Една страхотна алтернатива на традиционната пилешка супа.
Пригответе си много полезно и питателно ястие, като използвате остатъци (или части от ново) пиле на грил. Вкусът на чили придава супер интересен привкус, а и помага на имунната система да се бори с вируси и инфекции.
Какво ви е необходимо?
1 с.л. зехтин
1 средно голяма глава лук
3 скилидки чесън (ситно нарязани)
1 чушка халапенйо (ситно нарязана)
2 консерви бял боб, измит и изсушен
1 консерва нарязани зелени чушки чили
3-4 ч.ч. пилешки бульон
Сокът на един лайм
1 ч.л. кимион
1 ч.л. чили на прах
1/4 ч.л. сух риган
2 ч.ч. накълцано пиле на грил
1/3 ч.ч. нарязан кориандър
Сол и пипер на вкус
Възможни топинги: авокадо, кашкавал, сметана
Как да я приготвите?
В голяма тенджера, загрейте зехтина и добавете лука, докато не стане прозрачен или около 3-4 минути. Прибавете и чесъна, и халапенйо и гответе още 2-3 минути.
Изсипете белия боб, зеленото чили, пилешкия бульон, сока от лайм, кимиона, чилито на прах, кориандъра, пилешкото, ригана, солта и пипера. Разбъркайте добре и оставете да се готви на слаб огън около 15 минути.
С черпак изсипете в купички и добавете желания топинг.
Бон апети!
Снимки: Pinterest
Вдъхновение: Two Peas And Their Pot