3 бързи рецепти с яйцата, останали от Великден

Предястие, основно и салата, само с останалите от празника яйца

Три ефектни рецепти, с които да продължите празника и в следващите дни.

Знаем, че имате по много, затова се притичаме на помощ с няколко идеи как да оползотворите останалите от Великден яйца.

Пълнени яйца с крема сирене

3 бързи рецепти с яйцата, останали от Великден

Необходими продукти:

6 яйца
200 грама крем сирене
1 пресен стрък лук
½ чаена лъжица черен пипер

Начин на приготвяне:

Разрежете яйцата на две половини и отделете жълтъците. В купа пасирайте крема сиренето, жълтъците, пресния лук и черния пипер до получаването на мус. Напълнете белтъците с помощта на чаена лъжица или шприц. Украсата е по ваше желание.

Зелена салата с кълнове

Необходими продукти:

3 бързи рецепти с яйцата, останали от Великден

една зелена салата
10-15 листа свеж спанак
1 твърдо сварено яйце
3-4 репички
½ връзка пресен лук
½ връзка пресен чесън
шепа кълнове от люцерна
шепа кълнове от кресон
един морков
7-8 маслини
1 супена лъжица ленено семе
1 супена лъжица сурови слънчогледови семки
сок на ¼ лимон

Начин на приготвяне:

В голяма купа накъсайте измитата салата и листата спанак. Нарежете на дребно чесъна, лука и репичките. Настържете моркова на едро ренде и го добавете към останалите зеленчуци. Преди да добавите кълновете, отделете ги доколкото е възможно един от друг, за да не станат на топка в салатата. Изцедете сока от лимон, добавете сол и 2-3 супени лъжици зехтин, семената и маслините и разбъркайте внимателно. Преди да сервирате, украсете с яйце.

Ригатони с лимонено песто

Необходими съставки:

3 бързи рецепти с яйцата, останали от Великден

340 грама ригатони или друга къса паста

4 сварени жълтъка

6 супени лъжици масло

2 чаени лъжици лимонена кора

3 супени лъжици лимонов сок

половин чаша твърдо сирене по избор – пармезан или пекорино

1/2  чаени лъжици червен пипер

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Сгответе пастата ал денте и запазете чаша и половина от водата, с която сте ги сварили. През това време можете да настържете жълтъците.

Разтопете маслото на тих огън и добавете към тях лимоновата кора и сока, както и червения пипер. След това добавете пастата, заедно с водата, и бъркайте постоянно, докато соса не се разпредели върху пастата, а тя се сготви добре. След това овкусете със солта и пипера и настържете сиренето.

Сервирайте пастата, като отгоре добавяте настърганите яйца.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛЕСНИ РЕЦЕПТИ

Вкусна и много здравословна салата от цвекло
Лесни рецепти24 МАРТ 2023

Вкусна и много здравословна салата от цвекло

Цвеклото е един от най-вкусните и питателни сезонни зеленчуци, който няма как да пропуснем на трапезата си.

Вкусни карамелизирани картофи
Лесни рецепти10 МАРТ 2023

Вкусни карамелизирани картофи

Ястията на масата ни трябва да бъдат еднакво вкусни и сочни.

Зелена салата с прошуто и пъпеш
Лесни рецепти02 СЕПТЕМВРИ 2022

Зелена салата с прошуто и пъпеш

Прохладната салата с пъпеш и прошуто е най-добрата идея, особено ако държим да бъдем във форма.

Чийзкейк със солен карамел
Лесни рецепти26 АВГУСТ 2022

Чийзкейк със солен карамел

В този съботен ден си мечтаем за вкусен чийзкейк със солен карамел. Време е да се подсладим, все пак съботата е ден за глезотийки.