През уикенда ни се хапва сладко и тези палачинки, които са подходящи за всяка част от деня, са перфектното решение.
Какво по-хубаво от десерт и закуска в едно? С тази рецепта, която улавя най-доброто от вкуса на канеленото охлювче и на палачинките, неделният ден ще стане още по-приятен. Изискват малко повече усилия, но пък резултатът е страхотен.
Продуктите, които ще ви трябват:
За палачинките:
2 чаши брашно
1 супена лъжица бакпулвер
щипка сол
чаша и половина мляко
2 яйца
2 супени лъжици масло
1 чаена лъжица ванилов екстракт
За пълнежа:
6 супени лъжици масло на стайна температура
половин чаша кафява захар
1 супена лъжица брашно
2 чаени лъжици канела
щипка сол
За глазурата:
чаша и половина пудра захар
3 супени лъжици мляко
половин чаена лъжица ванилов екстракт
View this post on Instagram
Приготвяне:
Разтопете маслото в микровълнова фурна или на водна баня. Сместа за палачинките се прави, като първо съберем сухите съставки – брашното с бакпулвера и солта, а отделно приготвим мокрите – яйцата, масло и екстракта от ванилия. Добавете млякото при сухите съставки и го разбъркайте до хомогенна смес.
За да направите пълнежа, смесете маслото, захарта, брашното, солта и канелата в средно голяма купа. След това преместете сместа в торбичка и отрежете малко от долния й ъгъл, за да направите отвор.
Подгответе и глазурата, като смесите всичките съставки до получаването на лека и хомогенна смес.
Загрейте тигана и го напръскайте със спрей против залепване или намазнете леко. Слагайте по средно 1/3 чаша от сместа за палачинките и я гответе за 1-2 минути. След това сипете под формата на спирала пълнежа и оставете още 1-2 минути.
Обърнете палачинките и гответе още 2-3 минути. Сервирайте палачинките, като поръсите от глазурата върху тях.
4 страхотни идеи за здравословни мъфини