Living : Идеи за дома15 ДЕКЕМВРИ 2018

8 начина домът ви да ухае на Коледа

Поканете празничното настроение с няколко ароматни хитринки

Цвентата украса може да носи празнично настроение, но нищо не напомня повече за Коледа от ароматите на канела, прясно изпечени бисквити и кори от мандарини. Ако тези ухания са ви вече познати, тогава ви предлагаме списък с няколко хитри начина с които домът ви да се изпълни с още повече настроение за предстоящите празници.

15 супер стилни подаръка за Коледа

#Ароматни свещи. Освен на известната комбинация ябълка и канела, може да заложите на някои дървесни аромати, ухание на печени кестени или греяно вино и др. Освен под формата на свещи, може да поканите коледния дух и с помощта на ароматизатори за стая.

#Дълго ухание. В голяма тенджера с вода, прибавете няколко дебели резана цитрусов плод (най-добре портокал), розмарин, канела и ванилия. Дръжте на слаб огън и не позволявайте водата да се изпари. Готовата смес пази уханието си до 3-4 дни.

#Борови клонки. Ако вкъщи нямате естествена елха или не сте привърженици на тази идея, тогава може да поставите паднали борови клонки, които ще откриете в почти всеки парк. Закачете ги по стените или ги подредете във ваза – нека тази Коледа ухае на борови иглички!

#Етерични масла. Те, както и свещите и ароматизаторите, са няколко различни варианта с които домът ви да ухае приказно и празнично. Съветваме ви да поставите различен аромат във всяка стая, за да може да усещате настроението навсякъде в дома си.

19 неща за прекрасно коледно настроение у дома

#Домашни бисквити. Уханието на прясно изпечени коледни сладки е сред най-любимите аромати на всеки – почти толкова любим, колкото и вкуса им. След като ги направите, оставете фурната с леко открехната врата, за да може ароматът да се разнесе из цялата къща.

#Сапун за ръце. Заменете настоящия си сапун (а защо не и душ гел?) с такъв, ухаещ на Коледа. Подходящи са цитрусовите аромати, както и дървесните такива.

#СПА изживяване. Върху душа в банята закачете малка торбичка само с изсушени билки или и с канела и цитруси. От парата при къпане, в банята ще се разнесе страхотен и успокояващ аромат, който ще ви донесе още повече настроение за Коледа.

#Саше. По същия начин като торбичката с билки в банята, може да закачите такава и в гардероба си и така всеки път когато го отворите, ще ви посреща празнично ухание.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИДЕИ ЗА ДОМА

Идеи за дома14 ФЕВРУАРИ 2020

Достъпно и красиво освежаване на дома? Да, с детайли от ратан

Инстаграм се произнесе, че това ще бъде една от топ тенденциите на пролетта

Идеи за дома15 ЯНУАРИ 2020

Да почистим дома си без опасни химикали

Тези ароманти натурални средства правят чистенето по-безвредно и определено по-приятно

Идеи за дома11 ЯНУАРИ 2020

Как да намалим сметката за отопление през зимата

Тези разумни съвети ще ви помогнат да намалите разходите си, без да нарушавате комфорта си вкъщи

Идеи за дома08 ДЕКЕМВРИ 2019

Коледна украса с нещата, които вече имате у дома си

Какво можете да направите с няколко коркови тапи и копчета?