Не е съвсем диетично, но за сметка на това е много вкусно. Тартата със сирене чедър и аспержи е идеален вариант за разнообразяване на менюто.
Необходими продукти
За тестото
250 гр брашно
125 гр масло на стайна температура
100 гр кисело мляко
1/2 ч.л. сол
1 яйце
Начин на приготвяне
Сложете всички продукти в купа и замесете, докато не стане голяма топка. Разделете на две части и го натиснете с длани. Покрийте с фолио и го оставете в хладилника за 15 минути.
Разточете с точилка и го сложете в тавичка. Отрежете краищата на тартата и леко пробийте с вилица. Оставете в хладилника, докато приготвите пълнежа. Печете на 180 градуса за 10 минути.
За пълнежа
10 сварени аспержи
250 гр настърган чедър
1 с.л. зехтин
сол и пипер
Поставете аспержите в подходящ съд, посолете със сол и пипер и добавете зехтин. Поръсете сиренето върху тартата и добавете аспержите. Печете за 20 минути на 180 градуса.
Източник: Cool Artisan
Оригинална италианска рецепта за тесто за пица
Днес готвим пикантно: пържен ориз с къри