Living : Дестинации22 АПРИЛ 2017

Норвегия е най-щастливата държава в света

Ето кои други намериха място в топ 10

Швеция е чудесно място за живеене и не само заради високия стандарт. Зашеметяващи пейзажи, скалисти острови, зелени гори и разбира се Северното сияние ежегодно привличат хиляди туристи в скандинавската страна.

Кой не харесва слънцето, пясъчните плажове и кораловите рифове? Не е чудно, че Австралия попада в челната 10-ка, особено като се вземе предвид и политиката по отношение на околната среда, образованието и здравеопазването, с която може да се похвали.

Сигурни сме, че страната е задължителна дестинация в списъка на всеки фен на Толкин. Приказните места сякаш наистина са излезли от страниците на книга, но Нова Зеландия може да предложи и много повече. Особено на любителите на вино!

Канада е една от най-спокойните страни в света и може да се гордее с чудесна образователна система. Канадците пък имат славата на едни от най-любезните и възпитани хора в света.

Вероятно когато чуете Холандия си представяте поля от пъстри лалета и каналите на Амстердам. Държавата обаче може да предложи стабилен пазар на труда и това е едно от най-важните неща за щастливите хора, които живеят там.

Стабилната икономика на Финландия, заедно с ниското ниво на корупция и високият стандарт на живот поставят Финландия в челната петорка. Красивата придора пък е бонус за щастливите финландци.

Една любима дестинация на всички любители на зимните спортове, планините и шоколада! Швейцария има висок стандарт на живот и стабилност, за която редица държави могат да й завидят.

Голямата изненада на Европейското по футбол през 2016 несъмнено беше именно Исландия. Малката островна държава с едва 300 хил. жители може да се похвали още с безплатно образование и здравеопазване. Не е чудно, че са щастливи, нали?

Знаете ли, че разликата в благосъстоянието на жителите на Дания е най-малката в света? Можем да кажем, че огромен процент от датчаните живеят повече от добре и за това се грижи и държавната политика.

Красивата Норвегия е на първо място! Когато стане дума за просперитет и спокойствие, никой не може да се сравнява с норвежците. Високият стандарт на живот, характерен и за другите скандинавски държави, естествено присъства и тук.

Чудили ли сте се някога къде живеят най-щастливите хора в света? 

Тазгодишния “Доклад за световното щастие” посочва, че това са жителите на Норвегия. Северната страна привлича туристите с невероятна природа, над 450 хил. езера, вкусна храна и красива архитектура. Хората пък имат най-ниските нива на стрес в света! Нищо чудно, че са толкова щастливи.

И макар норвежците да са най-щастливите в света, в топ 10 влизат още 10 държави. Кои са те? Ще разберете в галерията!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДЕСТИНАЦИИ

Дестинации22 ЮЛИ 2019

Когато си тръгваш, а сърцето ти остава: Дворецът "Белмонте" в Лисабон

Място с дух на история и носталгична романтика

Дестинации25 ЮНИ 2019

Красотата на Трансилвания такава, каквато не я познавате

Провинциална идилия и мистична атмосфера се преплитат в родината на Дракула

Дестинации02 ЮНИ 2019

Малко познати кътчета в Гърция, които си заслужава да посетим

Ето къде да създадете следващите прекрасни спомени това лято

Дестинации20 МАЙ 2019

Животът е красив на брега на езерото Комо

И то не само за Джордж и Амал Клуни: Ето как да стигнете до там, къдеда отседнете и какво да не пропускате