Киш с гъби, бекон и зелени маслини

Изненадайте гостите с това кулинарно изкушение от френската кухня

Кишът е едно от най-популярните ястия в класическата френска кухня. И макар името му да звучи претенциозно и да провокира схващането, че е труден за постигане, истината е съвсем различна.

Той е едно наистина бързо, вкусно и оригинално ястие, което може да си приготвите лесно, дори да не сте от най-опитните и талантливи кулинари. Кишът на  Gourmet Friday  е с гъби, бекон и зелени маслини пък е истинско изкушение, което си струва да се опита. Как обаче да го направите?

Необходими продукти:
400 г бутер тесто

За плънката:
3 яйца
3/4 чаша течна сметана
100 г кашкавал
100 г бекон
50 г чорисо
1 глава лук
30 г масло
10 гъби печурки
сол
чубрица

Начин на приготвяне:
Подгответе си плънката, като запържите гъбите в маслото. Добавете бекона и ситно нарязания лук, чорисото и гответе до златисто. Свалете от огъня и оставете да се охлади. Добавете течната сметана, настъргания кашкавал, разбитите яйца, щипка сол и чубрица. Загрейте си предварително фурната на 220 градуса. Пригответе си масленото тесто и оформете основата на вашия киш. Може краищата да намажете с малко жълтък за по-апетитен вид. Покрийте тестото с хартия за печене и поръсете с керамични топчета за печене или боб, за да запазите формата вдлъбната и да има място за плънката. Печете така подготвеното тесто за 10 минути, добавете плънката и печете още 30 минути до готовност. Поднесете със заквасена сметана.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛЕСНИ РЕЦЕПТИ

Лесни рецепти18 МАЙ 2018

Панирани калмари по гръцки

Перфектното ястие за вашия почивен следобед

Лесни рецепти21 АПРИЛ 2018

Салата от авокадо и ягоди с меден винегрет

Страхотно допълнение към ястия с пиле или риба

Лесни рецепти07 АПРИЛ 2018

Пролетно блаженство! Ароматни морковчета с кимион

Тази свежа и лека рецепта за зеленчуково предястие ще ви се услади

Лесни рецепти11 МАРТ 2018

Лодки от авокадо с яйце и сьомга

Една страхотна рецепта за момичетата, които държат на добрата форма