Living : Идеи за дома01 ДЕКЕМВРИ 2019

Красива декорация за Коледа, която да изработим с децата

Най-ефектните (и лесни!) DIY проекти са тук

Елхички и играчки, изработени от филц, са най-лесната задача тип "направи си сам", в която да се включи цялото семейство. Децата обичат украсяването, а още повече ще се зарадват, че сами могат да изработят украсата.

Защо вместо блестящи гирлянди тази година не изберете естествени такива? С помощта на няколко дълги клонки, връвчици (можете да използвате панделки или вълна) и друг вид украса по ваш избор, ще внесете не само празнично настроение у дома, но и много интересен акцент в интериора.

Защо да използвате обикновени бели свещи за празничната трапеза, когато можете да ги замените с много по-оригинални? Ще ви трябват единствено цветно тиксо, боя, лепило и брокат. И разбира се доза въображение.

За тези очарователни мини елхички ще ви трябват единствено подходящи парчета дърво и боя. Оцветете ги в допълващи се нюанси и ги подредете върху различни повърхности в къщата.

Декоративните коледни елхи са чудесна идея за останалите стаи в къщата, където няма елха. Подредете няколко клонки от каквото и да е иглолистно дърво във ваза или голям буркан и украсете, но доста по-пестеливо, отколкото основното дърво.

Друго приложение на иглолистните клонки - украса за свещници. Можете да ги подредите върху каквито и да е свещници, но най-красив е резултата със стъклени такива. Ако нямате, вместо тях можете да използвате малки бурканчета.

Гирлянд, направен от шишарки, е друга оригинална идея за украса от естествени материали. Поставете го върху камината или върху елхата, добавете също играчки и лампи.

Тук децата няма да могат да помогнат толкова, но идеята е страхотна. Изработете истински коледен венец! С малко сръчност и здрави връвчици ще се справите с оформянето на венеца, а след това можете да го украсите по свой вкус.

Комбинирайте едноцветни лампички с обикновено въже. След това ги намотайте и поставете до дивана или в ъгъла на стаята. Лампичките, поставени на земята, са чудесна идея за декорация, а благодарение на въжето няма да се загубят от погледа.

Ако имате стари играчки, които вече не ви трябват, можете да ги комбинирате в интересен венец за врата. Добавете естествени листа, а също шишарки и клонки, за още по-голям ефект.

Любими са ни декорациите, които се правят от стари буркани. Можете да ги боядисвате и облепяте както решите, а след това да ги превърнете в свещници.

Друг вариант е просто да поставите играчки в тях и да ги подредите в някой ъгъл от дома си.

Дядо Коледа си има своите малки помощници – вие също. Превърнете украсяването на дома в забавно занимание, с което да се заеме цялото семейство.

До Коледа остават само три седмици – готови ли сте с украсата на дома си?

Вероятно знаете, че е хубаво всяка Коледа да се добавя по една нова играчка или орнамент. Ако все още не сте решили какво точно да прибавите към вече съществуващия арсенал от декорации и гирлянди, ние ви предлагаме да си ги изработите сами у дома.

Венци, играчки, свещници и мини елхички са само част от проектите “направи си сам”, които привлякоха вниманието ни. Подбрали сме цяла галерия лесни предложения, в чиято направа да се включи цялото семейство. Особено децата, за които не само празника, но и подготовката за него са любими!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИДЕИ ЗА ДОМА

Идеи за дома14 МАРТ 2020

Как да почистим дома си правилно - съветите на микробиолога

Повечето от нас използваме продуктите за почистване грешно

Идеи за дома13 МАРТ 2020

И банята може да изглежда секси

Даваме ви козове как да си я направите по-готина

Идеи за дома14 ФЕВРУАРИ 2020

Достъпно и красиво освежаване на дома? Да, с детайли от ратан

Инстаграм се произнесе, че това ще бъде една от топ тенденциите на пролетта

Идеи за дома15 ЯНУАРИ 2020

Да почистим дома си без опасни химикали

Тези ароманти натурални средства правят чистенето по-безвредно и определено по-приятно