Пролетно блаженство! Ароматни морковчета с кимион

Тази свежа и лека рецепта за зеленчуково предястие ще ви се услади

Пролетно и по Великденски, останахме изкушени от тази лесна рецепта за ароматни моркови с кимион.

Това лесно, леко и приятно ястие е чудесна гарнитура към всякакви видове месо. Или пък просто може да си го хапнете между основните хранения. Ако сте почитатели на морковите, вадете тигана още сега. Ще останете доволни!

Необходими продукти:

12 средноголеми моркова, почистени;

2 цветчета звездовиден анасон;

50 г масло;

2 супени лъжици мазнина (зехтин или олио). А ако готвите агнешко за Великден, можете направо да гребнете от мазнината от месото.

2 супени лъжици кимион.

Приготвяне:

Сложете морковите в плитък тиган и долейте вода, колкото да ги покрие. Добавете анасона, маслото и 1 супена лъжица сол. След като водата заври, на тих огън варете морковите за десетина минути. Изключете котлона и ги оставете в бульона за малко, за да попият ароматите. След това извадете морковите.

Загрейте мазнината в тиган. Оваляйте морковите в кимиона и ги изпържете до златисто. След като изстинат малко, са готови за сервиране. Няколко резенчета лимон за разкош са винаги добре дошли.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛЕСНИ РЕЦЕПТИ

Лесни рецепти11 МАРТ 2018

Лодки от авокадо с яйце и сьомга

Една страхотна рецепта за момичетата, които държат на добрата форма

Лесни рецепти24 ЯНУАРИ 2018

Киш с гъби, бекон и зелени маслини

Изненадайте гостите с това кулинарно изкушение от френската кухня

Лесни рецепти11 ЯНУАРИ 2018

Малинов чийзкейк без печене

Най-лесната рецепта, с която ще блеснат дори начинаещите домакини

Лесни рецепти04 ЯНУАРИ 2018

Диетични кюфтенца от сьомга

Изпробвайте следната рецепта и ще останете впечатлени