Миналата година рецептата за паста с водка на Джиджи Хадид счупи интернет. Ние предлагаме нещо по-различно.
Сьомгата е не само една от най-вкусните риби, но и една от най-полезните. Тя е богата на омега-3 мастни киселини и витамини D, A и В. Затова и търсим как да я включим по-често в менюто си.
Да си признаем, не всички от останалите съставки в тази рецепта са толкова здравословни, но пък правят пастата много вкусна, затова си заслужава да я пробвате.
Ще ви трябват:
500 гр. паста (препоръчваме папарделе или фетучини)
1 глава нарязан на ситно лук
60 гр. масло
100 милилитра водка
280 гр. пушена сьомга
80 гр. сирене Рокфор
200 милилитра заквасена сметана
50 гр. пармезан (по избор)
сол и черен пипер на вкус
малко копър за гарнитура
Начин на приготвяне:
Нарежете сьомгата на малки парченца. Сварете пастата в подсолена вода, както е указано в инструкциите на опаковката. В това време можете да задушите лука в маслото. Когато лукът омекне, добавете сьомгата и гответе още 2 минути. Добавете водката много внимателно и оставете да се изпари алкохолът. След това добавете заквасената сметана и подправките. Малко след това добавете и сиренето Рокфор. Гответе, докато всичко се смеси и сиренето се разтопи, след това прибавете сварената паста.
Гарнирайте с копър и пармезан по желание.