Living : Интериор17 ФЕВРУАРИ 2018

Малки акценти, които правят дома по-красив

Как да внесете повече индивидуалност в личното си пространство, без да влагате огромни суми

Според дизайнерите, източниците на светлина са от огромна важност за цялостната обстановка в една стая. Колкото по-мека е тя, толкова по-добре. За тази цел заложете на повече стенни и подвижни лампи, които могат да се позиционират върху различните повърхности в стаите.

Елементите с история са нещата, които правят един дом по-специален и го отличават от страниците на интериорните списания. Реставрирани мебели, антични вази, сандъци, килими и стари картини са все неща, които в умерени дози могат да се превърнат в акцент на всяка стая.

Книгите и списанията също носят белег за личния ви вкус, особено когато са подредени със стил. Подберете няколко, които да поставите на масичката в хола или аранжирайте върху етажерки. Внесете разнообразие и в библиотеката, като между книгите поставите свещи, вази с цветя и декорации.

Одеялата от едра плетка в момента са особено актуален детайл за спалнята и хола. Ефектните възглавнички с различен, но допълващ се мотив, също могат да придадат коренно различно излъчване на всяко пространство.

Домът ви трябва да разказва вашата история, ето защо се старайте да внесете в него по нещо от всяко пътуване. Независимо дали е декорация, картина или пейзажна снимка, поставена в красива рамка, акцентирайте върху собствените си приключения.

Казвайки естествена трябва да отбележим, че не всяка дама се справя с отглеждането на цветя. Ако желаете, можете да заложите и на изкуствени варианти, но се постарайте да имате няколко саксии във всяка стая.

Дизайнерите често съветват да заложите на огледалата, за да разчупите малкото пространство. Но дори стаите да не са прекалено малки, огледалата са добро решение, тъй като улавят светлината и правят помещението по-светло и уютно.

Може и да ви звучи странно, но това са детайли от банята и кухнята, които наистина правят впечатление. Ако използвате течен сапун, погрижете се диспенсърите да са стилни и съобразени с останалата част от интериора.

Знаете какво казват хората – дяволът е в детайлите.

Това се отнася с особена сила и за интериора на дома. Без значение колко пари сте вложили в обзавеждането, ако в къщата ви липсва собственият ви отличителен почерк, това няма как да остане незабелязано.

В случай, че не искате стаите да изглеждат като извадени от каталог на IKEA, доверете се на съветите, които дават интериорните дизайнери. Чрез тях ще придадете индивидуалност на личното ви пространство, без да внасяте огромни промени и без излишни разходи.

Ето как:

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИНТЕРИОР

Интериор16 ЮНИ 2019

Съветите за кухнята от интериорните дизайнери

Ето какво задължително трябва да имаме в кухнята си, според интериорните дизайнери

Интериор12 ЮНИ 2019

Обзавеждайте с корк - полезен е за здравето

Този ефектен материал е водоустойчив и успешно се бори с мухъла

Интериор09 ЮНИ 2019

В този дом "твърде много" е точно колкото трябва

Комфортен и очарователен, той е събрал впечатляващо количество цветна декорация

Интериор08 ЮНИ 2019

За всеки човек има правилни цветове за интериора

Преди да изберете цветовете за дома си, помислете за влиянието им