Living : Дестинации16 АПРИЛ 2019

Катедралата Нотр Дам може да бъде спасена

Съпругът на Салма Хайек дари 100 млн. евро за реставрация

Вчера избухна пожар в катедралата “Нотр Дам” и щетите са поразителни. Благодарение на съпруга на Салма Хайек “Парижката Света Богогородица” може да бъде спасена.

В понеделник по време на реставрацията на парижката забележителност “Нотр Дам” избухват пламъци в най-високата част на постройката. Бързо огънят се разпростира навсякъде и поглъща голяма част от катедралата.

Когато пожарът е овладян, вече щетите са поразителни. Цял Париж се е струпал на мястото на инцидента – едни плачат, други пеят “Аве Мария”.

Президентът Макрон изнася реч, в която казва, че положението е овладяно за момента, но все още има много работа. Веднага се мобилизират всички работници да запазят възможно най-много от “Парижката Света Богородица” и още на следващия ден започва възстановяването на обекта.

По същото време първите снимки на катедралата отвътре показват, че големият кръст все още свети, въпреки отломките покрай него, и надеждата на света се възвръща, че Нотр Дам може да бъде спасена.

Тогава и идва на помощ мъжът на Салма Хайек, Франсоа-Анри Пино, който дарява 100 милиона евро за реставрацията на обекта. Малко след това и други последват примера му да дарят средства.

Френският бизнесмен взима това решение заедно с баща си. Тяхната семейна луксозна компания Kering притежава много известни марки като Gucci, Alexander McQueen, Stella McCartney, Saint Laurent и Balenciaga.

Пролетна разходка в Париж с Фрея Беха

Животът в Париж като училище по стил

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДЕСТИНАЦИИ

Дестинации19 АПРИЛ 2019

Красивата пролет в градините на Япония

И не, не говорим за черешовите цветове

Дестинации09 АПРИЛ 2019

Тази малка къщичка в гората е най-популярният имот в Airbnb

Къщата-гъба близо до Сан Франциско държи рекорда по брой резервации

Дестинации26 МАРТ 2019

Как така хората във Финландия са толкова щастливи

Студената скандинавска страна за втора поредна година бе обявена за най-доброто място за живеене

Дестинации17 МАРТ 2019

Най-изгодните туристически дестинации за 2019 година

Най-достъпното място рядко се появява в списъка за мечтани дестинации, а предлага страхотни условия.