Living : Дестинации17 ЯНУАРИ 2019

10 идеи за екзотична почивка през януари

Спасете се от студеното време на някой далечен остров или в някое малко европейско градче

Лансароте, Канарските острови. Там ще откриете както спокойствие и по-топло време, така и забавни дейности като изкачване на вулкан и гмуркане в подводен музей.

Барбадос, Карибските острови. Идеалното място за луксозна почивка, която може да бъде съчетана и с дегустация на ром и "дегустация" на морските вълни със сърф. Освен това, през Януари, там сънцето пече по 9 часа на ден.

Кабо Верде, Африка. Една дестинация, която ще ви остави без дъх с необитаемите си плажове, кристалните си води и прекрасна природа. През януари температурата там достига до 25 градуса.

Вал д'Изер, Франция. Ходи ви се на ски, но ви се иска да пропуснете тъплите? Сега е времето, а мястото е селцето Вал д'Изер, което бе реновирано съвсем наскоро и предлага куп забавления и интересни занимания.

Порто, Португалия. Само през 2017, градът е посетен от 20 милиона души., а през януари зимата е много мека и цените са изключително ниски.

Мианмар, Азия. Януари е идеалният месец да посетите тази дестинация - малко дъжд и много слънце. Там ще релаксирате сред спиращи дъха гледки към храмовете и дивата природа.

Тайланд, Азия. Въпреки че януари се смята за пиков от туристическа гледна точка, все пак ще успеете да си починете и да се насладите на красивата природа. Там ще откриете много закътани острови, които сякаш са извадени от някой филм.

Брюж, Белгия. Ако сте почитатели на зимата, това градче ще ви очарова - то е много малко и изключително уютно. През януари, ще откриете страхотни таверни, където местните ще ви посрещнат много гостоприемно и ще се наслаждавате на снега, хапвайки и пийвайки вкусна домашна храна.

Раджастан, Индия. Времето е толкова хубаво там през януари, че спокойно може да отидете на нощно сафари, а през деня да се насладите на прекрасните палати и дворци.

Мексико - има ли нужда от описание? Там е вечно лято и дори през януари ще откриете страхотни плажни партита, а може и да се отдадете на йога и спорт под красивите палми. Климатът е изключително приятен именно през януари.

Сняг, киша и студен вятър – такъв е януари месец, но вие може да промените всичко това ако се отправите на кратка почивка до някоя приказна дестинация именно този месец.

Пет непознати за българите места в Хърватия

Търсите приключение и забавление на някое екзотично местенце или просто искате да си отдъхнете, далеч от големи тълпи туристи? Каквато и да е мотивацията ви за тази почивка, в галерията ще откриете по нещо за всеки вкус.

Снимки: CN Traveller

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДЕСТИНАЦИИ

Дестинации19 АПРИЛ 2019

Красивата пролет в градините на Япония

И не, не говорим за черешовите цветове

Дестинации16 АПРИЛ 2019

Катедралата Нотр Дам може да бъде спасена

Съпругът на Салма Хайек дари 100 млн. евро за реставрация

Дестинации09 АПРИЛ 2019

Тази малка къщичка в гората е най-популярният имот в Airbnb

Къщата-гъба близо до Сан Франциско държи рекорда по брой резервации

Дестинации26 МАРТ 2019

Как така хората във Финландия са толкова щастливи

Студената скандинавска страна за втора поредна година бе обявена за най-доброто място за живеене