Living : Дестинации27 ОКТОМВРИ 2018

10 места по света, неизвестни на туристите

Скрити плажове, впечатляващи пещери и необитавани острови

Хуакачина, Перу. Това не е мираж, а истински оазис насред пустинята. Достъпът до там не е никак лесен, но определено си заслужава да се откъснете от целия свят и наистина да си починете.

Скрият плаж в Мексико. До този плаж се достига само по вода и то трябва да преминете през редица подводни пещери, за да се доберете до това бижу на природата.

Силфра, Исландия. Някога чудили ли сте се как изглеждат континентите отдолу? Е, може да разберете като се гмурнете между континенталните плочи на Америка и Европа в едни от най-чистите и прозрачни води на света.

Мраморните пещери в Патагония. Ако винаги сте се възхищавали на величествената красота на мрамора, то тогава ще се влюбите в тези пещери. Образованията се отразяват във водата и рисуват неземни картини.

Портата към Ада в Туркменистан. Този кратер, който благодарение на природния газ не спира да гори от близо 50 години, наистина прилича на врата към отвъдното.

Пещерата Марсел Д'ардече във Франция. Случайно откритата пещера преди близо 200 години, всъщност представлява група от много малки пещери със скали, оцветени в различни нюанси.

Червената земя в Китай. Почвите в една от най-отделечените местности (Донгчуан) са оцветени в толкова ярки цветове заради високото съдържание на минерали в тях. Мястото е наистина впечатляващо и дори не е отбелязано на картата.

Цветният остров, Португалия. Този остров е уникален със своята фауна и флора, тъй като на цялата му територия растат цветя, поради което носи името Флорес. Това място е толкова приказно и впечатляващо, сякаш е излязло от някой филм.

Маранхенсес парк в Бразилия. Това удивително място е национален парк, в който когато вали се образуват безброй лагуни и гледката е просто ненадмината.

Селцето на Попай в Малта. Това селище е създадено преди близо 40 години за снимките на филма "Попай" и въпреки че към днешна дата е превърнато в увеселителен парк, декора е абсолютно запазен и може да се разходите сред пъстрите къщи.

Има много екзотични дестинации, които почти никога не са били посещавани от туристи

Светът е пълен със спиращи дъха гледки, които често остават скрити за повечето от нас. Потокът от туристи обикновено е насочен към големите градове, пълни с музеи, забележителности и възможности за развлечение.

По-затънтените места също привличат авантюристично настроените туристи, но много бързо и тези кътчета стават известни и напливът се насочва натам. Въпреки това, има няколко места по света, на които почти никога не е стъпвал (турситически) крак.

16 места по света, където не стъпва човешки крак

Настанете се удобно и се отправете на едно околосветско пътешествие, опознавайки скрити плажове, впечатляващи пещери и цели необитавани острови. А защо и да не се вдъхновите и следващата ви почивка да е на една от тези екзотични дестинации?

Разберете в галерията кои са онези 10 места, останали безивестни на туристите.

 

 

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДЕСТИНАЦИИ

Дестинации19 АПРИЛ 2019

Красивата пролет в градините на Япония

И не, не говорим за черешовите цветове

Дестинации16 АПРИЛ 2019

Катедралата Нотр Дам може да бъде спасена

Съпругът на Салма Хайек дари 100 млн. евро за реставрация

Дестинации09 АПРИЛ 2019

Тази малка къщичка в гората е най-популярният имот в Airbnb

Къщата-гъба близо до Сан Франциско държи рекорда по брой резервации

Дестинации26 МАРТ 2019

Как така хората във Финландия са толкова щастливи

Студената скандинавска страна за втора поредна година бе обявена за най-доброто място за живеене