Рецепти : Десерти10 МАРТ 2019

Шоколадовият мус на Криси Тийгън с три съставки

За моментите, когато искаме нещо сладко, а нямаме много неща в хладилника, можем да заложим на тази рецепта – лесна, бърза и според Тийгън – вкусна.

Криси спечели много почитатели благпдарение на кулинарните си книги и всички фенове обожават рецептите й. Ето едно вкусно предложение за шоколадов мус от нея.

Втората книга на Криси Тийгън предлага много подобни рецепти. Според модела и тв водеща, те са невероятно вкусни, а освен това не са твърде сложни. Такъв е и този шоколадов мус, готов за няколко минути, с помощта единствено на 3 съставки.

Трябват ви:

1 чаена чаша черен шоколадов чипс или много вкусен черен шоколад, начупен на парченца

3/4 чаша готварска сметана

1/3 чаша мляко

Как да си го приготвим?

Смесваме шоколада с млякото в купичка, която пъхаме в микровълновата на висока температура за 1 минута и 15 секунди. След това разбъркваме, докато всичко не се разтопи и смеси добре. (Същия ефект можем да постигнем с малко повече време, ако го направим на водна баня).

Оставяме сместа да изстине за 15 минути и подготвяме сметаната. Разбиваме я с помощта на миксер, докато не се стъсти и не се образуват видими върхове. Би трябвало да отнеме около 2-3 минути.

Любимите празнични рецепти на Криси Тийгън

Следващата стъпка е внимателно да разбъркаме двете смеси. Добавяме малко по малко сметаната към шоколада и с помощта на шпатула обръщаме сместа, а не я бъркаме в кръгообразни движения.

Нашият мус е почти готов. Сега остава само да го сервираме в красиви чаши – такива от коктейл стоят страхотно, и да го приберем в хладилника за 2 до 24 часа да стегне.

Криси е избрала да комбинира десерта със сметана и гранола отгоре, но вие може да декорирате по какъвто начин искате – плодове или парченца бисквитки – изцяло ваш избор.

3 лесни рецепти в чаша

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДЕСЕРТИ

Десерти29 ЮНИ 2019

Кулинарен уикенд: Здравословен кокосов сладолед с четири съставки

Рецептата е съвсем лесна и може да се променя според вкуса ви

Десерти16 ЮНИ 2019

Кулинарен уикенд - шоколадов фъдж за три минути с три съставки

Приготвя се за три минути, но може да се изяде и за една.

Десерти19 МАЙ 2019

Кулинарен уикенд: Улеснена морковена торта

Същият вкус, който познавате, но с по-малко усилия

Десерти21 АПРИЛ 2019

Кулинарен уикенд: Палачинки "канелено охлювче"

Ароматът вкъщи след тези палачинки е почти толкова добър, колкото и вкусът им