Ястие, приготвено сякаш в истински италиански ресторант, от което ще си оближете пръстите. Чудесна идея за разнообразяване на съботния обяд с паста, скариди и доматен сос.
Необходими продукти
3 с.л. зехтин
450 гр. скариди, обелени
5 скилидки чесън, счукан
1 с.л. бяло вино
450 гр. лингуини
2 домата, нарязани
1 ч.л. изсушен риган
1/2 ч.л. изсушен босилек
1 пакетче(около 170 гр. ) сирене фета
Начин на приготвяне
В средно голям тиган сипете 2 лъжици от зехтина и го загрейте на средна температура. Добавете скаридите, чесъна и бялото вино за пет минути или докато скаридите порозовеят. Извадете скаридите с решетъчна лъжица и ги оставете настрана. Сложете на котлона голяма тенджера с леко подсолена вода да кипне. Добавете пастата и гответе за около 8 до 10 минути или докато омекне и поеме вода. Докато пастата се вари, сварете доматите с останалата една лъжица зехтин, ригана и босилека, виното на средна температура, докато омекнат, около 10 минути. Смесете пастата със скаридите, доматения сос и фетата. Сиренето ще се разтопи леко.
Салата с паста, моцарела и пармезан
Спагети с босилек и чери домати
Фетучини “Алфредо” със скариди