Living : Лайфстайл11 АПРИЛ 2018

Как да си направим селфи

7 основни правила гарантират, че ще получим ефектен кадър

Нека си признаем, момичета, обичаме селфитата и обичаме да ги правим по всяко време, от всеки възможен ъгъл. Колко ще бъдат публикувани в Instagram, вече е отделен въпрос.

Как обаче да се справяме като професионалисти и на кадрите да изглеждаме с перфектни стил, кожа, зъби и коса? Да, знаем, че Instagram не е реалният свят, но все пак всяка жена иска да изглежда добре и със самочувствие. Има няколко основни правила, които ще ви гарантират перфектното селфи:

# 1: Уверете се, че имате правилната техника

Сигурни сме, че сте доволни от своя смартфон, но не забравяйте, че не само телефоните могат да направят качествена снимка. Може да инвестирате в професионален фотоапарат, с който ще постигнете идеалния кадър. Много модели днес са свързани с мобилните ни и няма да има проблем да качвате снимки директно там.

# 2: Открийте най-добрата си страна

Забелязали ли сте, че голяма част от звездите позират в почти едно и също положение? Истината е, че те знаят кой е най-добрият им профил и държат именно той да бъде на преден план. Но как точно да разберете вашата най-добра страна? Експертите отговарят. „Ако имате голяма брадичка, може би сте избягвали да си правите снимки отстрани или отдолу, а само отгоре. Но ако искате лицето ви да изглежда по-тънко, насочете камерата странично от лицето ви. Накрая, ако имате голямо чело, “избягвайте снимките от прекалено високо, а насочете обектива малко над линията на очите, за да издължите лицето си,” казва фотографът Стедман.

Учени откриха причината за кофти селфитата

# 3: Снимайте се от правилния ъгъл

Вече сте разбрали кой е най-добрия ви профил, но какво ще кажете да научите и кой е най-добрият ъгъл за снимки? В интервю за Allure, гримьорът Ник Баройз споделя, че “за повечето хора, най-добрия ъгъл за снимка, е този, който е малко над линията на очите им. И най-вероятно няма да се взират директно в камерата,” споделя beauty гуруто.

# 4: Перфектен грим

Не си мислете, че трябва да заложите на тонове грим, за да изглеждате добре на снимка. Важен е балансът! Ако харесвате повече очите си, подчертайте тях. Важно е да се чувствате добре. Това ще си личи и на кадрите.

Beauty триковете за перфектно селфи

# 5: Осветлението е всичко

Може би вече сте се снабдили със специално осветление за телефона (LuMee), но наистина ли това е най-доброто, за да постигнете перфектното селфи? Фотографът и моден блогър Кандис Лейк съветва, за да избегнем сенките или торбичките под очите на снимките да се снимаме, обърнати директно към слънцето. “Златният час за заснемане на снимка е по време на изгрев или на залез слънце, когато светлината е ниско и най-красива”, казва тя пред сп. Allure. Тя обяснява да предпочитаме естествената светлина, тъй като изкуствената „добавя жълта светлина“.

# 6: Изучете приложенията за обработване на снимки

След като вече сте уловили сутрешната светлина и сте снимали най-добрия си ъгъл, вече имате перфектната снимка. Време е да я редактирате с помощта на приложения, като вечно популярния Facetune, или пък да опитате любимия app на царицата на селфитата Ким Кардашян – Perfect365.

# 7: Добавете филтър

Е, как да публикуваме дадена снимка, без да сме добавили филтър? А знаехте ли, че има филтри, които научно доказано ни карат да изглеждаме по-привлекателни? Yahoo Labs и Georgia Tech са анализирали над 7.6 милиона снимки в Instagram и са открили, че Mayfair, Valencia, Hefe, Nashville и Aden ни карат да изглеждаме най-добре и събират най-много лайкове в социалните мрежи.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛАЙФСТАЙЛ

Лайфстайл14 СЕПТЕМВРИ 2018

Какво разкрива профилната ви снимка за вас

Невротиците избират черно-бели кадри, общителните - цветните

Лайфстайл12 СЕПТЕМВРИ 2018

Как да станем звезди в Instagram

Забравете за постоянните селфите и експериментирайте с цветовете

Лайфстайл06 СЕПТЕМВРИ 2018

Бащите, които ще разтопят сърцата ви

Кадрите, които показват безусловната любов на един родител към детето му

Лайфстайл05 СЕПТЕМВРИ 2018

Красиви и силни татуировки само от една дума

Вижте 24 вдъхновяващи идеи