Рецепти : Паста & ориз14 ОКТОМВРИ 2021

Паста, без да се чувстваме виновни

Всички обичаме да си хапваме паста, но често след това се чувстваме виновни, заради поетите въглехидрати. Е, с тези рецепти ще избегнем това.

Паста, без да се чувстваме виновни

Всички обичаме да си хапваме паста, но често след това се чувстваме виновни, заради излишните въглехидрати. Е, с тези рецепти ще избегнем това.

Пастата е любимо ядене не само на италианците. За съжаление, в повечето случаи то е придружено със значително количество калории, заради бялото брашно, от което е направена.  Хубавото е, че можем да го избегнем.

Най-лесният вариант е да изберем пълнозърнеста паста или нейна алтернатива от зеленчуци, която виждаме от етикета, че няма съдържание на бяло брашно. Така тя ще бъде много по-засищаща, полезна и пълна с фибри.

Друг вариант е да си направим пастата вкъщи или да заменим спагетите директно със зеленчуци. Тиквичката и морковът изключително лесно се превръщат в талиатели с помощта на белачка за зеленчуци.

А за това какво ще прибавим към пастата, също имаме няколко идеи. Предлагаме две лесни и бързи рецепти, които ще запазят тънката ни линия.

Паста, без да се чувстваме виновни

Талиатели с домати и спанак

50гр. нискокалорични талиатели

200гр. обелени и нарязани домати или от консерва

1 стрък пресен лук

25гр. крема сирене (ако искате да добавите аромат, използвайте такова с подправки)

100гр. спанак

риган, чили на прах, сол и пипер – на око

Сварете пастата според указанието. През това време в тиган запържете леко лука за няколко секунди и после добавете доматите. Оставете ги да се сготвят и посгъстят малко, след което добавете спанака. Когато той силно намали размери си, той е готов  и може да добавите сварените талиатели, крема сиренето и подправките.

Паста, без да се чувстваме виновни

Лютива доматена паста

Спагети от спелта (или друга алтернатива на обикновените бели спагети)

1 консерва домати

1 тънко нарязана глава лук

половин чаена лъжичка чили на прах

1 скилидка чесън (пожелание)

Чаена лъжичка червен пипер

Мед, зехтин екстра върджин, сол и пипер – на око

Сгответе спагети и междувременно, запържете лука и чесъна. После прибавете доматите и останалите съставки. Гответе до сгъстяване. Ако има нужда, може да добавите царевично нишесте за по-плътна текстура. Към готовата смес добавете пастата и аранжирайте със свежи билки или подправки.

Паста с аншоа, домати и чесън

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ПАСТА & ОРИЗ

Диетична и евтина паста с тиква
Паста & ориз26 ОКТОМВРИ 2021

Диетична и евтина паста с тиква

Ароматен обяд, готов за по-малко от 30 минути

Кулинарен уикенд: Суши мъфини
Паста & ориз21 ФЕВРУАРИ 2021

Кулинарен уикенд: Суши мъфини

Нова, още по-интересна версия на сушито

5 рецепти за паста с 5 съставки или по-малко
Паста & ориз07 ФЕВРУАРИ 2021

5 рецепти за паста с 5 съставки или по-малко

Романтична вечеря, готова за няколко минути

Кулинарен уикенд: Паста с водка и сьомга
Паста & ориз03 ЯНУАРИ 2021

Кулинарен уикенд: Паста с водка и сьомга

Поглезете се с нещо специално този уикенд