Рецепти : Основни ястия06 ДЕКЕМВРИ 2018

Една по-различна рецепта за Никулден

Защото пълненият шаран вече е отживелица

Ако ви е омръзнало да приготвяте пълнен шаран за Никулден всяка година, ви предлагаме тази да наложите нова традиция и да изпечете рибата на фурна заедно с няколко сезонни зеленчука. Шаранът е предпочитан от повечето домакинства, тъй като е много питателен и съдържа редица витамини, минерали и антиоксиданти.

Какво ви е необходимо?

7-8 глави лук (кромид)

1-2 моркова

3 с.л. доматено пюре

3 с.л. вода

2 ч.ч. вода

2 с.л. галера

1 ч.ч. олио

1 лимон

Черен пипер (смлян)

Сол

Image result for печен шаран

Как да го приготвите?

Почистете шарана и го нарежете на котлети, които после посолите.

В тиган загрейте мазнина и задушете лука, а после прибавете към него и морковите.

Смесете супените лъжици вода с тези доматено пюре и с тях залейте омекналите и задушени лук и моркови, като накрая прибавите и сол и пипер. Гответе около 10 минути на среден огън.

В огнеупорна тава изсипете сместа и я разредете с останалата вода. Подредете котлетите шаран, а върху тях – резанчета лимон. Поръсете рибата с галетата.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30-40 минути.

Бон апети!

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ОСНОВНИ ЯСТИЯ

Основни ястия15 ДЕКЕМВРИ 2018

Печени пилешки крилца

Една вкусна алтернатива на пържените

Основни ястия18 НОЕМВРИ 2018

Пиле по азиатски със зеленчуци

Цветна, вкусна и много полезна рецепта за цялото семейство

Основни ястия17 ЮЛИ 2018

Крехко пиле със спаначено песто

Изключително бърза и лесна за направа рецепта

Основни ястия11 ОКТОМВРИ 2017

Домашният хляб вече с био брашно

София Мел пуска нова серия биологично чисти продукти