Living : Идеи за дома15 ДЕКЕМВРИ 2018

8 начина домът ви да ухае на Коледа

Поканете празничното настроение с няколко ароматни хитринки

Цвентата украса може да носи празнично настроение, но нищо не напомня повече за Коледа от ароматите на канела, прясно изпечени бисквити и кори от мандарини. Ако тези ухания са ви вече познати, тогава ви предлагаме списък с няколко хитри начина с които домът ви да се изпълни с още повече настроение за предстоящите празници.

15 супер стилни подаръка за Коледа

#Ароматни свещи. Освен на известната комбинация ябълка и канела, може да заложите на някои дървесни аромати, ухание на печени кестени или греяно вино и др. Освен под формата на свещи, може да поканите коледния дух и с помощта на ароматизатори за стая.

#Дълго ухание. В голяма тенджера с вода, прибавете няколко дебели резана цитрусов плод (най-добре портокал), розмарин, канела и ванилия. Дръжте на слаб огън и не позволявайте водата да се изпари. Готовата смес пази уханието си до 3-4 дни.

#Борови клонки. Ако вкъщи нямате естествена елха или не сте привърженици на тази идея, тогава може да поставите паднали борови клонки, които ще откриете в почти всеки парк. Закачете ги по стените или ги подредете във ваза – нека тази Коледа ухае на борови иглички!

#Етерични масла. Те, както и свещите и ароматизаторите, са няколко различни варианта с които домът ви да ухае приказно и празнично. Съветваме ви да поставите различен аромат във всяка стая, за да може да усещате настроението навсякъде в дома си.

19 неща за прекрасно коледно настроение у дома

#Домашни бисквити. Уханието на прясно изпечени коледни сладки е сред най-любимите аромати на всеки – почти толкова любим, колкото и вкуса им. След като ги направите, оставете фурната с леко открехната врата, за да може ароматът да се разнесе из цялата къща.

#Сапун за ръце. Заменете настоящия си сапун (а защо не и душ гел?) с такъв, ухаещ на Коледа. Подходящи са цитрусовите аромати, както и дървесните такива.

#СПА изживяване. Върху душа в банята закачете малка торбичка само с изсушени билки или и с канела и цитруси. От парата при къпане, в банята ще се разнесе страхотен и успокояващ аромат, който ще ви донесе още повече настроение за Коледа.

#Саше. По същия начин като торбичката с билки в банята, може да закачите такава и в гардероба си и така всеки път когато го отворите, ще ви посреща празнично ухание.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИДЕИ ЗА ДОМА

Идеи за дома10 МАЙ 2019

3-минутното почистване на дома

Дори и да е неприятно, ако е само по три минути на ден, нямаме толкова против нали?

Идеи за дома08 МАЙ 2019

Защо е толкова вредно да перем с омекотител

Най-добре да се отървете изцяло от този тип продукти, а хубавото е, че има с какво да ги замените съвсем лесно

Идеи за дома23 АПРИЛ 2019

10 идеи за красиви яйца с естествени бои

Боите за яйцата в магазините могат само да ни навредят, затова защо да не използваме естествените бои в природата?

Идеи за дома25 ДЕКЕМВРИ 2018

Коледа в черно и бяло

И без цветни лампички може да си създадете празнично настроение