Living : Дестинации17 ЯНУАРИ 2019

10 идеи за екзотична почивка през януари

Спасете се от студеното време на някой далечен остров или в някое малко европейско градче

Лансароте, Канарските острови. Там ще откриете както спокойствие и по-топло време, така и забавни дейности като изкачване на вулкан и гмуркане в подводен музей.

Барбадос, Карибските острови. Идеалното място за луксозна почивка, която може да бъде съчетана и с дегустация на ром и "дегустация" на морските вълни със сърф. Освен това, през Януари, там сънцето пече по 9 часа на ден.

Кабо Верде, Африка. Една дестинация, която ще ви остави без дъх с необитаемите си плажове, кристалните си води и прекрасна природа. През януари температурата там достига до 25 градуса.

Вал д'Изер, Франция. Ходи ви се на ски, но ви се иска да пропуснете тъплите? Сега е времето, а мястото е селцето Вал д'Изер, което бе реновирано съвсем наскоро и предлага куп забавления и интересни занимания.

Порто, Португалия. Само през 2017, градът е посетен от 20 милиона души., а през януари зимата е много мека и цените са изключително ниски.

Мианмар, Азия. Януари е идеалният месец да посетите тази дестинация - малко дъжд и много слънце. Там ще релаксирате сред спиращи дъха гледки към храмовете и дивата природа.

Тайланд, Азия. Въпреки че януари се смята за пиков от туристическа гледна точка, все пак ще успеете да си починете и да се насладите на красивата природа. Там ще откриете много закътани острови, които сякаш са извадени от някой филм.

Брюж, Белгия. Ако сте почитатели на зимата, това градче ще ви очарова - то е много малко и изключително уютно. През януари, ще откриете страхотни таверни, където местните ще ви посрещнат много гостоприемно и ще се наслаждавате на снега, хапвайки и пийвайки вкусна домашна храна.

Раджастан, Индия. Времето е толкова хубаво там през януари, че спокойно може да отидете на нощно сафари, а през деня да се насладите на прекрасните палати и дворци.

Мексико - има ли нужда от описание? Там е вечно лято и дори през януари ще откриете страхотни плажни партита, а може и да се отдадете на йога и спорт под красивите палми. Климатът е изключително приятен именно през януари.

Сняг, киша и студен вятър – такъв е януари месец, но вие може да промените всичко това ако се отправите на кратка почивка до някоя приказна дестинация именно този месец.

Пет непознати за българите места в Хърватия

Търсите приключение и забавление на някое екзотично местенце или просто искате да си отдъхнете, далеч от големи тълпи туристи? Каквато и да е мотивацията ви за тази почивка, в галерията ще откриете по нещо за всеки вкус.

Снимки: CN Traveller

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДЕСТИНАЦИИ

Дестинации08 ФЕВРУАРИ 2019

Вижте най-фотогеничното градче в света

Красиво през всички годишни сезони, това австрийското градче е като планински мираж.

Дестинации19 ДЕКЕМВРИ 2018

Дестинацията, която ни прави най-щастливи според Instagram

Усмихнатите личица са основният критерий за щастие, според експертите

Дестинации30 НОЕМВРИ 2018

Пет непознати за българите места в Хърватия

Слънчеви, чаровни и пълни с история, струва си да се разходите до тях. Макар и само виртуално!

Дестинации27 ОКТОМВРИ 2018

10 места по света, неизвестни на туристите

Скрити плажове, впечатляващи пещери и необитавани острови