Рецепти : Основни ястия06 ДЕКЕМВРИ 2018

Една по-различна рецепта за Никулден

Защото пълненият шаран вече е отживелица

Ако ви е омръзнало да приготвяте пълнен шаран за Никулден всяка година, ви предлагаме тази да наложите нова традиция и да изпечете рибата на фурна заедно с няколко сезонни зеленчука. Шаранът е предпочитан от повечето домакинства, тъй като е много питателен и съдържа редица витамини, минерали и антиоксиданти.

Какво ви е необходимо?

7-8 глави лук (кромид)

1-2 моркова

3 с.л. доматено пюре

3 с.л. вода

2 ч.ч. вода

2 с.л. галера

1 ч.ч. олио

1 лимон

Черен пипер (смлян)

Сол

Image result for печен шаран

Как да го приготвите?

Почистете шарана и го нарежете на котлети, които после посолите.

В тиган загрейте мазнина и задушете лука, а после прибавете към него и морковите.

Смесете супените лъжици вода с тези доматено пюре и с тях залейте омекналите и задушени лук и моркови, като накрая прибавите и сол и пипер. Гответе около 10 минути на среден огън.

В огнеупорна тава изсипете сместа и я разредете с останалата вода. Подредете котлетите шаран, а върху тях – резанчета лимон. Поръсете рибата с галетата.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30-40 минути.

Бон апети!

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ОСНОВНИ ЯСТИЯ

Основни ястия25 МАЙ 2019

Кулинарен уикенд: Пълнозърнест тарт с фета

Лесна, но все пак много интересна рецепта, перфектна за уикенда

Основни ястия18 АПРИЛ 2019

Рецептата на Криси Тийгън за пиле с моцарела

Какъв по-добър повод за романтична вечеря от намирането на една наистина добра рецепта?

Основни ястия14 АПРИЛ 2019

Кулинарен уикенд: Хрупкаво пиле със зелен лук

Тези сочни пилешки гърди са страхотен избор за сезона

Основни ястия31 МАРТ 2019

Кулинарен уикенд: Лесната фритата на Гуинет Полтроу

Използва една много нестандартна съставка.