Ако ви се похапва сладко, опитайте този хрупкав и много ароматен сладкиш.
Само десет минути са ви необходими за подготовката, а се пече за около 35-40 минути.
Необходими продукти
1 кг ябълки
4 с.л. кафява захар
1 ч.л. канела
шепа стафиди
За натрошеното тесто
175 гр. масло
1 чаша брашно
2 ч.л. канела
110 гр. кафява захар
1 чаша сурови бадеми
Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 180 градуса. Намаслете тавичката за печене. Обелете и нарежете ябълките на тънки резенчета, сложете ги в голяма купа заедно със захарта, канелата и стафидите и разбъркайте добре. Изсипете всичко в тавичката.
В друга купа разбийте с миксер маслото, захарта, брашното и канелата, докато се получи тесто, което се рони като галета. Накрая добавете бадемите.
Изсипете ронливата смес върху ябълките и разнесете равномерно с ръце. Пече се за около 35-40 минути на 180 градуса. Оставете го да изстине преди да сервирате.
Източник: Cool Artisan
Супер лесно брауни с течен шоколад
Домашни бисквити само с три съставки