Има ли по-голямо удоволствие от следобед, прекаран в компанията на любимите хора, с чаша топъл шоколад в ръка?
За да изненадате семейството и гостите си с топла напитка, приготвена по оригинален начин, събрахме за вас няколко интересни, и все пак доста лесни рецепти, за приготвяне на вълшебство в чаша.
Всяка една от тях оставя и поле за импровизация, а сервиран с няколко бисквити, шоколадът ще плени дори най-големите ценители.
С ментов привкус: Разтопете 1/2 ч.ч. парченца шоколад на водна баня. Добавете 1 ч.ч. топло мляко и екстракт от мента или ментови листенца.
С портокал: В 1 ч.ч. топло мляко добавете 1-2 ч.л. захар, настъргани портокалови кори и голямо парче черен шоколад.
За вегетарианци: 1 ч.ч. бадемово мляко, 1-2 с.л. неподсладено какао и за подслаждане – 2 с.л. кокосова захар.
Пикантен: 1ч.ч. мляко, 5 парченца натрошен тъмен шоколад, канела и малко лют пипер.
С фъстъчено масло: 1 ч.ч. мляко, 1/2 ч.ч. сметана, 4 парчета натрошен млечен шоколад, 1-2 с.л. фъстъчено масло.
С много шоколад: 1 ч.ч. мляко, 2 с.л. Нутела, 1 с.л. какао и съвсем малко сол.
С карамелен вкус: 1/2 ч.ч. мляко, 5 парчета натрошен млечен шоколад, 1/4 ч.ч. сметана, гарнирано с карамелен топинг отгоре.
С лавандула: 1 ч.ч. мляко, 1/2 ч.ч. натрошен бял шоколад и накрая подправен с лавандула.
Ирландски стил: 1 ч.ч. мляко, 1/2 ч.ч. натрошен шоколад и завършен с ирландски крем ликьор.
Всяка една от рецептите може да се гарнира с бита сметана, натрошен шоколад, друг вид топинг и канела.