Зарадвайте семейството си през уикенда с нещо лесно, традиционно, но в обновена версия.
Няма нищо по-хубаво от вкусна и топла супа в тези студени дни. Вижте нашето предложение!
Какво ви е необходимо
500 гр. леща
2-3 цели скилидки чесън, обелени
2 глави лук, нарязани
2 моркова, нарязани на кубчета
½ чаена лъжичка паприка
½ чаша зехтин
1-2 дафинови листа
150 гр. домати от консерва или доматено пюре
Сол и пипер на вкус
Как да я приготвите:
Почистете и измийте лещата, а след това я кипнете в тенджера за 5-6 минути. Махнете от котлона и оставете под течаща вода за 40 минути. След това я прецедете добре. Загрейте мазнината и запържете лука за 5-6 минути. Добавете лещата, морковите, чесъна, дафиновия лист, доматите или доматения сос, и достатъчно вода. Оставе да се готви за около един час. Добавете сол, пипер и паприка. Разбъркайте и оставете за още 1-2 минути на котлона преди да сервирате.
Печена сьомга с дижонска горчица
Солени пръчици със сирене и кашкавал
Шоколадово брауни с тиква
Днес, нещо различно на масата: пудинг с хляб и масло
Френски тост с плодове за закуска
Солени пръчици със сирене и кашкавал
Шоколадово брауни с тиква
Днес, нещо различно на масата: пудинг с хляб и масло
Френски тост с плодове за закуска