Преди да сме ви загубили – обещаваме, че си струва да пробвате тази лятна рецепта.
В сезона на събиранията с приятели навън, пикниците и грил партита ви предлагаме една нестандартна, но много вкусна идея с диня, както вероятно никога не сте я опитвали.
Грилованият десерт е свеж, лесен за приготвяне и е перфектно допълнение на всяка вечер за барбекю. Естествено, няма да намерите много калории в рецептата, затова трудно бихте намерили причина да не й дадете шанс.
Петъчни коктейли: Лесни, разхлаждащи и с диня!
Ще ви трябват:
1 малка диня, нарязана на парчета с дебелина сантиметър и половина
сокът на един лимон и неговата кора
1/4 чаша мед
1 супена лъжица мед
пресни листа мента за декорация
морска сол за поръсване
Приготвяне:
Загрейте скарата или грил тигана на средна температура. В купа смесете сока на лимона, настърганата кора, меда и зехтина. Покрийте парчетата диня със сместа и печете, докато плодът не омекне леко и не се отбележат следите от грила – около две минути от всяка страна.
Сервирайте, като поръсите с мента и сол.