Рецепти : Паста & ориз17 ЯНУАРИ 2014

Тарта с чедър и аспержи

Пригответе си богата апетитна закуска, типична за сезона

Не е съвсем диетично, но за сметка на това е много вкусно. Тартата със сирене чедър и аспержи е идеален вариант за разнообразяване на менюто. 

Необходими продукти

За тестото

250 гр брашно
125 гр масло на стайна температура
100 гр кисело мляко
1/2 ч.л. сол
1 яйце

Начин на приготвяне

Сложете всички продукти в купа и замесете, докато не стане голяма топка. Разделете на две части и го натиснете с длани. Покрийте с фолио и го оставете в хладилника за 15 минути.
Разточете с точилка и го сложете в тавичка. Отрежете краищата на тартата и леко пробийте с вилица. Оставете в хладилника, докато приготвите пълнежа. Печете на 180 градуса за 10 минути.

За пълнежа
10 сварени аспержи
250 гр настърган чедър
1 с.л. зехтин
сол и пипер

Поставете аспержите в подходящ съд, посолете със сол и пипер и добавете зехтин. Поръсете сиренето върху тартата и добавете аспержите. Печете за 20 минути на 180 градуса.

Източник: Cool Artisan

Оригинална италианска рецепта за тесто за пица
Днес готвим пикантно: пържен ориз с къри

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ПАСТА & ОРИЗ

Паста & ориз17 МАРТ 2019

Лазаня със спанак и сирене

Ако си любителка на италианската кухня, ето една вкусна и полезна рецепта със спанак и сирене. По време на пости, може да използваш тофу вместо краве сирене

Паста & ориз24 ФЕВРУАРИ 2019

Кулинарен уикенд: Паста, без да не се чувстваме виновни

Всички обичаме да си хапваме паста, но често след това се чувстваме виновни, заради поетите въглехидрати. Е, с тези рецепти ще избегнем това.

Паста & ориз19 ЯНУАРИ 2019

Доматена крем супа с тортелини

Изключително вкусна и бърза за приготвяне рецепта

Паста & ориз21 ОКТОМВРИ 2018

Ориз по мексикански

Добавете малко "пикантност" към живота си