Десерти28.12.2017

Три разкошни рецепти за сладкиши

Апетитно вдъхновение от празничното издание EVA Cook Book

Представяме ви три рецепти за невероятни кулинарни изкушения от страниците на EVA Cook Book.

Независимо дали сте виртуози в кухнята или аматьори, които правят своите първи стъпки в кулинарията, в първото издание на кулинарната книга ще откриете огромна доза вдъхновение.

Ето от какво се вдъхновихме ние!

Шоколадов кейк с круши 

“С диви круши и резенче хляб в торбата“ – така започва едно от най-красивите стихотворения “Жената Мария” на Борис Христов. Но как да запазим техния неповторим аромат в сладкиш? Ето как!

Запечете 80 г лешници на сух тиган. Обелете ги изстинали и ги смелете на грубо брашно. Смесете 150 г черен шоколад и 50 мл ликьор (бадемов, лешников, круша) и разтопете на водна баня. Разбийте 120 г масло със 120 г захар и добавете 4 яйца едно по едно. Прибавете с разбъркване към шоколадовата смес.

Сухите съставки – лешниковото брашно, 1 чаена лъжичка какао, 1 чаена лъжичка бакпулвер, щипка сол – разбъркайте заедно. Изсипете сместа във форма за кейк (28-30 см), застлана с хартия, и наредете 4 обелени круши с дръжките. Печете на 180С за около 40 минути. Охладете, извадете от формата и полейте с глазура – загрята сметана с разтворен в нея шоколад.

Кейк с кондензирано мляко

Той е с деликатен и мек вкус, маковите семена в него привнасят фин ядков намек, а лимоновата кора – тръпки от свежест.

1 кутия кондензирано мляко (400 мл) и 4 яйца се смесват. Добавя се разтопено масло – 50 г, брашно – 120 г, бакпулвер, макови семена и кора от 2 лимона, щипка сол. Пече се на 150С за 50-55 минути.

Кейкът може да се сервира с пудра захар или глазиран. Глазурата придава повече свежест. Смесват се 80 г пудра захар със сок от половин лимон и 2 с. л. семена от мак. Разбъркват се, докато се втечни, полива се кейка и се поръсва с лимонови кори.

Шампанско и фурми 

Тази рецепта принадлежи на Рене Ериксон, собственичка на верига ресторанти, един от които – The Walrus and the Carpenter – е сред 20-те най-добри в Америка. Идеална е за необичайно новогодишно парти.

Фурмите (5-7 броя на порция) се сотират в студенопресован зехтин внимателно и бързо. Вече изстинали, се поръсват с едра морска сол. Сервират се с препечени хлебни хапки с рикота и са чудесни за червени вина и шампанско.

Последвайте Miss Bloom във Facebook и Instagram!

More from

ГУРМЕ

Диетични кюфтенца от сьомга

Изпробвайте следната рецепта и ще останете впечатлени

Горещи коктейли за празниците

Тези топли рецепти ще направят времето у дома още по-уютно

Впечатлете гостите си с това сладко плато

Комбинирайте готови сладкиши по оригинален начин. Няма нужда от печене!

Празничните рецепти на Миранда Кер

Моделът залага на здравословни изкушения и по Коледа и Нова година

Коледните курабийки на Mimi's Fashion Moments

Гост блогърът на Miss Bloom Милена Витанова споделя любимата си празнична рецепта

Посрещаме 2018-та с много балончета и звезден блясък

Moët & Chandon с неустоимо предложение за празничните вечери

Рецептите на EVA в празнично кулинарно издание

60 рецепти от шеф готвачи и още вкусни вдъхновения

Печени фъстъци с подправки

Идеалната рецепта за коледната трапеза... и не само!

Какво издава за вас любимият ви коктейл

Изводите, които си правят барманите от това, което пием

Малинов чийзкейк без печене

Най-лесната рецепта, с която ще блеснат дори начинаещите домакини

Бяла пица с кисело мляко, рикота, домати и босилек

Позволявате си рядко да хапвате пица, заради хранителния си режим, защото не сте опитали тази...

Домашният хляб вече с био брашно

София Мел пуска нова серия биологично чисти продукти