Living : Интериор16 ДЕКЕМВРИ 2017

Завръщането на цветовете и още тенденции в интериора през 2018

Вдъхновение от французите, етно мотиви и класическата комбинация от черно и бяло излизат на сцената

Черно-белите мотиви в интериора, било то под формата на тъкани, мебели или фототапети, си остават актуален избор и през новата година. Миксът от различни принтове в монохром придава повече индивидуалност и дълбочина на всяко помещение.

Скандинавският тип изчистен интериор отстъпва мястото си на "уоу" фактора - комбинации от принтове, текстури, пъстри декорации, картини, композиции от снимки и какво ли още не. Експертите съветват да купувате неща, които харесвате, без да се притеснявате, че стилово не си отиват.

Реставрирайте стари мебели и декорации, вдъхвайки им нов живот. След това ги превърнете в центъра на помещението. Това са нещата, които носят в себе си неподправена доза домашен уют, която не може да се сравни с нито едно тренди канапе. Още по-добре е, ако всяко от тях има лична история.

Ако сте се уморили от изчистения скандинавски интериор (отново) и пастелните нюанси, които доскоро владееха тенденциите, това е добра новина за вас. Ярките цветове, етно мотиви се съчетават с богати и луксозни материи (кадифе, лен, плетива), за да вдъхнат живот на всяко помещение.

Французите диктуват тенденциите в модата и интериора. Домовете им са микс от различни стилове, умело допълващи се един друг. Добавяме към това задължителното изкуство, антики и тренди елементи, и получаваме съвременен дом, перфектен за модерните градски хора.

Дизайнерите отбелязват, че заради малките жилища, все повече клиенти искат максимално да усвоят дадено пространство. Така се зараждат хибридните помещения: библиотека в трапезарията, кабинет в ъгъла на дневната и т.н.

Вече ви разказахме за горещите тенденции в модата на 2018, идва ред и на интериора!

И точно както при облеклото, нюансът на розовото “millennial pink” отстъпва своето място на по-свежи и по-актуални цветове и мотиви. Всъщност, всички пастелни нюанси вече изживяха своя апогей. На тяхно място застават класиката черно и бяло, ярките акценти, арт композиции и всички неща, придаващи повече индивидуалност на личното пространство.

Впускайте се в търсене на винтидж находки, луксозни материи и декорации с етно елементи, за да може домът ви да е в крак с тенденциите на 2018. А ето кои са те:

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИНТЕРИОР

Интериор05 ФЕВРУАРИ 2020

Аранжирай дома си като инфлуенсър

4 стъпки правят домашното пространство по-фотогенично

Интериор02 ЯНУАРИ 2020

Природата ще преобразява домовете през 2020-та година

Естествени материали и много зеленина, това ще бъде модерно през новата година

Интериор14 ДЕКЕМВРИ 2019

Звучи невъзможно, докато не го видиш: Лога се превръщат в къщи

Тези домове с причудливи геометрични дизайни са проектирани така, че да наподобяват логата на известни марки

Интериор22 НОЕМВРИ 2019

Различната Коледна украса в един дом, близо до Стокхолм

За празнично настроение и интересни идеи за украса, разгледай този прекрасен интериор на шведския дизайнер Илва Шарп