Living : Дестинации21 МАРТ 2018

Най-приказните кътчета в Европа, които да посетите тази пролет

Вълшебни градчета, древни замъци и спираща дъха природа само на няколко часа със самолет

Каньонът Вердон - Франция винаги е добра идея, а живописният Прованс - още повече. Ако пътувате до красивата местност, не пропускайте да посетите каньона на река Вердон, която извира от Алпите на височина 2500 м. и си проправя път между варовиковите скали, оформяйки ги по този начин. Тюркоазените й води и самият природен парк предлагат богат избор от развлечения за туристите.

Аликанте, Испания - Със своите романтични улички и автентична архитектура, Аликанте веднага ще открадне сърцето ви. Задължително е да посетите намиращите се наблизо розово и зелени лагуни със солена вода, които ще ви накарат да се почувствате сякаш сте на коренно различна планета.

Байбъри, Англия - Има места в английската провинция, която изглеждат сякаш са излезли от въображението на Толкин. Именно такова градче е Байбъри, със своите очарователни каменни вили, за което времето е спряло през 17-ти век. Най-впечатляваща е алеята Арлингтън Роу, която неслучайно е обявена за национална архитектурна забележителност и защитена зона.

Малта - Най-добрият начин да получите "най-доброто от двата свята", е да посетите този живописен остров. Спокойствие, лазурни води, скали и бял пясък се допълват от забележителни архитектура и история. Малта се намира в сърцето на Средиземноморието, между Сицилия и северна Африка, а влиянието на различните култури се усеща на всеки ъгъл.

Будапеща - Много хора казват, че Будапеща е по-красива от Виена и Париж. Дали е вярно можете да се убедите и сами. Градът е пълен с очарователни кафенета, исторически забележителности и улички, в които да се "изгубите" с най-голямо удоволствие. Не забравяйте да се поразходите край Дунава, който разделя града на Буда и Пеща.

Люксембург - Градът-държава ще ви предложи невероятната си природа и спиращи дъха древни замъци, които да ви пренесат в духа на приказка тип "Снежанка". Хубаво е да посетите Люксембург именно през пролетта, за да можете да се насладите на активностите на открито. Не забравяйте да отидете и до водопадите Schiessentümpel.

Плитвичките езера, Хърватска - Езера, водопади и невероятната заобикаляща природа в този национален парк привличат хиляди пътешественици всяка година. Можете да се катерите между течащите реки, да плувате в сините лагуни и изобщо да се насладите на това невероятно място.

Брюж, Белгия - Градът получава прозвището си "Венеция на Севера" благодарение на своите канали, архитектура и павирани улички. Ще ви предложи повече спокойствие в сравнение с по-натоварените европейски градове, но същите красиви пейзажи, кулинарни приключения и изкуство.

Лисабон, Португалия - Този град е безспирен пир за очите. С пъстрите си улички, разноцветни сгради и разбира се трамваите, превърнали се в негов символ, Лисабон е очарователен по свой собствен начин. Прекрасна дестинация за млади хора, които търсят изкуство и история, но и забавление - португалският град предлага всичко това, но и много повече.

Синята лагуна, Исландия - Топлите води на лагуната ви пренасят в един друг свят, в който релаксът е на почит. Мястото изглежда почти нереално красиво, но се намира само на 30 мин. с кола от Рейкявик. Исландия пък предлага още куп възможности за запалените пътешественици.

Барселона, Испания - Сградите на Гауди и Саграда Фамилия са само част от причините да посетите Барселона. Тук ще откриете за всекиго по нещо: за любителите на архитектурата, музеите и пясъчните плажове, гардът е истински рай. Нощният живот пък ще задоволи и най-претенциозните party animals.

Чинкуе Тере, Италия - Плажове, паста! Трябват ли ви повече причини да си купите билет до Италия? Селцата, разположени по тези скалисти брегове, са почти недостъпни за коли, но затова пък предлагат гледки, които красят каталози и картички, и завинаги ще останат запечатани в спомените ви.

Амстердам, Холандия - Амстердам предлага чисто градско приключение, предназначено основно за любителите на изкуството, малките кафенета и ресторантчета, и кулинарията, разбира се. Тук можете да прекарате часове, наслаждавайки се на чаша кафе и книга или разхождайки се около живописните канали, символ на града.

Женева, Швейцария - Това малко бижу в сърцето на Европа е едновременно космополитен град, но и приказно място на брега на красиво езеро. Символът на Женева е един от най-високите фонтани в света. Не пропускайте да посетите и живописния замък Шато де Шийон.

Градчета, в които времето е спряло, природни паркове с езера и водопади, пясъчни плажове с тюркоазени и розови води и коспополитни културни центрове – Старият континтент предлага всичко това и още много, много повече.

А най-хубавото е, че всяка една от тези мечтани дестинации за нас е само на няколко часа разстояние.

Безспорно Европа е най-красива през пролетта, а едно пътуване до Италия или Франция не изисква кой знае колко планиране. Ако все още не сте решили накъде ще се отправите, когато температурите най-накрая се покачат, позволете ни да ви предложим няколко варианти. Единственият проблем е, че ще ви е много трудно да решите…

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДЕСТИНАЦИИ

Дестинации30 НОЕМВРИ 2018

Пет непознати за българите места в Хърватия

Слънчеви, чаровни и пълни с история, струва си да се разходите до тях. Макар и само виртуално!

Дестинации27 ОКТОМВРИ 2018

10 места по света, неизвестни на туристите

Скрити плажове, впечатляващи пещери и необитавани острови

Дестинации22 СЕПТЕМВРИ 2018

Перфектните дестинации за есенно приключение

Петра, Маракеш или Киото - изберете сами!

Дестинации16 АВГУСТ 2018

Да живееш във Виена е най-добре

Градът оглави топ 10 на най-приятните за живеене места по света