Кулинарен уикенд: Две идеи за вечеря по рецептите на звездите

Неделна романтична вечеря, вдъхновена от Кортни Кокс и Дженифър Гарнър

Пиле с пармезан или грилована риба тон с билки – избираме менюто от предложенията на звездите.

След като миналата година времето вкъщи направи много ни готвачи, в профилите на известните личности все по-често се появяват идеи за рецепти, които те са обикнали и споделят с последователите си.

Сред звездите, които дадоха свобода на своята кулинарна страна, попадат Кортни Кокс и Дженифър Гарнър и именно от тях потърсихме идеи за вечерята този уикенд.

Ето две от последните рецепти, които те са споделяли и с които ви препоръчваме да експериментирате днес.

Кортни Кокс: Пиле с пармезан на тава

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Courteney Cox (@courteneycoxofficial)

Ще ви трябват: 

4-6 пилешки гърди

2 яйца

4 парчета моцарела

2 буркана доматен сос или доматено пюре

няколко скилидки чесън

пармезан по вкус

зехтин

хлебни трохи или галета

пресен босилек и магданоз

сол и пипер

Кулинарен уикенд: Две идеи за вечеря по рецептите на звездите

Наситнете чесъна и магданоза. Разбийте яйцата и към тях добавете солта, пипера, магданоза и чесъна. Мариновайте пилето в сместа минимум 15 минути.

Когато пилето е готово, оваляйте го в хлебните трохи и около шепа пармезан. В тиган запечете с малко зехтин, докато не постигнете златна коричка – за около 4 минути на страна.

След това в тава поставете пилето, залейте го с доматите и сложете моцарелата, за финал поръсете с още пармезан и босилек. Печете в предварително загрята фурна за 15-20 минути.

Дженифър Гарнър: Грилована риба тон с билки

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Garner (@jennifer.garner)

Ще ви трябват:

4 тънки филета риба тон

1/4 чаша зехтин

1 1/2 чаена лъжица лимонова кора

1 1/2 чаена лъжица прясна мащерка

1 скилидка чесън

1 1/4 чаена лъжица чили

сол и пипера

Загрейте в малка тенджера зехтина с лимоновата кора, чесъна, мащерката и чилито, но не позволявайте да заври.. След това оставете зехтина да изстине и мариновайте с него рибата. Можете да запазите част от марината за дресинг за салата.

Сгответе рибата на горещ тиган за много кратко, около минута на всяка страна. След това нарежете на малки парчета и сервирайте – по препоръка на Дженифър с кафяв ориз и кейл.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ОСНОВНИ ЯСТИЯ

Вкусен тарт с броколи
Основни ястия31 МАРТ 2023

Вкусен тарт с броколи

Броколите са изключително здравословни, като освен това се смятат за супер храна през пролетта.

Тарт с гъби и бекон
Основни ястия25 НОЕМВРИ 2022

Тарт с гъби и бекон

Идеята за тарт винаги е добра, както за обяд и вечеря, така и за събиране с приятели.

Пълнени картофи с бекон и сирене
Основни ястия04 НОЕМВРИ 2022

Пълнени картофи с бекон и сирене

Картофите определено са ни любими. Особено що се отнася до вкусни ястия.

Рецепта за лазаня със зеленчуци
Основни ястия14 ОКТОМВРИ 2022

Рецепта за лазаня със зеленчуци

Отново е време за любимия съботен ден. И това значи само едно – нека се развихрим заедно в кухнята.