Лесни рецепти26.09.2017

Ферментирал червен лук за салати

Добавете есенен аромат към зеленчуковите гарнитури

С идването на есента, салатите, които слагаме на масата, стават по-богати и питателни.

Открихме начин да ги направим и много по-вкусни. В блога Gourmet Friday ни предлагат рецепта за ферментирал червен лук, който е чудесно допълнение към всякакъв вид салати.

За целта се използва метод, известен като лакто-ферментация, представляващ ферментация в солен разтвор. Този метод позволява да запазим полезните свойства на зеленчуците, а в случая запазва характерния аромат на лука и същевременно намалява острия лют вкус.

Необходими продукти:

  • 2 глави червен лук
  • 1 ч.л. морска сол
  • 250 мл изворна водаНачин на приготвяне:

Обелете лука и поставете люспите на дъното на подходящ буркан. Така ще запазите характерния ярък цвят на зеленчука. Разрежете останалата част първо на две, а след това на тънки резенчета и сложете в буркана върху люспите.

Разтворете морската сол във водата и залейте лука в буркана, така че да бъде покрит изцяло.

След пет до седем дни ще имате готов ферментирал червен лук за салати.

Открийте още интересни кулинарни предложения на gourmetfriday.com

More from

ГУРМЕ

Бяла пица с кисело мляко, рикота, домати и босилек

Позволявате си рядко да хапвате пица, заради хранителния си режим, защото не сте опитали тази...

Домашният хляб вече с био брашно

София Мел пуска нова серия биологично чисти продукти

Домашна гранола с кафе, бадеми и морска сол

Закуската е най-важното ядене за деня, а нашата още повече, заради концентрацията на суперхрани

Здравословно бананово суши за закуска

Перфектното предложение за вашата диета и за менюто на децата

10 освежаващи летни коктейли със свежи плодове

Добавяме прясно изцедени плодови фрешове към любимите летни коктейли

Вегетариански бургер с черешова салца

Нашият вкусен начин да направим диетата ви още по-здравословна

Близалки с диня, ягоди и водка за горещите дни

Вкусни са точно толкова, колкото и изглеждат!

Лесни десерти за деца (и не само!) за летните жеги

Нашият гост блогър Милена Витанова ни приготвя вкусни и полезни изкушения

Happy Hour: Ликьор с дъх на билки и цитрус

Защото в петък си мечтаем за нещо разхлаждащо... и за море!

Кулинарен уикенд: Най-вкусните (и лесни!) рецепти за закуска

Нов прочит на любимите ни палачинки и пържени филийки

Летни коктейли според зодията

Пикантна Маргарита за Скорпиона, кокосова наслада за Девите!

Лек и вкусен протеинов обяд с 3 съставки

Лесно за приготвяне хапване със само 350 калории