Living : Интериор16 ДЕКЕМВРИ 2017

Завръщането на цветовете и още тенденции в интериора през 2018

Вдъхновение от французите, етно мотиви и класическата комбинация от черно и бяло излизат на сцената

Черно-белите мотиви в интериора, било то под формата на тъкани, мебели или фототапети, си остават актуален избор и през новата година. Миксът от различни принтове в монохром придава повече индивидуалност и дълбочина на всяко помещение.

Скандинавският тип изчистен интериор отстъпва мястото си на "уоу" фактора - комбинации от принтове, текстури, пъстри декорации, картини, композиции от снимки и какво ли още не. Експертите съветват да купувате неща, които харесвате, без да се притеснявате, че стилово не си отиват.

Реставрирайте стари мебели и декорации, вдъхвайки им нов живот. След това ги превърнете в центъра на помещението. Това са нещата, които носят в себе си неподправена доза домашен уют, която не може да се сравни с нито едно тренди канапе. Още по-добре е, ако всяко от тях има лична история.

Ако сте се уморили от изчистения скандинавски интериор (отново) и пастелните нюанси, които доскоро владееха тенденциите, това е добра новина за вас. Ярките цветове, етно мотиви се съчетават с богати и луксозни материи (кадифе, лен, плетива), за да вдъхнат живот на всяко помещение.

Французите диктуват тенденциите в модата и интериора. Домовете им са микс от различни стилове, умело допълващи се един друг. Добавяме към това задължителното изкуство, антики и тренди елементи, и получаваме съвременен дом, перфектен за модерните градски хора.

Дизайнерите отбелязват, че заради малките жилища, все повече клиенти искат максимално да усвоят дадено пространство. Така се зараждат хибридните помещения: библиотека в трапезарията, кабинет в ъгъла на дневната и т.н.

Вече ви разказахме за горещите тенденции в модата на 2018, идва ред и на интериора!

И точно както при облеклото, нюансът на розовото “millennial pink” отстъпва своето място на по-свежи и по-актуални цветове и мотиви. Всъщност, всички пастелни нюанси вече изживяха своя апогей. На тяхно място застават класиката черно и бяло, ярките акценти, арт композиции и всички неща, придаващи повече индивидуалност на личното пространство.

Впускайте се в търсене на винтидж находки, луксозни материи и декорации с етно елементи, за да може домът ви да е в крак с тенденциите на 2018. А ето кои са те:

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИНТЕРИОР

Интериор30 ЮНИ 2019

Цветът теракота вкъщи подобрява настроението

Включете го в дома си за освежаване на дизайна

Интериор16 ЮНИ 2019

Съветите за кухнята от интериорните дизайнери

Ето какво задължително трябва да имаме в кухнята си, според интериорните дизайнери

Интериор12 ЮНИ 2019

Обзавеждайте с корк - полезен е за здравето

Този ефектен материал е водоустойчив и успешно се бори с мухъла

Интериор09 ЮНИ 2019

В този дом "твърде много" е точно колкото трябва

Комфортен и очарователен, той е събрал впечатляващо количество цветна декорация