Living : Дестинации22 АПРИЛ 2017

Норвегия е най-щастливата държава в света

Ето кои други намериха място в топ 10

Швеция е чудесно място за живеене и не само заради високия стандарт. Зашеметяващи пейзажи, скалисти острови, зелени гори и разбира се Северното сияние ежегодно привличат хиляди туристи в скандинавската страна.

Кой не харесва слънцето, пясъчните плажове и кораловите рифове? Не е чудно, че Австралия попада в челната 10-ка, особено като се вземе предвид и политиката по отношение на околната среда, образованието и здравеопазването, с която може да се похвали.

Сигурни сме, че страната е задължителна дестинация в списъка на всеки фен на Толкин. Приказните места сякаш наистина са излезли от страниците на книга, но Нова Зеландия може да предложи и много повече. Особено на любителите на вино!

Канада е една от най-спокойните страни в света и може да се гордее с чудесна образователна система. Канадците пък имат славата на едни от най-любезните и възпитани хора в света.

Вероятно когато чуете Холандия си представяте поля от пъстри лалета и каналите на Амстердам. Държавата обаче може да предложи стабилен пазар на труда и това е едно от най-важните неща за щастливите хора, които живеят там.

Стабилната икономика на Финландия, заедно с ниското ниво на корупция и високият стандарт на живот поставят Финландия в челната петорка. Красивата придора пък е бонус за щастливите финландци.

Една любима дестинация на всички любители на зимните спортове, планините и шоколада! Швейцария има висок стандарт на живот и стабилност, за която редица държави могат да й завидят.

Голямата изненада на Европейското по футбол през 2016 несъмнено беше именно Исландия. Малката островна държава с едва 300 хил. жители може да се похвали още с безплатно образование и здравеопазване. Не е чудно, че са щастливи, нали?

Знаете ли, че разликата в благосъстоянието на жителите на Дания е най-малката в света? Можем да кажем, че огромен процент от датчаните живеят повече от добре и за това се грижи и държавната политика.

Красивата Норвегия е на първо място! Когато стане дума за просперитет и спокойствие, никой не може да се сравнява с норвежците. Високият стандарт на живот, характерен и за другите скандинавски държави, естествено присъства и тук.

Чудили ли сте се някога къде живеят най-щастливите хора в света? 

Тазгодишния “Доклад за световното щастие” посочва, че това са жителите на Норвегия. Северната страна привлича туристите с невероятна природа, над 450 хил. езера, вкусна храна и красива архитектура. Хората пък имат най-ниските нива на стрес в света! Нищо чудно, че са толкова щастливи.

И макар норвежците да са най-щастливите в света, в топ 10 влизат още 10 държави. Кои са те? Ще разберете в галерията!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДЕСТИНАЦИИ

Дестинации17 ЯНУАРИ 2020

Местата, които всички ще посещават през 2020 година

Тази година по-малките градове с повече история и скрити забележителности ще бъдат по-популярни

Дестинации02 ЯНУАРИ 2020

Наводнената Венеция е тъжна, тиха и сюрреалистично красива

Тези кадри са уловили атмосферата в един от най-красивите градове в света, който в момента е във вода до коленете

Дестинации22 НОЕМВРИ 2019

Пътуване през 2020 - какво ще е различното

Както във всичко друго, така и в пътуването има моди и тенденции. Ето какви ще бъдат те за следващата година

Дестинации15 НОЕМВРИ 2019

Красотата на най-малко посещаваната държава в света

Миниатюрната държава, чието име малко са чували и чиито граници не се виждат на картата