса Дифенбо го среща желанието й да придаде научна достоверност на речника на цветята, който ще откриеш в книгата.

Издателство “Кръгозор”/ цена: 14 лева

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГИ & ТЕХНОЛОГИИ

Книги & технологии20 ЮЛИ 2019

Историята, която кара децата да мечтаят

Мартин Вопенка е следващият Джон Уиндъм след новия си роман

Книги & технологии14 ЮЛИ 2019

"Любовта - това е егоизъм на двама"

Вдъхновение от творчеството на Ана Стал

Книги & технологии24 МАЙ 2019

Любими цитати от български писатели

Събрахме мислите от някои български автори, които оставиха част от себе си в историята

Книги & технологии17 МАЙ 2019

Нова българска книга за деца: "Шантавия до шия"

Авторката й Радостина Николова три пъти е печелила наградата за детска литература "Бисерче вълшебно"