Living : Интериор25 ОКТОМВРИ 2019

Вече никой не декорира дома си така

Или трендовете, които вече не са трендове

Както във всичко друго и в декора има тенденции… А тези от няма да видите отново скоро.

Ако до сега беше модерно всеки да декорира дома си с едноцветни и орнаменти, единствено акцентирани от розови, черни и златисти елементи, то сега модерно е да правим точно обратното.

Вече всеки търси да изрази характера си чрез декора у дома. Затова минималистичният подход се оказва неподходящ.

За сметка на това пък се появяват няколко нови интересни тренда, които скоро ще започнем да виждаме навсякъде в instagram, pinterest и подобни платформи.

Бързаме да изпреварим идването на новите тенденции и ви казваме с кои ще се сбогуваме съвсем скоро.

Мебели от един и същ комплект

Скоро най-голямото престъпление в интериорния дизайн ще е домът ни да прилича на излязъл от каталог на IKEA. Макар и съчетаването на еднотипни мебели да изглежда подредено и изчистено, сега ще се опитаме да разнообразим това.

Ще търсим да съчетаваме несъчетаеми елементи и като цяло да изненадваме окото на гостите.

Подредена библиотека по цветове

Вероятно ако погледнем видеата на всеки блогър, снимал се пред библиотека в последните години, ще забележим, че всичките им книги са подредени по цветове, за предпочитане в същите нюанси, каквито най-често виждаме в блога им.

Е, новата тенденция ще ги принуди да избират книгите не само по корицата, ами и съдържанието… сещате се, както са ни учили като малки.

Шегата настрана, на хората им омръзна да виждат подредени библиотеки, сякаш сме купили книгите само за да декорираме дома си. Модерният човек днес иска да запълни библиотеката си само с важни за него неща – книгата, която е променила живота му, до тази, която му е подарък от най-близкия приятел – дори и двете да не си отиват цветово.

В допълнение се аранжира и с малки вещи, които значат нещо за живущите в дома. Сувенир от пътуване, снимка с любим в рамка или каквото и друго, което предизвиква емоция и носи уют у дома.

Розово злато

Ерата на декори в розово, допълнени с орнаменти от розово злато приключи. Вече се заменя с металически нюанси, но с по-ръждив отенък. Особено популярни са медните или алуминиевите окрашения в комбинация с оранжеви тонове.

Едноцветен интериор

Подобно на мебелите от една и съща колекция, така и монохромният интериор отива в списъка на “отживелите тенденции”. Вече домовете в бяло и черно се възприемат за твърде basic и безлични.

Може би защото желанието за топлина и уют у дома никога не е било по-голямо. И затова всички модерни собственици на домове, търсят да добавят повече цвят и емоция в интериора си.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИНТЕРИОР

Интериор22 НОЕМВРИ 2019

Различната Коледна украса в един дом, близо до Стокхолм

За празнично настроение и интересни идеи за украса, разгледай този прекрасен интериор на шведския дизайнер Илва Шарп

Интериор18 НОЕМВРИ 2019

DIY: Декоративни елхи от хартия

Присъединяваме се към идеята за по-устойчива Коледа с една интересна идея

Интериор08 НОЕМВРИ 2019

Един апартамент в Париж по дизайн на Франсис Форд Копола

Копола е обзавел по свой вкус един пентхаус с уникална панорамна гледка в легендарния хотел "Лутеция"

Интериор12 ОКТОМВРИ 2019

В апартамента на Леа Мишел в Лос Анджелис

Леа е решила да продаде своето моминско убежище