Кулинарен уикенд: Две идеи за вечеря по рецептите на звездите

Неделна романтична вечеря, вдъхновена от Кортни Кокс и Дженифър Гарнър

Кулинарен уикенд: Две идеи за вечеря по рецептите на звездите

Пиле с пармезан или грилована риба тон с билки – избираме менюто от предложенията на звездите.

След като миналата година времето вкъщи направи много ни готвачи, в профилите на известните личности все по-често се появяват идеи за рецепти, които те са обикнали и споделят с последователите си.

Сред звездите, които дадоха свобода на своята кулинарна страна, попадат Кортни Кокс и Дженифър Гарнър и именно от тях потърсихме идеи за вечерята този уикенд.

Ето две от последните рецепти, които те са споделяли и с които ви препоръчваме да експериментирате днес.

Кортни Кокс: Пиле с пармезан на тава

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Courteney Cox (@courteneycoxofficial)

Ще ви трябват: 

4-6 пилешки гърди

2 яйца

4 парчета моцарела

2 буркана доматен сос или доматено пюре

няколко скилидки чесън

пармезан по вкус

зехтин

хлебни трохи или галета

пресен босилек и магданоз

сол и пипер

Кулинарен уикенд: Две идеи за вечеря по рецептите на звездите

Наситнете чесъна и магданоза. Разбийте яйцата и към тях добавете солта, пипера, магданоза и чесъна. Мариновайте пилето в сместа минимум 15 минути.

Когато пилето е готово, оваляйте го в хлебните трохи и около шепа пармезан. В тиган запечете с малко зехтин, докато не постигнете златна коричка – за около 4 минути на страна.

След това в тава поставете пилето, залейте го с доматите и сложете моцарелата, за финал поръсете с още пармезан и босилек. Печете в предварително загрята фурна за 15-20 минути.

Дженифър Гарнър: Грилована риба тон с билки

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Garner (@jennifer.garner)

Ще ви трябват:

4 тънки филета риба тон

1/4 чаша зехтин

1 1/2 чаена лъжица лимонова кора

1 1/2 чаена лъжица прясна мащерка

1 скилидка чесън

1 1/4 чаена лъжица чили

сол и пипера

Загрейте в малка тенджера зехтина с лимоновата кора, чесъна, мащерката и чилито, но не позволявайте да заври.. След това оставете зехтина да изстине и мариновайте с него рибата. Можете да запазите част от марината за дресинг за салата.

Сгответе рибата на горещ тиган за много кратко, около минута на всяка страна. След това нарежете на малки парчета и сервирайте – по препоръка на Дженифър с кафяв ориз и кейл.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ОСНОВНИ ЯСТИЯ

Рецептата на Криси Тийгън за пиле с моцарела
Основни ястия07 АПРИЛ 2022

Рецептата на Криси Тийгън за пиле с моцарела

Какъв по-добър повод за романтична вечеря от намирането на една наистина добра рецепта?

Кулинарен уикенд: Рецепти, вдъхновени от китайската Нова година
Основни ястия30 ЯНУАРИ 2022

Кулинарен уикенд: Рецепти, вдъхновени от китайската Нова година

Предизвикваме ви да опитате нещо ново този уикенд

Кулинарен уикенд: Риба на фурна с коричка от тиквени семена и пармезан
Основни ястия05 ДЕКЕМВРИ 2021

Кулинарен уикенд: Риба на фурна с коричка от тиквени семена и пармезан

Вкусно предложение за утрешната трапеза

Кулинарен уикенд: Пица със сирене бурата и праскови
Основни ястия31 ЮЛИ 2021

Кулинарен уикенд: Пица със сирене бурата и праскови

Лека, с няколко пресни съставки и истинско изкушение за сетивата