В сезона на свежите салати, точният дресинг може да направи порцията толкова по-вкусна и по-хранителна.
Кремообразен дресинг с кисело мляко
½ чаша обезмаслено кисело мляко
¼ чаша зехтин екстра върджин
¼ чаша прясно изстискан лимонов сок
¼ чаена лъжичка сол
Нарязан пресен лук на вкус
Всички съставки се разбиват в купа, като зехтина се оставя най-накрая.
2 с.л. оцет Шери
1 чаена лъжичка дижонска горчица
1 чаена лъжичка накълцан чесън
Щипка червен пипер на люспи
6 с.л. зехтин есктра върджин
Азиатски цитрусов дресинг
Разбъркайте първите три съставки, след това добавете останалите две. Подходящ е и за марината за риба или пиле.
¼ чаша сок от мандарина
1 с.л. оризов оцет
1 ½ ч.л. фино настърган и обелен пресен джинджифил
2 с.л. зехтин
1 ¼ ч.л. тъмно сусамово олио