Рецепти : Основни ястия18 НОЕМВРИ 2018

Пиле по азиатски със зеленчуци

Цветна, вкусна и много полезна рецепта за цялото семейство

Пригответе страхотно ястие за отрицателно време

Пилето по азиатски, гарнирано с печени на грил зеленчуци, е чудесна идея както за обяд, така и за вечеря. В тази рецепта са използвани броколи, жълта и червена чушка, моркови и червен лук, но ако тези зеленчуци не ви допадат, може да ги замените с любимите си. 

Крехко пиле със спаначено песто

В по-студените дни, много подходящи за гарнитура са и карфиолът, гъбите, тиквичките и аспержите, така че изборът ви е голям и най-разнообразен. Освен това, за повече плътност може да добавите ориз или киноа към ястието.

Какво ви е необходимо?

За соса: 

  • 1/4 ч.ч. соев сос
  • 2 с.л. оризов оцет
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 с.л. кафява захар
  • 1 ч.л. сусамово олио
  • 1 ч.л. царевично брашно
  • 1/2 ч.л. чесън на прах
  • 1/4 ч.л. джиндифил
  • 1/2 ч.л. сос Сирача

За пилето и зеленчуците: 

  • 500гр пилешко месо от гърди без кожа
  • 1 1/2 ч.ч. нарязани броколи
  • 1 голяма червена чушка
  • 1 голяма жълта чушка
  • 2 големи моркова
  • 1 малък червен лук

Как да го приготвите?

*Важно: ястието може да се приготви както на грил, така и във фурна и на открит огън в природата*

Загрейте грила на средна топлина.

В малка купа смесете всички съставки за соса и разбъркайте добре.

В друга купе сложете нарязаното пиле и го залейте с половината сос, за да прести в маринатата, докато се занимавате със зеленчуците.

Алуминиевото фолио нарежете на 8 големи парчета с размери 30х20 см, като ги подредите в 4 двойки.

Нарязните зеленчуци изиспете в купа и ги залейте с остатъка от соса, като разбъркате добре, за да поемат от течността.

Разделете нарязното пиле условно на 4 части като всяка купчинка поставите в средата на фолиото и оставите достатъчно място и за зеленчуците.

Добавете и зеленчуците към пилето във фолиото, а ако има останал сос, може с него да залеете цялото ястие.

Използвайте другото фолио, за да затворите ястието между двата листа фолио, като внимателно притиснете краищата, за да не се отвори по време на готвене.

Поставете 4-те пакета върху грила (или във фурната на 180 градуса) за около 20 минути.

Много внимателно свалете пилето от огъня и после отворете фолиото, за да се охлади ястието. Сервирайте го топло.

Добър апетит!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ОСНОВНИ ЯСТИЯ

Основни ястия07 ЮЛИ 2019

Кулинарен уикенд: Салата със сьомга и кускус

Тайната съставка в рецептата са ягодите

Основни ястия22 ЮНИ 2019

Кулинарен уикенд: Пиле с босилек, домати и моцарела

Ястието е най-вкусно с чаша розе и гледка към морето

Основни ястия25 МАЙ 2019

Кулинарен уикенд: Пълнозърнест тарт с фета

Лесна, но все пак много интересна рецепта, перфектна за уикенда