Рецепти : Лесни рецепти26 СЕПТЕМВРИ 2017

Ферментирал червен лук за салати

Добавете есенен аромат към зеленчуковите гарнитури

С идването на есента, салатите, които слагаме на масата, стават по-богати и питателни.

Открихме начин да ги направим и много по-вкусни. В блога Gourmet Friday ни предлагат рецепта за ферментирал червен лук, който е чудесно допълнение към всякакъв вид салати.

За целта се използва метод, известен като лакто-ферментация, представляващ ферментация в солен разтвор. Този метод позволява да запазим полезните свойства на зеленчуците, а в случая запазва характерния аромат на лука и същевременно намалява острия лют вкус.

Необходими продукти:

  • 2 глави червен лук
  • 1 ч.л. морска сол
  • 250 мл изворна водаНачин на приготвяне:

Обелете лука и поставете люспите на дъното на подходящ буркан. Така ще запазите характерния ярък цвят на зеленчука. Разрежете останалата част първо на две, а след това на тънки резенчета и сложете в буркана върху люспите.

Разтворете морската сол във водата и залейте лука в буркана, така че да бъде покрит изцяло.

След пет до седем дни ще имате готов ферментирал червен лук за салати.

Открийте още интересни кулинарни предложения на gourmetfriday.com

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛЕСНИ РЕЦЕПТИ

Лесни рецепти12 ЮНИ 2018

Най-добрите детокс салати за лятото

С ябълка, сурови ядки или с царевица – нещичко за всеки вкус

Лесни рецепти18 МАЙ 2018

Панирани калмари по гръцки

Перфектното ястие за вашия почивен следобед

Лесни рецепти21 АПРИЛ 2018

Салата от авокадо и ягоди с меден винегрет

Страхотно допълнение към ястия с пиле или риба

Лесни рецепти07 АПРИЛ 2018

Пролетно блаженство! Ароматни морковчета с кимион

Тази свежа и лека рецепта за зеленчуково предястие ще ви се услади