Пролетно блаженство! Ароматни морковчета с кимион

Тази свежа и лека рецепта за зеленчуково предястие ще ви се услади

Пролетно и по Великденски, останахме изкушени от тази лесна рецепта за ароматни моркови с кимион.

Това лесно, леко и приятно ястие е чудесна гарнитура към всякакви видове месо. Или пък просто може да си го хапнете между основните хранения. Ако сте почитатели на морковите, вадете тигана още сега. Ще останете доволни!

Необходими продукти:

12 средноголеми моркова, почистени;

2 цветчета звездовиден анасон;

50 г масло;

2 супени лъжици мазнина (зехтин или олио). А ако готвите агнешко за Великден, можете направо да гребнете от мазнината от месото.

2 супени лъжици кимион.

Приготвяне:

Сложете морковите в плитък тиган и долейте вода, колкото да ги покрие. Добавете анасона, маслото и 1 супена лъжица сол. След като водата заври, на тих огън варете морковите за десетина минути. Изключете котлона и ги оставете в бульона за малко, за да попият ароматите. След това извадете морковите.

Загрейте мазнината в тиган. Оваляйте морковите в кимиона и ги изпържете до златисто. След като изстинат малко, са готови за сервиране. Няколко резенчета лимон за разкош са винаги добре дошли.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛЕСНИ РЕЦЕПТИ

Лесни рецепти28 СЕПТЕМВРИ 2019

Рецепта за веган хляб със зехтин и кленов сироп

Не е труден за приготвяне, полезен е и може да се съхранява близо седмица

Диети11 СЕПТЕМВРИ 2019

Здравословно бананово суши за закуска

Това лесно хапване може да се приготви в различни варианти, като тези с шоколад ще станат любими и на децата

Лесни рецепти01 СЕПТЕМВРИ 2019

Кулинарен уикенд: Здравословни палачинки за красива кожа

Как ви звучи да се погрижите за красотата си със здравословни и вкусни палачинки с банан и боровинки?

Лесни рецепти25 АВГУСТ 2019

Кулинарен уикенд: Тарт с праскови и козе сирене

Сладко-солено изкушение перфектно за неделен следобед с приятели