Living : Идеи за дома22 ДЕКЕМВРИ 2020

8 начина домът ви да ухае на Коледа

Поканете празничното настроение с няколко ароматни хитринки

8 начина домът ви да ухае на Коледа

Цветната украса може да носи празнично настроение, но нищо не напомня повече за Коледа от ароматите на канела, прясно изпечени бисквити и кори от мандарини.

Ако тези ухания са ви вече познати, тогава ви предлагаме списък с няколко хитри начина, с които домът ви да се изпълни с още повече настроение за предстоящите празници.

Ароматни свещи. Освен на известната комбинация ябълка и канела, може да заложите на някои дървесни аромати, ухание на печени кестени или греяно вино и др. Освен под формата на свещи, може да поканите коледния дух и с помощта на ароматизатори за стая.

Забравихме ли, че най-хубавият подарък за Коледа е здравето ни и това на нашите близки?

Дълго ухание. В голяма тенджера с вода, прибавете няколко дебели резена цитрусов плод (най-добре портокал), розмарин, канела и ванилия. Дръжте на слаб огън и не позволявайте водата да се изпари. Готовата смес пази уханието си до 3-4 дни.

8 начина домът ви да ухае на Коледа

Борови клонки. Ако вкъщи нямате естествена елха или не сте привърженици на тази идея, тогава може да поставите паднали борови клонки, които ще откриете в почти всеки парк. Закачете ги по стените или ги подредете във ваза – нека тази Коледа ухае на борови иглички!

Етерични масла. Те, както и свещите и ароматизаторите, са няколко различни варианта с които домът ви да ухае приказно и празнично. Съветваме ви да поставите различен аромат във всяка стая, за да може да усещате настроението навсякъде в дома си.

19 неща за прекрасно коледно настроение у дома

Домашни бисквити. Уханието на прясно изпечени коледни сладки е сред най-любимите аромати на всеки – почти толкова любим, колкото и вкуса им. След като ги направите, оставете фурната с леко открехната врата, за да може ароматът да се разнесе из цялата къща.

Сапун за ръце. Заменете настоящия си сапун (а защо не и душ гел?) с такъв, ухаещ на Коледа. Подходящи са цитрусовите аромати, както и дървесните такива.

8 начина домът ви да ухае на Коледа

Спа изживяване. Върху душа в банята закачете малка торбичка само с изсушени билки или и с канела и цитруси. От парата при къпане, в банята ще се разнесе страхотен и успокояващ аромат, който ще ви донесе още повече настроение за Коледа.

Саше. По същия начин като торбичката с билки в банята, може да закачите такава и в гардероба си и така всеки път когато го отворите, ще ви посреща празнично ухание.

DIY коледна украса: Гирлянди от портокал

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИДЕИ ЗА ДОМА

Грешки при декориране: Как да ги избегнем?
Идеи за дома09 АВГУСТ 2022

Грешки при декориране: Как да ги избегнем?

При декорирането има толкова много различни стилове и е невъзможно да има конкретни естетически правила.

Как да придадем летен „привкус“ на дома си?
Идеи за дома18 ЮЛИ 2022

Как да придадем летен „привкус“ на дома си?

Лятото е тук, а с него и желанието ни за промяна. Дори това да означава малък ремонт на вашия дом, без наличието на много големи разходи.

Петте неща, които често пропускаме при пролетното почистване
Идеи за дома31 МАРТ 2022

Петте неща, които често пропускаме при пролетното почистване

Няколко съвети на експертите за по-чист дом

Как да се грижим за живата коледна елха
Идеи за дома17 ДЕКЕМВРИ 2021

Как да се грижим за живата коледна елха

Направете малка стъпка към по-зелена Коледа - изберете живо дръвче