Лесни рецепти24.01.2018

Киш с гъби, бекон и зелени маслини

Изненадайте гостите с това кулинарно изкушение от френската кухня

Кишът е едно от най-популярните ястия в класическата френска кухня. И макар името му да звучи претенциозно и да провокира схващането, че е труден за постигане, истината е съвсем различна.

Той е едно наистина бързо, вкусно и оригинално ястие, което може да си приготвите лесно, дори да не сте от най-опитните и талантливи кулинари. Кишът на  Gourmet Friday  е с гъби, бекон и зелени маслини пък е истинско изкушение, което си струва да се опита. Как обаче да го направите?

Необходими продукти:
400 г бутер тесто

За плънката:
3 яйца
3/4 чаша течна сметана
100 г кашкавал
100 г бекон
50 г чорисо
1 глава лук
30 г масло
10 гъби печурки
сол
чубрица

Начин на приготвяне:
Подгответе си плънката, като запържите гъбите в маслото. Добавете бекона и ситно нарязания лук, чорисото и гответе до златисто. Свалете от огъня и оставете да се охлади. Добавете течната сметана, настъргания кашкавал, разбитите яйца, щипка сол и чубрица. Загрейте си предварително фурната на 220 градуса. Пригответе си масленото тесто и оформете основата на вашия киш. Може краищата да намажете с малко жълтък за по-апетитен вид. Покрийте тестото с хартия за печене и поръсете с керамични топчета за печене или боб, за да запазите формата вдлъбната и да има място за плънката. Печете така подготвеното тесто за 10 минути, добавете плънката и печете още 30 минути до готовност. Поднесете със заквасена сметана.

More from

Рецепти

Малиновo белини с розе

Само три съставки са ви необходими за това удивително питие

Шоколадови Валентински изкушения в чашки

Лесни и вкусни, готови само за 5 минути

Moët & Chandon отдава почит на Мадам дьо Помпадур

Най-споделяното шампанско в света необичайна лимитирана бутилка Rosé

Малинов чийзкейк без печене

Най-лесната рецепта, с която ще блеснат дори начинаещите домакини

Диетични кюфтенца от сьомга

Изпробвайте следната рецепта и ще останете впечатлени

Горещи коктейли за празниците

Тези топли рецепти ще направят времето у дома още по-уютно

Три разкошни рецепти за сладкиши

Апетитно вдъхновение от празничното издание EVA Cook Book

Впечатлете гостите си с това сладко плато

Комбинирайте готови сладкиши по оригинален начин. Няма нужда от печене!

Празничните рецепти на Миранда Кер

Моделът залага на здравословни изкушения и по Коледа и Нова година

Коледните курабийки на Mimi's Fashion Moments

Гост блогърът на Miss Bloom Милена Витанова споделя любимата си празнична рецепта

Посрещаме 2018-та с много балончета и звезден блясък

Moët & Chandon с неустоимо предложение за празничните вечери

Рецептите на EVA в празнично кулинарно издание

60 рецепти от шеф готвачи и още вкусни вдъхновения