Living : Идеи за дома01 ОКТОМВРИ 2021

Свещите в дома ни според фъншуй

Как да върнете страстта във връзката или да подобрите здравето си с помощта на китайското изкуство?

Свещите в дома ни според фъншуй

Свещите са сред най-силните елементи в древното китайско изкуство фъншуй, тъй като те повишават енергията в дадено пространство.

Но когато става въпрос за фъншуй, стратегията е всичко! Ето няколко съвети за това какви видове свещи да използвате и къде да ги поставяте, за да получите това, което търсите:

Застанете под светлината на прожекторите

Можете да използвате свещите, за да привлечете положителната енергия и вниманието към себе си. Ако сте били пренебрегвани досега, поставете девет червени свещи в централната част на най-далечната част на вашия дом. Палете свещите веднъж дневно, за предпочитане привечер.

Свещите в дома ни според фъншуй

Разпалете страстта

Ако еротичната енергия във връзката ви е започнала да се губи, поставете два червени свещи в далечния десен ъгъл на вашия дом, както и в спалнята. Палете тези свещи два пъти всеки ден. Уверете се, че поставяте свещите в близост до вас, за да се гарантира интимност. Ако искате да заложите на ароматни свещи, изберете стимулиращ аромат на роза, иланг-иланг или жасмин.

Да откриете целта в живота си

Ако чувствате, че нямате конкретна цел в живота си, с помощта на свещите това може да се промени. Ако имате нефункционираща камина, тя може да бъде оползотворена. Поставете свещи в камината и бързо-бързо ще откриете усещане за цел. Палете свещите най-малко веднъж седмично. Изберете цвят, който е подходящ за камината ви – ако тя е разположена на входа на стаята, изберете сини свещи. Aко е вляво на стаята – зелени свещи. Ако е в другия край на стаята, изберете червени свещи. А ако е от дясната страна на стаята, изберете бели свещи.

Свещите в дома ни според фъншуй

Повишете настроението

Ако стаята ви е без настроение и депресираща, значи има твърде много ин енергия. За да балансирате енергиите, и да добавите малко ян във вашата стая, сложете три зелени свещи близо до вратата. Ако искате ароматни свещи, изберете свеж аромат като лавандула, мента или бергамот.

Свещите в дома ни според фъншуй

Почерпете вдъхновение

Когато животът ви стане скучен и рутината ви обхване, ви трябва вдъхновение. За целта сложете осем сини свещи в най-близкия ляв ъгъл на вашия дом. Палете свещите веднъж дневно, за предпочитане вечер. Ако искате ароматни свещи, то изберете миризми като тамян, лимон или розмарин.

Подобрете здравето си

Ако страдате от лош метаболизъм, артрит и имате проблеми с очите или имате суха кожа, поставете пет жълти свещи на масата в кухнята и да ги палете по веднъж дневно. Заложете на квадратни свещи, те вършат най-добра работа за целта.

Свещите в дома ни според фъншуй

Станете по-независима

Запалени свещи излъчват толкова силна енергия, която насърчава чувството за завършеност и с това увеличават самоувереността ни. Ако разчитате твърде много на своите родители, децата, приятелите или партньора и искате да промените това, поставете една кръгла свещ до вратата на банята и я палете по веднъж на ден. Смело може да заложите на свещи с успокояващ аромат като здравец.

Отпуснете се

В случай че животът ви е забързан, поставете шест високи бели свещи в най-близкия десен ъгъл на вашия дом. Палете свещите веднъж дневно, за предпочитане вечер. Както свещите горят, така и вие ще постигнете по-голяма степен на свобода и щастие. Ако искате ароматни свещи, изберете свежата миризма на портокал или лимон.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИДЕИ ЗА ДОМА

Грешки при декориране: Как да ги избегнем?
Идеи за дома09 АВГУСТ 2022

Грешки при декориране: Как да ги избегнем?

При декорирането има толкова много различни стилове и е невъзможно да има конкретни естетически правила.

Как да придадем летен „привкус“ на дома си?
Идеи за дома18 ЮЛИ 2022

Как да придадем летен „привкус“ на дома си?

Лятото е тук, а с него и желанието ни за промяна. Дори това да означава малък ремонт на вашия дом, без наличието на много големи разходи.

Петте неща, които често пропускаме при пролетното почистване
Идеи за дома31 МАРТ 2022

Петте неща, които често пропускаме при пролетното почистване

Няколко съвети на експертите за по-чист дом

Как да се грижим за живата коледна елха
Идеи за дома17 ДЕКЕМВРИ 2021

Как да се грижим за живата коледна елха

Направете малка стъпка към по-зелена Коледа - изберете живо дръвче