Рецепти : Паста & ориз11 ОКТОМВРИ 2015

Кулинарен уикенд: Паста с тиква и сирене рикота

Една страхотна рецепта, която ще ви накара да си оближете пръстите

Този уикенд решихме да се поглезим, а какво по-добро от една страхотна италианска рецепта за паста.

Предлагаме ви един по-различен, но страхотен вариант на ароматно пене с тиква и рикота. Гарантираме ви, ще си оближете пръстите!

Необходими продукти:

1 тиква (цигулка), обеленя, без семки и нарязан на парчета 2.5cm
зехтин
2 скилидки чесън, обелени и ситно нарязани
1 връзка пресен босилек, ситно нарязан
1 кутия (400 г) нарязани домати
морска сол
500 грама пене
прясно смлян черен пипер
3 супени лъжици сирене рикота
750 мл зеленчуков бульон
150 грама моцарела
1 шепа настърган пармезан
2 стръка пресен градински чай

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 200° C. Поставете тиквата в тава за печене, поръсете я със зехтин и я печете в горещата фурна за около 15 минути, или докато омекне.

Сипете малко зехтин в голям тиган, добавете чесъна и босилека и запържете за няколко минути. Добавете доматите, разбъркайте ги с дървена лъжица и ги оставете да заври. Добавете печената тиква, отново оставете да заври, след което оставете да къкри за около 10 минути. Добавете малко сол и черен пипер. След това и рикотата и върнете отново да ври.

В същото време, в голяма тенджера с подсолена вряща вода сварете пенето.

След като и пастата, и соса са готови, вземете една голяма тава. Добавете малко зехтин, след това изсипете пенето и соса. Скъсайте отгоре топката моцарела и добавете пармезана. Напръскайте с малко зехтин и пъхнете тавата в предварително загрята фурна. Печете в продължение на 15 минути или до получаване на златист цвят.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ПАСТА & ОРИЗ

Паста & ориз17 МАРТ 2019

Лазаня със спанак и сирене

Ако си любителка на италианската кухня, ето една вкусна и полезна рецепта със спанак и сирене. По време на пости, може да използваш тофу вместо краве сирене

Паста & ориз24 ФЕВРУАРИ 2019

Кулинарен уикенд: Паста, без да не се чувстваме виновни

Всички обичаме да си хапваме паста, но често след това се чувстваме виновни, заради поетите въглехидрати. Е, с тези рецепти ще избегнем това.

Паста & ориз19 ЯНУАРИ 2019

Доматена крем супа с тортелини

Изключително вкусна и бърза за приготвяне рецепта

Паста & ориз21 ОКТОМВРИ 2018

Ориз по мексикански

Добавете малко "пикантност" към живота си