Ето как да разнообразиш любимата си рецепта за ориз на тиган.
Какви съставки ще са ти нужни:
400 гр ориз
1 с. л. маргарин
1 нарязана глава лук
1 кубче зеленчуков бульон
100 гр замразен грах
100 гр настърган пармезен
1 лимон, от който ще ти трябва сока и кората, настъргана
няколко малки листа мента, накълцани
Как да го приготвиш:
В голям тиган, препоръчително дълбок, загрей маргарина и прибави нарязания лук и ориза. Леко запържи. След това разреди бульона в чаша топла вода и го прибави. Намали котлона на средна температура и изчакай, докато ориза е омекнал и добре поел от течността. След като се свари добре е време да прибавиш грахта, пармезана, лимоновия сок и настърганата лимонова кора. Много е важно да го свалиш от огъня в правилния момент. Оризът трябва да запази формата си, но трябва да е мек и ястието да изглежда като гъста супа. Веднъж след като изстине, ще се сгъсти още повече.
Сервирай в дълбоки чинии и украси с няколко листа мента.
Виж още от гурме:
Виж още: