Living : Идеи за дома16 ЮНИ 2021

5 стъпки преди декорация

Няколко кратки, но много важни момента, предшестващи ремонта на едно пространство

5 стъпки преди декорация

Популярната ютюбърка на тема интериор Валентина от канала House of Valentina ни кара да помислим за следните, преди да предприемем ремонт:

1.Помислете как искате да се чувствате в това пространство

Преди да напреднете към далеч по-забавните и конкретни неща като обзавеждането под формата на дивани, килими, завеси… помислете добре какво искате да ви носи като усещане това място. Ще си почивате ли там, ще ви трябват ли тонус и енергия за работа, ще споделяте ли кътчето с любимите си хора? Дръзко, модерно или семпло и релаксиращо го предпочитате? Ако пропуснете да си зададете тези въпроси, има шанс да сбъркате много с подхода при подреждането на стаята, която искате да реновирате.

5 стъпки преди декорация

2.Направете си Pinterest борд

Дори да не разполагате с акаунт в тази социална мрежа, създайте такъв поне за времето на подготовката на ремонта. Важно е да съберете визуална информация за очакванията си към стила и атмосферата на мястото. Ако пък не работите сами, а разчитате на експертното мнение на дизайнер, по този начин със сигурност ще го улесните в съвместната ви работа.

Точно това са направили и Мила Кунис и Аштън Къчър при създаването на своя дом. 

5 стъпки преди декорация

3.Решете основното предназначение на стаята

Вече сте минали през точка 1, която ще ви помогне съществено да изберете за какво точно искате да използвате стаята. Това е особено важен момент, ако не реновирате вече съществуващо пространство, което сте използвали по конкретен начин в миналото, а разпределяте за първи функциите на всяка стая от къщата или апартамента ви.

5 стъпки преди декорация

4.Избирайте първо любимите си мебели

Както казва Валентина от House of Valentina, много често изборът на мебели е нещото, с което започваме работата по едно пространство, а не бива! В тази стъпка към мечтаното пространство е много важно да НЕ базирате избора на мебели само и единствено върху бюджета, с който разполагате. Харесайте си диван от скъпа марка например и чак след това разгледайте за реплики и близки до него модели в бюджетните и масови магазини.

5.Прегледай основно всичко преди шопинга!

След като сте си набелязали желаните неща, не забравяйте да проверите техническите параметри на мебелите, осветителните тела и декорациите. Размерът, в случая, има значение! Отворете отново mood бордовете, които сте си създали, и се заредете с финално вдъхновение, преди да пристъпите към работа.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИДЕИ ЗА ДОМА

Грешки при декориране: Как да ги избегнем?
Идеи за дома09 АВГУСТ 2022

Грешки при декориране: Как да ги избегнем?

При декорирането има толкова много различни стилове и е невъзможно да има конкретни естетически правила.

Как да придадем летен „привкус“ на дома си?
Идеи за дома18 ЮЛИ 2022

Как да придадем летен „привкус“ на дома си?

Лятото е тук, а с него и желанието ни за промяна. Дори това да означава малък ремонт на вашия дом, без наличието на много големи разходи.

Петте неща, които често пропускаме при пролетното почистване
Идеи за дома31 МАРТ 2022

Петте неща, които често пропускаме при пролетното почистване

Няколко съвети на експертите за по-чист дом

Как да се грижим за живата коледна елха
Идеи за дома17 ДЕКЕМВРИ 2021

Как да се грижим за живата коледна елха

Направете малка стъпка към по-зелена Коледа - изберете живо дръвче