Living : Идеи за дома10 МАРТ 2017

Няколко хитрини за повече спокойствие у дома

Или как да намалите нивото на стрес вкъщи

Добавете повече саксии с цветя в дома си. Зеленината и чувството, че сте по-близо до природата, намаляват стреса и ви правят по-креативни. Плюс това растенията ще увеличат влагата и кислорода във въздуха на стаите, а това незабавно ще подобри настроението ви.

Когато не сте в добро настроение, домът ви също се влияе. Затова вечер преди да си легнете, отделяйте по 30 минути, за да подредите и да се отървете от ненужните вещи.

Независимо дали работите от вкъщи, или не, направете си едно място, в което да си почивате, да не отговаряте на мейли и да сте сами със себе си. Кътче, в което може да се отпуснете и да почетете някоя книга или да релаксирате, без да мислите за нищо.

Оправяйте леглото си всеки ден. Колкото и налудничево да звучи, вашата спалня е най-личното ви пространство. Ако тя е бъркотия, то и в главата ви ще бъде пълна каша.

Използвайте цветове, които ви успокояват. Синьо, прасковено, лилаво, всичко, което ви носи спокойствие. А ако се приддържате към цветове със сиви отенъци, в стаите ви ще има по-голям баланс .

Излезте от социалните мрежи. Дори понякога само да скролваме Facebook или Instagram, може да ни повлияе отрицателно или да се депресираме. Дайте си малко почивка и оставете всякакви електроники настрана.

"Пролетно почистване" на всеки три месеца. Не е нужно да чакате пролетта, за да изхвърлите всичко ненужно, да освободите пространство или да измиете прозорците. Да сте честни със себе и да махнете всичко, което не си струва действа страхотно, повярвайте ни!

Повече дневна светлина, по-слънчево настроение. С повече излагане на естествена светлина, тялото ви може да поеме повече витамин D, който в замяна, може да ви накара да се чувствате по-щастливи, по-спокойни, и всъщност да ви накара да заспите по-лесно.

Прибирате се скапани от работа и единственото нещо, което искате да направите е да си сипете чаша вино и да се метнете на дивана.

Но в дома ви е по-разхвърляно отвсякога, мивката е пълна с чинии, а дрехите ви са разхвърляни по целия под… И ето че няма къде да си отпочинете от дългия работен ден и целия стрес, натрупан с него.

От какво има нужда апартамента или къщата ви? От детоксикация, която да превърне личното ви пространство в перфектното място за релаксация. Даваме ви няколко идеи как да го постигнете.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИДЕИ ЗА ДОМА

Идеи за дома10 МАЙ 2019

3-минутното почистване на дома

Дори и да е неприятно, ако е само по три минути на ден, нямаме толкова против нали?

Идеи за дома08 МАЙ 2019

Защо е толкова вредно да перем с омекотител

Най-добре да се отървете изцяло от този тип продукти, а хубавото е, че има с какво да ги замените съвсем лесно

Идеи за дома23 АПРИЛ 2019

10 идеи за красиви яйца с естествени бои

Боите за яйцата в магазините могат само да ни навредят, затова защо да не използваме естествените бои в природата?

Идеи за дома25 ДЕКЕМВРИ 2018

Коледа в черно и бяло

И без цветни лампички може да си създадете празнично настроение