Living : Дестинации16 АПРИЛ 2019

Катедралата Нотр Дам може да бъде спасена

Съпругът на Салма Хайек дари 100 млн. евро за реставрация

Вчера избухна пожар в катедралата “Нотр Дам” и щетите са поразителни. Благодарение на съпруга на Салма Хайек “Парижката Света Богогородица” може да бъде спасена.

В понеделник по време на реставрацията на парижката забележителност “Нотр Дам” избухват пламъци в най-високата част на постройката. Бързо огънят се разпростира навсякъде и поглъща голяма част от катедралата.

Когато пожарът е овладян, вече щетите са поразителни. Цял Париж се е струпал на мястото на инцидента – едни плачат, други пеят “Аве Мария”.

Президентът Макрон изнася реч, в която казва, че положението е овладяно за момента, но все още има много работа. Веднага се мобилизират всички работници да запазят възможно най-много от “Парижката Света Богородица” и още на следващия ден започва възстановяването на обекта.

По същото време първите снимки на катедралата отвътре показват, че големият кръст все още свети, въпреки отломките покрай него, и надеждата на света се възвръща, че Нотр Дам може да бъде спасена.

Тогава и идва на помощ мъжът на Салма Хайек, Франсоа-Анри Пино, който дарява 100 милиона евро за реставрацията на обекта. Малко след това и други последват примера му да дарят средства.

Френският бизнесмен взима това решение заедно с баща си. Тяхната семейна луксозна компания Kering притежава много известни марки като Gucci, Alexander McQueen, Stella McCartney, Saint Laurent и Balenciaga.

Пролетна разходка в Париж с Фрея Беха

Животът в Париж като училище по стил

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДЕСТИНАЦИИ

Дестинации02 ЮНИ 2019

Малко познати кътчета в Гърция, които си заслужава да посетим

Ето къде да създадете следващите прекрасни спомени това лято

Дестинации20 МАЙ 2019

Животът е красив на брега на езерото Комо

И то не само за Джордж и Амал Клуни: Ето как да стигнете до там, къдеда отседнете и какво да не пропускате

Дестинации19 АПРИЛ 2019

Красивата пролет в градините на Япония

И не, не говорим за черешовите цветове

Дестинации09 АПРИЛ 2019

Тази малка къщичка в гората е най-популярният имот в Airbnb

Къщата-гъба близо до Сан Франциско държи рекорда по брой резервации