Living : Идеи за дома10 МАРТ 2017

Няколко хитрини за повече спокойствие у дома

Или как да намалите нивото на стрес вкъщи

Добавете повече саксии с цветя в дома си. Зеленината и чувството, че сте по-близо до природата, намаляват стреса и ви правят по-креативни. Плюс това растенията ще увеличат влагата и кислорода във въздуха на стаите, а това незабавно ще подобри настроението ви.

Когато не сте в добро настроение, домът ви също се влияе. Затова вечер преди да си легнете, отделяйте по 30 минути, за да подредите и да се отървете от ненужните вещи.

Независимо дали работите от вкъщи, или не, направете си едно място, в което да си почивате, да не отговаряте на мейли и да сте сами със себе си. Кътче, в което може да се отпуснете и да почетете някоя книга или да релаксирате, без да мислите за нищо.

Оправяйте леглото си всеки ден. Колкото и налудничево да звучи, вашата спалня е най-личното ви пространство. Ако тя е бъркотия, то и в главата ви ще бъде пълна каша.

Използвайте цветове, които ви успокояват. Синьо, прасковено, лилаво, всичко, което ви носи спокойствие. А ако се приддържате към цветове със сиви отенъци, в стаите ви ще има по-голям баланс .

Излезте от социалните мрежи. Дори понякога само да скролваме Facebook или Instagram, може да ни повлияе отрицателно или да се депресираме. Дайте си малко почивка и оставете всякакви електроники настрана.

"Пролетно почистване" на всеки три месеца. Не е нужно да чакате пролетта, за да изхвърлите всичко ненужно, да освободите пространство или да измиете прозорците. Да сте честни със себе и да махнете всичко, което не си струва действа страхотно, повярвайте ни!

Повече дневна светлина, по-слънчево настроение. С повече излагане на естествена светлина, тялото ви може да поеме повече витамин D, който в замяна, може да ви накара да се чувствате по-щастливи, по-спокойни, и всъщност да ви накара да заспите по-лесно.

Прибирате се скапани от работа и единственото нещо, което искате да направите е да си сипете чаша вино и да се метнете на дивана.

Но в дома ви е по-разхвърляно отвсякога, мивката е пълна с чинии, а дрехите ви са разхвърляни по целия под… И ето че няма къде да си отпочинете от дългия работен ден и целия стрес, натрупан с него.

От какво има нужда апартамента или къщата ви? От детоксикация, която да превърне личното ви пространство в перфектното място за релаксация. Даваме ви няколко идеи как да го постигнете.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИДЕИ ЗА ДОМА

Идеи за дома14 ФЕВРУАРИ 2020

Достъпно и красиво освежаване на дома? Да, с детайли от ратан

Инстаграм се произнесе, че това ще бъде една от топ тенденциите на пролетта

Идеи за дома15 ЯНУАРИ 2020

Да почистим дома си без опасни химикали

Тези ароманти натурални средства правят чистенето по-безвредно и определено по-приятно

Идеи за дома11 ЯНУАРИ 2020

Как да намалим сметката за отопление през зимата

Тези разумни съвети ще ви помогнат да намалите разходите си, без да нарушавате комфорта си вкъщи

Идеи за дома08 ДЕКЕМВРИ 2019

Коледна украса с нещата, които вече имате у дома си

Какво можете да направите с няколко коркови тапи и копчета?