Living : Интериор17 ФЕВРУАРИ 2018

Малки акценти, които правят дома по-красив

Как да внесете повече индивидуалност в личното си пространство, без да влагате огромни суми

Според дизайнерите, източниците на светлина са от огромна важност за цялостната обстановка в една стая. Колкото по-мека е тя, толкова по-добре. За тази цел заложете на повече стенни и подвижни лампи, които могат да се позиционират върху различните повърхности в стаите.

Елементите с история са нещата, които правят един дом по-специален и го отличават от страниците на интериорните списания. Реставрирани мебели, антични вази, сандъци, килими и стари картини са все неща, които в умерени дози могат да се превърнат в акцент на всяка стая.

Книгите и списанията също носят белег за личния ви вкус, особено когато са подредени със стил. Подберете няколко, които да поставите на масичката в хола или аранжирайте върху етажерки. Внесете разнообразие и в библиотеката, като между книгите поставите свещи, вази с цветя и декорации.

Одеялата от едра плетка в момента са особено актуален детайл за спалнята и хола. Ефектните възглавнички с различен, но допълващ се мотив, също могат да придадат коренно различно излъчване на всяко пространство.

Домът ви трябва да разказва вашата история, ето защо се старайте да внесете в него по нещо от всяко пътуване. Независимо дали е декорация, картина или пейзажна снимка, поставена в красива рамка, акцентирайте върху собствените си приключения.

Казвайки естествена трябва да отбележим, че не всяка дама се справя с отглеждането на цветя. Ако желаете, можете да заложите и на изкуствени варианти, но се постарайте да имате няколко саксии във всяка стая.

Дизайнерите често съветват да заложите на огледалата, за да разчупите малкото пространство. Но дори стаите да не са прекалено малки, огледалата са добро решение, тъй като улавят светлината и правят помещението по-светло и уютно.

Може и да ви звучи странно, но това са детайли от банята и кухнята, които наистина правят впечатление. Ако използвате течен сапун, погрижете се диспенсърите да са стилни и съобразени с останалата част от интериора.

Знаете какво казват хората – дяволът е в детайлите.

Това се отнася с особена сила и за интериора на дома. Без значение колко пари сте вложили в обзавеждането, ако в къщата ви липсва собственият ви отличителен почерк, това няма как да остане незабелязано.

В случай, че не искате стаите да изглеждат като извадени от каталог на IKEA, доверете се на съветите, които дават интериорните дизайнери. Чрез тях ще придадете индивидуалност на личното ви пространство, без да внасяте огромни промени и без излишни разходи.

Ето как:

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИНТЕРИОР

Интериор12 СЕПТЕМВРИ 2019

20 начина да оптимизирате малкото външно пространство

С малко въображение може да превърнете дори най-малкия балкон в уютно място за ежедневна почивка

Изборът на редакторите11 СЕПТЕМВРИ 2019

Десетте правила в дома на Емили Шуман

Известната блогърка споделя как поддържа къщата си стилна, но уютна

Интериор07 СЕПТЕМВРИ 2019

Най-важните правила за стилен дом с малко пари

Бюджетният дефицит не пречи да направите апартамента си елегантен!

Интериор20 АВГУСТ 2019

Бохемски максимализъм

Този уникален дом на около два часа път от Мелбърн е пълен с пъстри цветове и винтидж съкровища