Living : Интериор16 ДЕКЕМВРИ 2017

Завръщането на цветовете и още тенденции в интериора през 2018

Вдъхновение от французите, етно мотиви и класическата комбинация от черно и бяло излизат на сцената

Черно-белите мотиви в интериора, било то под формата на тъкани, мебели или фототапети, си остават актуален избор и през новата година. Миксът от различни принтове в монохром придава повече индивидуалност и дълбочина на всяко помещение.

Скандинавският тип изчистен интериор отстъпва мястото си на "уоу" фактора - комбинации от принтове, текстури, пъстри декорации, картини, композиции от снимки и какво ли още не. Експертите съветват да купувате неща, които харесвате, без да се притеснявате, че стилово не си отиват.

Реставрирайте стари мебели и декорации, вдъхвайки им нов живот. След това ги превърнете в центъра на помещението. Това са нещата, които носят в себе си неподправена доза домашен уют, която не може да се сравни с нито едно тренди канапе. Още по-добре е, ако всяко от тях има лична история.

Ако сте се уморили от изчистения скандинавски интериор (отново) и пастелните нюанси, които доскоро владееха тенденциите, това е добра новина за вас. Ярките цветове, етно мотиви се съчетават с богати и луксозни материи (кадифе, лен, плетива), за да вдъхнат живот на всяко помещение.

Французите диктуват тенденциите в модата и интериора. Домовете им са микс от различни стилове, умело допълващи се един друг. Добавяме към това задължителното изкуство, антики и тренди елементи, и получаваме съвременен дом, перфектен за модерните градски хора.

Дизайнерите отбелязват, че заради малките жилища, все повече клиенти искат максимално да усвоят дадено пространство. Така се зараждат хибридните помещения: библиотека в трапезарията, кабинет в ъгъла на дневната и т.н.

Вече ви разказахме за горещите тенденции в модата на 2018, идва ред и на интериора!

И точно както при облеклото, нюансът на розовото “millennial pink” отстъпва своето място на по-свежи и по-актуални цветове и мотиви. Всъщност, всички пастелни нюанси вече изживяха своя апогей. На тяхно място застават класиката черно и бяло, ярките акценти, арт композиции и всички неща, придаващи повече индивидуалност на личното пространство.

Впускайте се в търсене на винтидж находки, луксозни материи и декорации с етно елементи, за да може домът ви да е в крак с тенденциите на 2018. А ето кои са те:

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИНТЕРИОР

Интериор16 МАЙ 2019

Това ли си представяхте, когато чуете розов интериор?

Мисълта, която пазим само за детските стаи на момиченца, може да бъде изискана реалност

Интериор13 МАРТ 2019

Признанията на един сериен убиец на цветя

След Деня на жената винаги има останали много цветя. Те са красиви, но какво правим, когато не можем да се грижим за тях?

Интериор03 МАРТ 2019

Да живееш уютно в гараж е възможно

Тази двойка от Тексас успява да превърне гаража си в малък, но комфортен дом

Интериор10 ФЕВРУАРИ 2019

Тайната на уютния интериор в черно и бяло

Ако изберете тази класическа комбинация за дома си, добавете елементи, които ще отнемат от строгостта й