9 заглавия, които да прочетем през юли

Вижте нашите предложения за този месец:

„Джакомо Казанова. Соната за разбити сърца“ ни потапя в живота на един от най-харизматичните персонажи за всички времена, очаровал целия свят. Помни се най-вече като авантюрист и класическа икона на съблазнител и либертарианец. В книгата на Матео Струкул обаче откриваме още много други негови качества, или както самият автор казва: „Моят Казанова се ражда от желанието да възстановя целостта на тази личност, една от най-интересните, съществували в световен мащаб.“

„Година първа“ е началният том на трилогия, по-сложна и многопластова от всичко написано досега от Нора Робъртс. Въпреки че е изпълнен с магия, романът в крайна сметка е за семейството, общността и онова, което свързва хората. Ако имате нужда от апокалиптична история с магичен привкус, с романтика, мистерия и опасности – тази книга е за вас.

Нашумялата книга „Всичко за кърменето” на сертифицирания консултант по кърмене Христина Янева - Хедра хвърля светлина върху широк спектър от теми, свързани с кърменето, които вълнуват всяка бъдеща майка. Тук научаваме каква е ползата от кърмата, кои са начините, по които тя допринася за здравето и имунитета на бебето, повече за кърменето при родилки с цезарово сечение или такива, които са били разделени с бебето в първите дни след раждането и т.н.

Интригуващият трилър „Съпругата помежду ни“ ни въвлича в любовен триъгълник. Книгата ни среща със един мъж, годеницата му и ревнивата му бивша съпруга, която отчаяно се стреми да възпрепятства втория му брак. Но дали всичко е такова, каквото изглежда? Или сме заблудени да мислим, че нещо е реално, когато то не е?

Ако ви се иска да се потопите в някоя криминална история, то „Предатели“ на Дейвид Балдачи е точно за вас. Историята разказва за бившия полицай Еймъс Декър, включен в специален екип на ФБР, който става свидетел на показно убийство пред централата на Бюрото във Вашингтон. Дори за Декър, човек с феноменална памет и изключителна наблюдателност, убийството си остава необяснимо.

„Отмъщението на Монца” от Джо Абъркромби е първият самостоятелен роман на едно от трите големи имена на съвременното фентъзи. Кървавата история предлага на читателя предателства, битки, еротика и много, много хумор. Книгата ни среща с наемния убиец Монцаро Муркато, която е преследвана от редица врагове. Тя събира най-шантавата група от убийци, благодарение на които ще удави страната в кръв.

„Самотна пеперуда“ на Габриела Улберг Вестин е поредният страхотен трилър, който ни предлага книжния пазар този сезон. Убита е съпругата на най-популярния шведски футболист, а единствените свидетели са двете им малки деца. Логичният заподозрян винаги е съпругът, който крие доста тъмни тайни, но и миналото на съпругата се оказва повече от любопитно.

„Лични мотиви“ на безспорната руска кримикралица Александра Маринина, която ни предлага нов заплетен случай, който ще заинтригува почитателите на крими загадките. Историята разказва за Анастасия Каменская, която трябва да открие поредното убийство, като бавно разплита мрежа от лъжи, изнудване и убийства. Истината ще шокира дори нея.

Журналистката Камин Мохамади е с блестяща кариера в модни и лайфстайл списания. Но връзките ѝ с мъжете са мимолетни, а голямата ѝ любов не завършва щастливо. По пътя на успеха се сблъсква със завист, предателства, безразличие, използване. Постепенно натрупва килограми и въпреки помощта на изтъкнати диетолози и най‐отбрани храни, нищо не може да ѝ върне предишната елегантна фигура. Спасително се оказва пътуването й до Флоренция, където приятели ѝ разкриват италианския принцип за живота – BELLA FIGURA. Именно за това става дума в новата й книга.

Чаша ледено фрапе и хубава книга винаги са добра идея. Особено за плажа!

Избрахме за вас девет от най-обещаващите нови заглавия на книжния пазар през месец юли, а както винаги сме се погрижили в нашата селекция да има за всекиго по нещо.

В пъстрата ни селекция ще откриете задължителните за лятото трилъри, фентъзи и крими истории, които очакваме с нетърпение и няколко книги, които ще помогнат да живеем по-добър живот. Очакват ви в галерията.
Текст: Ася Иванова

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГИ & ТЕХНОЛОГИИ

Книги & технологии07 ДЕКЕМВРИ 2019

Ненчо Илчев отново се обръща към любовта си към фокусите с първата си книга

Актьорът и фокусник ще представи първата си книга "Забранената книга за фокуси"

Книги & технологии09 НОЕМВРИ 2019

Книгата, която всеки родител трябва да купи на детето си

Хелен Фресвейк разкрива опасностите, които се крият в интернет, и от какво трябва да предпазим децата си

Книги & технологии20 ЮЛИ 2019

Историята, която кара децата да мечтаят

Мартин Вопенка е следващият Джон Уиндъм след новия си роман

Книги & технологии14 ЮЛИ 2019

"Любовта - това е егоизъм на двама"

Вдъхновение от творчеството на Ана Стал