Рецепти : Паста & ориз14 ОКТОМВРИ 2021

Паста, без да се чувстваме виновни

Всички обичаме да си хапваме паста, но често след това се чувстваме виновни, заради поетите въглехидрати. Е, с тези рецепти ще избегнем това.

Всички обичаме да си хапваме паста, но често след това се чувстваме виновни, заради излишните въглехидрати. Е, с тези рецепти ще избегнем това.

Пастата е любимо ядене не само на италианците. За съжаление, в повечето случаи то е придружено със значително количество калории, заради бялото брашно, от което е направена.  Хубавото е, че можем да го избегнем.

Най-лесният вариант е да изберем пълнозърнеста паста или нейна алтернатива от зеленчуци, която виждаме от етикета, че няма съдържание на бяло брашно. Така тя ще бъде много по-засищаща, полезна и пълна с фибри.

Друг вариант е да си направим пастата вкъщи или да заменим спагетите директно със зеленчуци. Тиквичката и морковът изключително лесно се превръщат в талиатели с помощта на белачка за зеленчуци.

А за това какво ще прибавим към пастата, също имаме няколко идеи. Предлагаме две лесни и бързи рецепти, които ще запазят тънката ни линия.

Паста, без да се чувстваме виновни

Талиатели с домати и спанак

50гр. нискокалорични талиатели

200гр. обелени и нарязани домати или от консерва

1 стрък пресен лук

25гр. крема сирене (ако искате да добавите аромат, използвайте такова с подправки)

100гр. спанак

риган, чили на прах, сол и пипер – на око

Сварете пастата според указанието. През това време в тиган запържете леко лука за няколко секунди и после добавете доматите. Оставете ги да се сготвят и посгъстят малко, след което добавете спанака. Когато той силно намали размери си, той е готов  и може да добавите сварените талиатели, крема сиренето и подправките.

Паста, без да се чувстваме виновни

Лютива доматена паста

Спагети от спелта (или друга алтернатива на обикновените бели спагети)

1 консерва домати

1 тънко нарязана глава лук

половин чаена лъжичка чили на прах

1 скилидка чесън (пожелание)

Чаена лъжичка червен пипер

Мед, зехтин екстра върджин, сол и пипер – на око

Сгответе спагети и междувременно, запържете лука и чесъна. После прибавете доматите и останалите съставки. Гответе до сгъстяване. Ако има нужда, може да добавите царевично нишесте за по-плътна текстура. Към готовата смес добавете пастата и аранжирайте със свежи билки или подправки.

Паста с аншоа, домати и чесън

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ПАСТА & ОРИЗ

Пене с маслини и пармезан
Паста & ориз13 ЯНУАРИ 2023

Пене с маслини и пармезан

Пастата винаги е добра идея... особено в събота.

Как да приготвим тортелини карбонара?
Паста & ориз18 НОЕМВРИ 2022

Как да приготвим тортелини карбонара?

Няма да отричаме... Обожаваме паста и то под всякаква форма!

Рецепта за спагети с прошуто
Паста & ориз09 СЕПТЕМВРИ 2022

Рецепта за спагети с прошуто

Няма да крием, пастата е едно от любимите ни ястия. Надяваме се и вашето.

Рецепта за паста със скариди
Паста & ориз19 ЮЛИ 2022

Рецепта за паста със скариди

Днес ще приготвим най-доброто лятно ястие с гръцки привкус заедно.