Рецепти : Лесни рецепти11 ФЕВРУАРИ 2019

Направете си домашно бадемово мляко само в 3 стъпки

Страхотен източник на калций, без никакъв холестерол

Растителните млека са идеална алтернатива не само ако сте вегетарианци или вегани, но и ако сте месоядни и просто искате да разнообразите менюто си и така да доставите на организма си повече фибри, минерали и витамини.

Зелен чай, яйца и бадеми срещу преяждане

Бадемовото мляко е изключително полезно, тъй като съдържа много калций, никакъв холестерол и малко калории – в една чаша бадемово мляко се съдържат само 39 калории, като това е на половина на калориите, които ще приемете с прясното краве мляко.

Предлагаме ви една лесна рецепта с която само в 3 стъпки ще си приготвите домашно бадемово мляко. Имайте предвид, че основната част от рецептата – накисването на бадемите – е подготовката, с която трябва да започнете от предната вечер. Ако нямате време, може да ги сварите за 10 минути.

Важно е и да знаете, че това мляко има срок на годност 2-3 дни, поставено в бутилка с капак и съхранявано в халдилника.

Какво ви е необходимо?

50 гр сурови не солени бадеми

1 с.л. мед/стевия

3 ч.ч. бутилирана вода

Как да си го приготвите?

Накиснете бадемите във вода за 8 до 10 часа (едно денонощие) или ги сварете за 10 минути.

След като са готови, ги изцедете и подсушете добре.

Изсипете ги в блендъра, заедно с меда и водата и ги разбийте за около 2-3 минути. Сместа прецедете през фина цедка или тюл в средно дълбока тенджера, като отцедената течност е бадемовото мляко.

Важно: количеството вода, което добавяте определя гъстотата на млякото.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛЕСНИ РЕЦЕПТИ

Лесни рецепти27 МАРТ 2019

7 лесни идеи за здравословни закуски без захар

Бързата закуска не винаги трябва да е вредна.

Лесни рецепти16 МАРТ 2019

Студен зелен чай с лайм

Разхладителната напитка е богата на антиоксиданти

Лесни рецепти07 МАРТ 2019

Как да подобрим най-обикновената рецепта за яйца

Отраснали сме с тази рецепта, а никога не сме я правили изцяло правилно.

Лесни рецепти03 МАРТ 2019

Лесна формула за винаги перфектен салатен дресинг

Всеки дресинг трябва да съдържа мазнина, киселина и трета съставка, която да ги превърне в емулсия