Пролетно блаженство! Ароматни морковчета с кимион

Тази свежа и лека рецепта за зеленчуково предястие ще ви се услади

Пролетно и по Великденски, останахме изкушени от тази лесна рецепта за ароматни моркови с кимион.

Това лесно, леко и приятно ястие е чудесна гарнитура към всякакви видове месо. Или пък просто може да си го хапнете между основните хранения. Ако сте почитатели на морковите, вадете тигана още сега. Ще останете доволни!

Необходими продукти:

12 средноголеми моркова, почистени;

2 цветчета звездовиден анасон;

50 г масло;

2 супени лъжици мазнина (зехтин или олио). А ако готвите агнешко за Великден, можете направо да гребнете от мазнината от месото.

2 супени лъжици кимион.

Приготвяне:

Сложете морковите в плитък тиган и долейте вода, колкото да ги покрие. Добавете анасона, маслото и 1 супена лъжица сол. След като водата заври, на тих огън варете морковите за десетина минути. Изключете котлона и ги оставете в бульона за малко, за да попият ароматите. След това извадете морковите.

Загрейте мазнината в тиган. Оваляйте морковите в кимиона и ги изпържете до златисто. След като изстинат малко, са готови за сервиране. Няколко резенчета лимон за разкош са винаги добре дошли.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛЕСНИ РЕЦЕПТИ

Лесни рецепти12 ЮНИ 2018

Най-добрите детокс салати за лятото

С ябълка, сурови ядки или с царевица – нещичко за всеки вкус

Лесни рецепти18 МАЙ 2018

Панирани калмари по гръцки

Перфектното ястие за вашия почивен следобед

Лесни рецепти21 АПРИЛ 2018

Салата от авокадо и ягоди с меден винегрет

Страхотно допълнение към ястия с пиле или риба

Лесни рецепти11 МАРТ 2018

Лодки от авокадо с яйце и сьомга

Една страхотна рецепта за момичетата, които държат на добрата форма