Кулинарен уикенд: Пица със сирене бурата и праскови

Лека, с няколко пресни съставки и истинско изкушение за сетивата

Лятна рецепта за пица, която не е заветната Хавайска.

За тази рецепта можете да персонализирате напълно по вашите желания тестото за пицата. Можете да използвате нашата рецепта за тесто от само две главни съставки или пък да се поглезите с пица по традиционна италианска рецепта.

Ето я и цялата рецепта:

Готово тесто за две пици (или домашно приготвено предварително)

1/8-1/4 чаша песто

1 голяма праскова

60 грама прошуто

шепа рукола

балсамов оцет

1 топка сирене бурата

сол и пипер за овкусяване

Приготвяне:

Разточете тестото и оформете под формата на две средно големи пици. В тава с готварска хартия изпечете пиците на 250 градуса за около 10 минути или до толкова до колкото искате да е хрупкава.

На сготвената основа разнесете пестото (използвайте колкото искате – оказаните съставки са само насочващи). След това добавете нарязаната на парчета праскова, а после разкъсайте буратата и я разпределете равномерно. Овкусете по ваш вкус със сол, пипер и балсамовия оцет. Накрая добавете руколата и по желание можете да  изпечете пицата още малко, за да се разтопи сиренето, а можете и да й се насладите директно.

Снимки: Instagram

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ОСНОВНИ ЯСТИЯ

Вкусен тарт с броколи
Основни ястия31 МАРТ 2023

Вкусен тарт с броколи

Броколите са изключително здравословни, като освен това се смятат за супер храна през пролетта.

Тарт с гъби и бекон
Основни ястия25 НОЕМВРИ 2022

Тарт с гъби и бекон

Идеята за тарт винаги е добра, както за обяд и вечеря, така и за събиране с приятели.

Пълнени картофи с бекон и сирене
Основни ястия04 НОЕМВРИ 2022

Пълнени картофи с бекон и сирене

Картофите определено са ни любими. Особено що се отнася до вкусни ястия.

Рецепта за лазаня със зеленчуци
Основни ястия14 ОКТОМВРИ 2022

Рецепта за лазаня със зеленчуци

Отново е време за любимия съботен ден. И това значи само едно – нека се развихрим заедно в кухнята.