Рецепти : Основни ястия06 ДЕКЕМВРИ 2018

Една по-различна рецепта за Никулден

Защото пълненият шаран вече е отживелица

Ако ви е омръзнало да приготвяте пълнен шаран за Никулден всяка година, ви предлагаме тази да наложите нова традиция и да изпечете рибата на фурна заедно с няколко сезонни зеленчука. Шаранът е предпочитан от повечето домакинства, тъй като е много питателен и съдържа редица витамини, минерали и антиоксиданти.

Какво ви е необходимо?

7-8 глави лук (кромид)

1-2 моркова

3 с.л. доматено пюре

3 с.л. вода

2 ч.ч. вода

2 с.л. галера

1 ч.ч. олио

1 лимон

Черен пипер (смлян)

Сол

Image result for печен шаран

Как да го приготвите?

Почистете шарана и го нарежете на котлети, които после посолите.

В тиган загрейте мазнина и задушете лука, а после прибавете към него и морковите.

Смесете супените лъжици вода с тези доматено пюре и с тях залейте омекналите и задушени лук и моркови, като накрая прибавите и сол и пипер. Гответе около 10 минути на среден огън.

В огнеупорна тава изсипете сместа и я разредете с останалата вода. Подредете котлетите шаран, а върху тях – резанчета лимон. Поръсете рибата с галетата.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30-40 минути.

Бон апети!

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ОСНОВНИ ЯСТИЯ

Основни ястия05 ЯНУАРИ 2019

"Супа" с пиле, боб и чили

Много вкусно и идеално за студените зимни дни ястие

Основни ястия15 ДЕКЕМВРИ 2018

Печени пилешки крилца

Една вкусна алтернатива на пържените

Основни ястия18 НОЕМВРИ 2018

Пиле по азиатски със зеленчуци

Цветна, вкусна и много полезна рецепта за цялото семейство

Основни ястия17 ЮЛИ 2018

Крехко пиле със спаначено песто

Изключително бърза и лесна за направа рецепта