Пролетно блаженство! Ароматни морковчета с кимион

Тази свежа и лека рецепта за зеленчуково предястие ще ви се услади

Пролетно и по Великденски, останахме изкушени от тази лесна рецепта за ароматни моркови с кимион.

Това лесно, леко и приятно ястие е чудесна гарнитура към всякакви видове месо. Или пък просто може да си го хапнете между основните хранения. Ако сте почитатели на морковите, вадете тигана още сега. Ще останете доволни!

Необходими продукти:

12 средноголеми моркова, почистени;

2 цветчета звездовиден анасон;

50 г масло;

2 супени лъжици мазнина (зехтин или олио). А ако готвите агнешко за Великден, можете направо да гребнете от мазнината от месото.

2 супени лъжици кимион.

Приготвяне:

Сложете морковите в плитък тиган и долейте вода, колкото да ги покрие. Добавете анасона, маслото и 1 супена лъжица сол. След като водата заври, на тих огън варете морковите за десетина минути. Изключете котлона и ги оставете в бульона за малко, за да попият ароматите. След това извадете морковите.

Загрейте мазнината в тиган. Оваляйте морковите в кимиона и ги изпържете до златисто. След като изстинат малко, са готови за сервиране. Няколко резенчета лимон за разкош са винаги добре дошли.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛЕСНИ РЕЦЕПТИ

Лесни рецепти26 МАРТ 2020

Не ни трябва бариста - как да направим кафето у дома по-добро

Една до скоро забравена рецепта обиколи социалните медии през последните дни

Диети24 МАРТ 2020

4 страхотни идеи за здравословни мъфини

Опитайте тези нискокалорични закуски с овесени ядки, банани, яйца и сладки картофи

Лесни рецепти23 МАРТ 2020

Три рецепти за витаминозно смути за повдигане на имунитета

Всяка една от тези рецепти е подходяща а

Лесни рецепти15 МАРТ 2020

Кулинарен уикенд: Салата, пълна със суперхрани

Ударна доза витамини и минерали само в една чиния